Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταδικάστηκαν εργολάβος και μηχανικοί για θανατηφόρο ατύχημα σε οικοδομή


SIGIO

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 106
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μήπως έχουμε ξεφύγει από τον τίτλο του λύματος?

Λές τελικά γλώττα (πλήκτρο στην περίπτωση μας) λανθάνουσα , την αλήθεια λέγει ?

Link to comment
Share on other sites

πράγματι όπως είχα πει στο #75

 

 "Υ.Γ όλα αυτά βέβαια με την ανοχή της εκτροπής από το αρχικό θέμα "ασφάλεια εργασίας της οικοδομής" στο θέμα  "παραγωγή και κοστολόγηση της οικοδομής....."

 

άντε λοιπόν να το κλείνουμε, γιατί με τα πολλά -πολλά μάλλον βρώμισε πιά όπως σωστά το επεσήμανε ο BAS (με τις καλησπέρες μου) ....... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Αλλά δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε ....

 

Σήμερα στο Κάπιταλ ένα θηλυκό παπαγαλάκι κάνει μια ευθεία επίθεση στα ακίνητα . Παίρνει το αρνητικό σενάριο για τα στρές τεστ των τραπεζών που προβλέπει σωρευτική μείωση των τιμών κατά 17 % και το κάνει τίτλο , αλλά ξεχνάει να αναφέρει ότι αυτό λέει ακόμα για μείωση του ΑΕΠ , ύφεση , αύξηση της ανεργίας και άλλα πολλά .

 

Είναι προφανές ότι τα παπαγαλάκια αυτά εξυπηρετούν συμφέροντα , τα οποία μάλλον θα πληρώνουν και καλά , αν δούμε το πάθος και την συχνότητα δημοσίευσης τέτοιων κατάπτυστων άρθρων .

 

Απλά για να μην ξεχνάμε σε τι χώρα δουλεύουμε και τι συμφέροντα παίζουν .

Link to comment
Share on other sites

Τα ακίνητα θα πέσουν κ αλλο λόγω ενφια κ μειώσεων μισθών - ανεργίας . Το παπαγαλακι καλα τα λεει . Αυτός που θα κερδίσει ειναι οποίος αγοράζει γη διοτι κανεις δεν έχασε αγοράζοντας ΓΗ

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

ianp,

Μη ζορίζεσαι γιατί παραφέρεσαι χωρίς να το καταλαβαίνεις.  Το αν παίρνω όπως λες κάτι ....,  αυτό  είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που πήραν όλοι που σε διαβάσαν,  δηλ. μία καφρίλα που αποπνέουν τα λεγόμενα σου.  Δεν θα σου κάνω όμως μαθήματα  πολιτισμένου λόγου γιατί κι εγώ μπορεί να σε ακολουθήσω,.....

απλά μέχρι τότε προτιμώ να σε αντιμετωπίζω με τα επιχειρήματα που μου δίνεις άφθονα όταν π.χ απ΄τη μιά λες "Δεν θα ρίξω το μπαλάκι στην πολιτεία, ..." και μετά ξελές με το "..ούτε ''απαλάσσω'' (δεν είμαι δικαστήριο) ούτε τίποτα".. ενώ ευθέως καταλογίζεις έλλειψη κουλτούρας ασφάλειας στους μηχανικούς οικοδομής που δεν έχεις βιώσει και πολύ....

αφού για το "ασχέτους" που σε πείραξε, θυμήσου ότι εσύ ό ίδιος δήλωσες :

."...πρακτικές που έχω δει στα χρόνια που εργάζομαι στη βιομηχανία και σε εργοτάξια (συνήθως όχι οικοδομικά).

Άσε λοιπόν κάποιους που έχουν φάει 3+ δεκαετίες στην μελέτη και επίβλεψη - κατασκευή της οικοδομής να ξέρουν κάτι περισσότερο από σένα για αυτή και μόνο. Δεν είναι κακό αυτό.

Ξερόλας  είναι ο όποιος ημιάσχετος  αυταρέσκεται να κάνει  το γνώστη στη δουλειά του άλλου ......  

Τα περαστικά που είπες λοιπόν σου πάνε καλύτερα....!

 

 

Anton_civeng 

 

για να μην το κουράζουμε μεταξύ μας και πρήζουμε και τον περίγυρο.

 

Ενδεχομένως θίχτηκες επειδή είχα γράψει αρχικά ότι η οικοδομή είναι πίσω σε σχέση με τη βιομηχανία. Μίλησες για κάθετη σύσταση και μονοπαραμετρική αντιμετώπιση και σου εξήγησα ότι έκανα απλά ένα σχόλιο 5 γραμμών, δεν ανέλυσα τα πάντα. Ήδη σε προηγούμενα ποστ σου στο θέμα είχες αναφέρει αρκετές παραμέτρους, δεν θα επαναλάμβανα τα ίδια.  

Η πρόταση περί κουλτούρας ασφάλειας αναφέρεται σε γενικότερη έλλειψη κατά την ανάληψη του έργου και δεν εστιάζει στον μηχανικό. Επειδή τον ανέφερα δε σημαίνει ότι εστίασα εκεί και μια μάλλον θίχτηκες εκ νέου σου ξαναλέω ότι πιο πολύ πάει στον εργολάβο κάτι τέτοιο. 

 

 

Στη συνέχεια με ειρωνικό ύφος άρχισες τους χαρακτηρισμούς επί προσωπικού και τώρα τάχα περίμενες και ''πολιτισμένο'' λόγο;

Υπογραμμίζεις και απομονώνεις ό,τι θες  από τις φράσεις μου για να κάνεις τι; Να μου την πεις διαδικτυακά; Ξέρω πολύ καλά τι γράφω, αν κάτι δεν είναι ξεκάθαρο (πράγμα λογικό μέσα από την συχνά απρόσωπη γραφή ενός φόρουμ) κάνε τον κόπο να ρωτήσεις και μην προκαλείς. Προσωπικά εξυπνάδα δεν πουλάω σε κανέναν είτε είναι πιο έμπειρος είτε όχι. Δεν το κάνω ούτε μέσω ίντερνετ σε αγνώστους ούτε και στη δουλειά μου.

Στο τέλος λες ότι κάνω και τον γνώστη στη δουλειά σου. Από που πάλι προκύπτει αυτό μάλλον εσύ το γνωρίζεις.

 

 

Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω καμιά ''κόντρα'' εδώ μέσα ούτε να χαλάω χρόνο στο ''είπες αυτό, είπα εκείνο'' αλλά δεν θα αφήνω και αναπάντητη μια επίθεση εναντίον μου. Επειδή μάλλον εγώ δεν κατάλαβα το ύφος σου και εσύ το δικό μου αν θες κι εσύ, ''τη σβήνουμε'' εδώ και ό,τι χρειαστεί το εξηγούμε όμορφα και ωραία από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

ianp

Το τι έγραψε ο καθένας είναι σε κοινή θέα στο site και δεν έχει την ανάγκη να το παρουσιάζεις εσύ όπως σ αρέσει εκ των υστέρων, ούτε θα μάθουμε τα δικά σου Ελληνικά για να σε ερμηνεύσουμε.

 

Αν θεωρείς τα πραγματικά επιχειρήματα ως "πρόκληση" λέγοντας ότι τάχα σε προκαλώ,  σκέψου μόνο πόσο θα έπρεπε εσύ να απολογηθείς δημόσια σε όποιον σε διάβασε στο forum για το "ποιός  παίρνει κάτι...."  και  "ποιός την έχει πιό μεγάλη....",  προκαλώντας και την νοημοσύνη  του  με το που θίχτηκες από τάχα .... "επίθεση που έγινε εναντίον σου". !!!

 

Είσαι μηχανικός και οφείλεις να είσαι και ρεαλιστής.  Το ίδιο ημιάσχετος είμαι εγώ με τους πύργους ψύξης κλιματισμού, όσο είσαι κι εσύ με την επί τόπου παραγωγή ενός οικοδομικού έργου κατά το πως δήλωσες :  "...(συνήθως όχι οικοδομικά)..

Δεν είναι κακό αυτό, εμένα δεν με θίγει και δεν θα έπρεπε κι εσένα.   

 

Το  "ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ" λοιπόν στο επιστρέφω με κεφαλαία  μήπως και το αντιληφθείς ......

Περεταίρω δεν ασχολούμαι όμως .

Έκαστος εφ΄ώ ετάχθη σε κοινή θέα και κρίση όλων........

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία και χρήσιμα όλα αυτά που έχουν διατυπωθεί από συναδέλφους με χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα αλλα κάπως ξεφεύγουν από το θέμα safety. Αυτό που έχω να πω μιας και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια σε βιομηχανικό περιβάλλον, ουδεμία σχέση έχει η κουλτούρα ασφαλείας βιομηχανικού περιβάλλον με οικοδομής που λέτε.. Εδώ πολύ απλά οποίος δεν εφαρμόζει τα στοιχειώδη απλά πάει σπιτι του δίχως να το καταλάβει και ανάλογα το παράπτωμα μπορεί να μην ξαναπατήσει στη ζωή του μέσα. Φέτος σε οικοδομικό εντός εγκαταστάσεων έχουμε διώξει καμία 20ρια άτομα στο μπαμ για παραπτώματα. Εργολάβος που ήθελε να τη βγάλει φθηνά σκάει με τύπου σκαλωσιάς με μαδέρια κτλ λες και πάει στο εξοχικό. Ε όπως την έφερε την ξαναφορτωσε και πήγε σπιτι του. Άρχισε να γνωστά και έτσι δουλεύω πάντα θα μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι να φέρω μεταλλική κτλ.. Τι να κάνουμε άμα δεν αντέχεις έφυγες, όπως και έγινε.. χρονοδιάγραμμα δεν παίζουν εδώ όλα ξεκινούν και τελειώνουν με το safety ξέρουν κάποια παιδιά εδώ μέσα τι εννοώ

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ikaros13,

Πολύ σωστές και χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου στο να αντιληφθούν κάποιοι την τεράστια διαφορά ανάμεσα στο περιβάλλον "ιδιωτική οικοδομή" και "βιομηχανικό έργο - ναυπηγείο". Το θέμα ασφάλειας έχει να κάνει με την ζωή εργαζομένων, γι αυτό πρέπει οι τοποθετήσεις να γίνονται με εγνωσμένη την διακεκριμένη ιδιαιτερότητα τους, την υποδομή νόμων, πρακτικών και  κουλτούρας και όχι ως απόψεις για τις οποίες ο καθένας προβάλλει το δικαίωμα να έχει.  Σε τέτοια θέματα αξίζει να προβάλλονται εμπεριστατωμένα τα προβλήματα και οι παθογένειες μήπως και προκύψει βελτίωση από όλους τους εμπλεκομένους και βασικά από την πολιτεία για ζωές ανθρώπων. Αυτή αρχικά πρέπει να βάζει τους κανόνες και όχι ν΄αφήνει στην οικοδομή το χύμα στο κύμα. Η κουλτούρα πρέπει πρώτα να διδάσκεται, θεμελιώνεται, κτίζεται και τέλος να πιστοποιείται, αλλιώς οι εκ των υστέρων αστυνομικοί έλεγχοι με περιφερόμενους επιθεωρητές εργασίας απλά δίνουν θέσεις στο δημόσιο για να βολέψουν κοσμάκη και να εξασφαλίσουν ψήφους.......    

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.