Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εικόνες αυλακώσεων τοίχου


Recommended Posts

σε περίπτωση άλλης ιδιοκτησίας επάνω, κάνεις ανάποδο ψαλίδι προσπαθώντας να καρφώσεις το πλακέ καλώδιο με κάτι περίεργα καρφάκια που τα μισά τα καταπίνεις έχοντας τα συνήθως στο στόμα.

 

:-)l:-)o:-)l:-)

 

Πέραν της πλάκας, οι γραμμές που τρέχουν στο πάτωμα δίνουν καλό αποτέλεσμα κ εμφανισιακά κ πρακτικά. Απλώς με ύδρευση κ θέρμανση στο δάπεδο το να περνάς κ τα καλώδια θέλει προσοχή κ συνεννόηση...

Link to comment
Share on other sites

α)Με υπομονή.

β)Με πολύ υπομονή

γ)με πάρα πολύ υπομονή και

δ) με κανάλια καλής ποιότητα που έχουν γωνίες, τελιώματα, μπρίζες, διακόπτες κτλ για να γίνει εκτός από σωστή και εμφανίσιμη δουλειά :)

Link to comment
Share on other sites

παιδιά να ρωτήσω κάτι ?

 

.....

 

Επίσης με τα σενάζ τι παίχτηκε και είναι σε διάφορα ύψη ?

 

Και αν δεν κανω λαθος δεν εχει και σφηνωμα στα τουβλα???

Link to comment
Share on other sites

Στο εξωτερικο, όπως προανεφερε καποιος επι το πλείστον δεν φαίνονται μπουατ γιατι δεν υπάρχου.

Οι λόγοι είναι οι εξης μιας και έχω μιλησει και γω με ατομο που έχει δουλεωει εξωτερικο-Γερμανια.

καταρχην δεν χρεισιμοποιουν σβωληνωσεις όπως εμας. Αλλά καλωδια ΝΥΜ. Εντιχιζουν καλώδια ΝΥΜ κατευθειαν απο το πίνακα προς τα σημεία ελέγχου κα ιτροφοδότησης ( διακοπτες, πρίζες, φωτιστικα) ¨οπου χρειάζεται να γίνει διακλάδωση και τα σχετικα αυτό γίνετε μέσα στο ίδιο ΒΑΘΥ κουτί του διακόπτη. Τωρα για μετεπειτα παρεμβασεις, δεν το συζητανε για τη αφενος όλα τα κανουν με μελέτη που εφαρμοζεται σωστα και αφετερου υπάρχουν συνηθως επιπλεον αγωγοι στα καλωδια ως αναμονες. Τωρα αν κατι δεν προβλεφθει εκεί πανε στο σκαψιμο! Αλλωστε κα ιδω στην Ελλαδα το ίδο δεν κανουμε? :).

Και κατι τελευταίο. Η τοιχοποια με γυψοσανιδα εχει γίνει πολύ της μοδας κατι που πρεπει να προωχωρησει και εδω μιας και εχει αρκετα οφέλη.

Link to comment
Share on other sites

Τις οριζόντιες αυλακώσεις με φρέζα???Αφου περναει ο σωληνας και μεσα απο τα τουβλα...τζαμπα σκάψιμο!

 

όσο για τις κολώνες ειμαι αντιθετος στο σκαψιμο τους...κι όλα ειναι πιο ευκολα με ενα πλακε καλωδιο...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως κάποιος εκλεκτός συνάδελφος μπορεί να μου πει πως κάνουμε την εγκατάσταση σε κατοικήσιμο υπόγειο όπου όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι είναι μπετόν.

 

 

Αν στο υπόγειο το μπετό είναι εμφανές και δεν πρόκειται να σοβατιστεί η πιο ενδεδειγμένη λύση και αισθητικά ικανοποιητική είναι με κανάλια ή σωλήνες Κουβίδη (εξαρτάται το look). Αν όμως πρόκειται να σοβατιστεί πιθανόν να μπορούν να εγκατασταθούν και σωληνώσεις (εξαρτάται το πάχος του σοβά), οι οποίες καλό είναι να μην ξεπερνούν τη διατομή των Φ13.5. Για τα κουτάκια διακλάδωσης η συνήθης τακτική σε υπόγεια με μπετόν είναι να χαντρώνουμε λίγο το μπετό (σκάβουμε) ώστε το κουτάκι να μπορεί να χωνευτεί χωρίς βέβαια να πειράξουμε τον οπλισμό. Αν υποθέσουμε ότι ο σοβάς θα έχει ένα πάχος 2.5-3cm είναι προφανές ότι η χωνευτή εγκατάσταση είναι εφικτή. Σίγουρα όμως έχει μια δυσκολία παραπάνω. Σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται επίσης καλώδια NYM χωρίς σωλήνα απευθείας μέσα στο σοβά. Εγώ προσωπικά δεν το έχω εφαρμόσει παρά μόνο στα ταβάνια (πλακέ καλώδιο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.