Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά γκαρσονιέρας - λιγότερα τετραγωνικά


sarris_kosmas

Recommended Posts

Αν δηλαδή το λάθος δεν ήταν στα τετραγωνικά αλλά πχ στο ΑΦΜ του πωλητή, τι θα έλεγε η συμβολαιογράφος; Να κάνετε τροποποίηση στοιχείων στη ΔΟΥ;

 

Εγώ λέω να ρωτήσετε και σε άλλο συμβολαιογράφο γιατί μάλλον έχετε πέσει σε "περίπτωση"...

Δεν ειναι θεμα συμβολαιογραφου. Προσπαθουν να δωσουν λυση πανω 2 συμβολαιογραφοι (η δικια μου, του μεσιτη και του πωλητη-μηχανικου) χωρις δυστυχως να εχουμε βρει λυση εδω και 2 εβδομαδες.

Link to comment
Share on other sites

 

 

προφανως και δεν συμφωνω στη συνταξη ενος "δαγκωμενου" συμβολαιου

μεταβιβασης "25" τμ.

 

εδιτ

ο μηχανικος σου τι λεει για ολα αυτα?

 

Ο μηχανικος μου συμφωνει με τον πωλητη-μηχανικο οτι δεν υπαρχει αυθαιρεσια και να προχωρησουμε με την βεβαιωση των 25τμ στην συνταξη συμβολαιου 25τμ. Ομως οπως το βλεπω εγω, θα εχω προβλημα στο μελλον ειτε με την ηλεκτρονικη ταυτοτητα κτηριου (οταν γινει), ειτε σε πωληση ή μεταβιβαση στα παιδια μου κλπ. Μια "τυπικη" αγορα ακινητου εχει σκαλωσει εδω και 2 εβδομαδες χωρις να εχουμε βρει την σωστη-νομιμη λυση παροτι εχουμε εμπλακει τοσοι ανθρωποι.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός που θα δώσει βεβαίωση νομιμότητας για 25 τ.μ. ενώ στα σχέδια της άδειας (στην πολεοδομία) είναι 23 τ.μ., το πιθανότερο είναι ότι θα χάσει την άδεια άσκησης επαγγέλματός του.

Link to comment
Share on other sites

Παρτε την κατοψη του συμβολαιου και δειτε οτι ταυτιζεται απολυτως με το σχεδιο της πολεοδομια και την πραγματικη κατασταση. Αν ισχυει αυτο τοτε σε συννενοηση η συμβολαιογραφος με τον υποθηκοφυλακα ΙΣΩΣ καταφερει να κανει διορθωση της επιφανειας στο νεο συμβολαιο. Προσωπικα το βλεπω δυσκολο για να μην σου πω αδυνατο....αλλα δεν χανεις κατι να το ψαξεις ετσι...

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου έτυχε η ανάποδη περίπτωση.

Σχέδιο αδείας 55τ.μ., υφιστάμενη κατάσταση 55τ.μ., αναγραφή στο συμβόλαιο 50τ.μ. Πήρα το σχέδιο της σύστασης, ταυτόσημο με το σχέδιο της αδειας, ήτοι 55τ.μ.

Η μοναδική λύση που μου πρότειναν 2 συμβολαιογράφοι ήταν "Τροποποίηση της Σύστασης" για αναγραφή του σωστού εμβαδού. Για να γίνει τροποποίηση χρειάζεται το 100% των συνιδιοκτητών. Ακόμα τους ψάχνει ο ιδιοκτήτης ωστέ να μπορέσει να προχωρήσει σε πώληση του ακινήτου.

Αν δεν γίνει διόρθωση των τίτλων, το πρόβλημα κάποια στιγμή θα το βρείτε μπροστά σας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αυτό που περιγράφεις δεν απαιτεί τροποποίηση της σύστασης, αφού η σύσταση όπως λες είναι σωστή και έδειχνε 55 τ.μ.

Διόρθωση συμβολαίου ίσως γίνεται αλλά αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι δεν είναι και οι πιο ευέλικτοι σε κάτι τέτοια....

Link to comment
Share on other sites

Διόρθωση συμβολαίου ίσως γίνεται αλλά αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι δεν είναι και οι πιο ευέλικτοι σε κάτι τέτοια....

Δυστυχώς για να γίνει διόρθωση τμ στο συμβόλαιο χρειάζεται το 100% συναίνεση όλης της πολυκατοικίας και στις 2 περιπτώσεις.

Γίνεται να ενταχθεί με κάποιο τρόπο στον νόμο αυθαίρετων?? (Έτσι θα μπορέσει η συμβολαιογράφος να προχωρήσει στην διωρθωση των τμ στο νέο συμβόλαιο.)

Link to comment
Share on other sites

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν είναι πρόβλημα μηχανικού.

Συμφωνώ με τον μηχανικό που λέει ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία.

Υπάρχει μια οικοδομική άδεια που δείχνει 23τμ, μετράει ένα διαμέρισμα που είναι 23τμ. Ξεκάθαρα το διαμέρισμα είναι εντάξει πολεοδομικα.

Το γιατί το γράψανε 25τμ στα συμβόλαια δεν μπορώ να το ξέρω. Μπορεί ακόμη και απλά να σκέφτηκαν να το στρογγυλοποιήσουνε (μου έχει τύχει!). Παντως σίγουρα είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να λύσει ο μηχανικός. Το διαμέρισμα είναι νόμιμο και μπορεί να δοθεί βεβαίωση για αυτό. Το αν μετά μπορεί να γίνει συμβόλαιο είναι αλλουνου παππά ευαγγέλιο.

 

*Μια σκέψη μπας και, μήπως τα 25τμ που γράφει στο συμβόλαιο είναι μικτά τμ.? Και άρα μπορείτε να θεωρήσετε ότι τα 23 είναι τα καθαρα?Τα παλιά συμβόλαια στη Θεσσαλονίκη γράφανε μόνο τα μικτά και φυσικα είναι πάντα περισσοτερα.

Edited by danaikaterina
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τη Δανάη, γιατί να μας απασχολεί εμάς τους μηχανικούς το συγκεκριμένο ζήτημα όταν στην υπό έλεγχο ιδιοκτησία δεν διαπιστώνονται πολεοδομικές υπερβάσεις?

Εξάλλου δεν αναφέρουμε πουθενά τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκτησίας ούτε βεβαιώνουμε την εμβαδομέτρηση των συμβολαίων, απλώς βεβαιώνουμε τη νομιμότητα των υφιστάμενων επιφανειών βάσει της οικοδομικής άδειας.

 

Εάν θα γίνει το συμβόλαιο, τι θα λέει, πώς θα διορθωθεί κτλ είναι ευθύνη άλλων. Μην εμπλεκόμαστε εκεί που δεν πρέπει..

 

Μια λύση ωστόσο θα ήταν να ελεγχθεί όλος όροφος για τυχόν διαμερισμάτωση και εάν υπάρχει θέμα στις όμορες οριζόντιες ιδιοκτησίες, να γίνει μια νέα σωστή αποτύπωση-εμβαδομέτρηση.

Εάν όμως ήμουν ιδιοκτήτης της κατά τα άλλα πολεοδομικά νόμιμης ιδιοκτησίας των 23 τμ, ουδώλως θα με ενδιέφερε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Προβλέπεται να υπάρξει στο μέλλον (που σε ανησυχεί)  και η Ταυτότητα Κτιρίου

Οπότε τώρα (και αφού δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες)  αγόρασέ το ως 25 τ.μ

(που αναφέρουν τα συμβόλαια ) 

και όταν έλθει η ταυτότητα "θέλει δεν θέλει" θα "επανέλθει" στα σωστά 23 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.