Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε όμορα οικόπεδα ιδίου ιδιοκτήτη


Recommended Posts

Επομένως όπως έχει τωρα η κατάσταση με τις δύο δηλώσεις και πληρωμένο το παράβολο μονο διαχωρισμός κτιρίου με σώζει. Διαφορετικά αν χρησιμοποιήσω τη μια δήλωση με συνένωση των δύο οικοπέδων  η άλλη τι θα γίνει ;θα είναι σε εκκρεμότητα, εφόσον δεν μπορεί να καταργηθεί;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ίσως υπάρχει τρόπος ακύρωσης της μιας δήλωσης. Δεν το έχω αντιμετωπίσει αλλά καλύτερα να επικοινωνήσεις με το ΤΕΕ για το αν γίνεται. Διαχωρισμός κτιρίου το οποίο "πατάει" ταυτόχρονα σε δυο οικόπεδα δεν γίνεται. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Pavlo ,Επικοινώνησα με το ΤΕΕ μπορεί να γίνει διαγραφή δήλωσης αλλά μόνο απο την πολεοδομία μετά από αίτηση.Όσον αφορα τις δύο δηλωσεις σε κτήριο που πατάει σε δύο όμορα οικόπεδα μου είπαν οτι γίνεται δεν υπάρχει πρόβλημα  και  να διαγράμμισω σε κάθε δήλωση το αντίστοιχο τμήμα και να αναφέρω οτι ειναι στατικά εξαρτημένο με το άλλο τμήμα που  εχει δηλωθεί με την υπ'αρ....δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

Kαλά ας μην πω καμιά βαριά κουβέντα για την απάντηση που σου έδωσαν. ΟΙ ανευθυνουπεύθυνοι που δίνουν προφορικές οδηγίες να πάρουν στο λαιμό τους κόσμο. Προφανώς και συστημικά μπορείς να "κοροϊδέψεις" το σύστημα και να του βάλεις ότι θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

49 λεπτά πριν, janna said:

Όσον αφορα τις δύο δηλωσεις σε κτήριο που πατάει σε δύο όμορα οικόπεδα μου είπαν οτι γίνεται δεν υπάρχει πρόβλημα.....

Ούτε να το σκέφτεσαι!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά Ιάσωνα. Την ίδια γνώμη έχω εκφράσει και σε προηγούμενο ποστ και γι αυτό τα βάζω με τους ανεύθυνους που της έδωσαν τέτοια απάντηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από το engineer-help μου έδωσαν αυτή την απάντηση. Και μάλιστα τους είπα οτι υπάρχουν διαφορετικές γνώμες ότι εφόσον το κτίριο είναι ενιαίο δεν επιτρέπονται δύο και αυτός μου απάντησε οτι όπως θες το κάνεις ή μια ή δυο δηλώσεις και τα δύο είναι σωστά.Τι να πω!!!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα στη κοινότητα, θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής ζήτημα.

Η συγκεκριμένη κατοικία βρίσκεται μεταξύ δύο διαφορετικών οικοπέδων του ίδιου ιδιοκτήτη ( τα οποία κατέχει με συμβόλαιο το κάθε ένα). Η οικοδομή με βάση την άδεια (1991) έπρεπε να ανεγερθεί στο μπροστινό (μικρό οικόπεδο). Αντί αυτού κατασκευάστηκε μεταξύ των δύο οικοπέδων. Παράλληλα με το χρόνο κατασκευής έγινε αυθαίρετη προσθήκη βοηθητικών χώρων κολλητά στην κατοικία. 

Σε μεταγενέστερο χρόνο συνάδελφος έδωσε έγγραφα τα οποία ανέφεραν ότι θα ανεγερθούν επιπλέον πρόχειρες κατασκευές (οτι έχει τσίγκο στη φώτο). Αντί αυτού πρόκειται για αποθήκες κατασκευασμένες από τσιμεντόλιθους, επικάλυψη τσίγκου κλπ).

Με ποιον τρόπο θα υπαχθούν οι κατασκευές αυτές στον νόμο των αυθαιρέτων? Μία ή δύο δηλώσεις? Θα πρέπει να προηγηθεί κάποια διαδικασία για το οικόπεδο πρώτα (πχ συνένωση)??

Η φωτογραφία είναι από την ανάρτηση κτηματολογίου όπου φαίνεται πως έχουν καταχωρηθεί τα οικόπεδα. Πρόκειται για περιοχή που η κτηματογράφηση βρίσκεται υπό εξέλιξη.

ScreenHunter313.jpg.f57494e4163f4c8c15e7defca44c982c.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα. Το θέμα αναλύεται στο παρόν. Δες προηγούμενες δημοσιεύσεις. Για αρχή, ξεχνάς τις 2 δηλώσεις. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Εξετάζεις το θέμα της πράγμασι συνένωσης των δυο οικοπέδων ώστε το κτίριο να βρίσκεται σε ένα ενιαίο οικόπεδο και να τα ρυθμιστούν οι αυθαιρεσίες.  Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.