Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@Pavlos33 Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση! Έτσι θεώρησα κι εγώ αρχικά, αλλά μετά αμφέβαλα και γι αυτό ρώτησα εδώ. 

• 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε
On 19/4/2021 at 12:58 ΜΜ, tettris said:

Συνάδελφοι θα ήθελα τη γνώμη σας για το πως θα συνεχίσω. Έχω μια υπαγωγή διώροφης οικοδομής σε αρχική υποβολή και έχει πληρωθεί το παράβολο. Η διαδικασία έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο όνομα του τότε ιδιοκτήτη (λίγο πριν λήξει η προθεσμία για κατ.5) και ενώ είχα την ανάθεση μου έλειπαν υπογραφές της ΥΔ και του ιδιωτικού συμφωνητικού. Λίγο αργότερα ο ιδιοκτήτης πέθανε και όπως ορθά με είχατε συμβουλέψει στο φόρουμ, είπαμε να περιμένω την αποδοχή κληρονομιάς για να συνεχίσω σε υπαγωγή, λαμβάνοντας υπόψη μου το νέο πλέον ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η αποδοχή τελικά ολοκληρώθηκε, αλλά παράλληλα έγινε "σύσταση οριζοντίoυ ιδιοκτησίας εκ διαθήκης" και συγκεκριμένα η ψιλή κυριότητα του ισογείου δόθηκε στο ένα παιδί και ο 1ος στο άλλο. Την επικαρπία πήρε η σύζυγός του, που θα δηλωθεί ως η αιτούσα πλέον της τακτοποίησης (και θα υπογράψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά), και οι κατασκευές στον ακάλυπτο περιγράφονται ως κοινόχρηστες.
Εφόσον δεν υπήρχε σύσταση και ήταν ένας ο ιδιοκτήτης είχα κάνει μία δήλωση για όλο το ακίνητο συμπεριλαμβανομένων των αυθαιρεσιών στον ακάλυπτο. Τώρα που χωρίστηκε σε οριζόντιες θα πρέπει να προχωρήσω την υπαγωγή, διορθώνοντας τα στοιχεία της δήλωσης (ποσοστά επιβάρυνσης βάσει των χιλιοστών κλπ.) ή μπορώ να συνεχίσω από εκεί που την άφησα, εξετάζοντας το ακίνητο ενιαία και αλλάζοντας μόνο τα στοιχεία των ιδοκτητών;

Έχω περίπου ίδια περίπτωση.

Ιδιοκτήτης κάνει δήλωση αυθαίρετου διαμερίσματος (προσθήκη καθ'ύψος) και εξοφλεί το πρόστιμο

Δεν έχει ανέβει τίποτα στο σύστημα

Ο ιδιοκτήτης πεθαίνει και αφήνει διαθήκη όπου κάνει και σύσταση οριζοντίου

Ο μηχανικός δεν θέλει να ασχοληθεί.

Ποιος θα δώσει εξουσιοδότηση σε εμένα (νέος μηχανικός) από την στιγμή που δεν μπορεί να γίνει αποδοχή αφού δεν μπορεί να γίνει η σύσταση γιατί θέλει ΗΤΚ?

Εκτός αν δεν υπάρχει υποχρέωση για ΗΤΚ οπότε κάνουν την αποδοχή και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος με εξουσιοδοτεί να αναλάβω την δήλωση ώστε ο παλιός μηχανικός να κάνει αίτημα παραίτησης...

Δημοσιεύτηκε
On 18/7/2025 at 7:59 ΜΜ, Faethon11 said:

................... δεν υπάρχει υποχρέωση για ΗΤΚ οπότε κάνουν την αποδοχή ............

Ακριβώς!

Για "καλό και για κακό" όμως, πρώτα κάνε αυτοψία, δώσε τα σωστά τ.μ., υπέγραψε σύμβαση με τους μέλλοντες ιδιοκτήτες, πάρε προκαταβολή... 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.