John61Kf Δημοσιεύτηκε June 10, 2025 at 09:56 πμ Δημοσιεύτηκε June 10, 2025 at 09:56 πμ Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω μια περίπτωση μονοκατοικίας η οποία ανεγέρθηκε σύμφωνα με οικοδομική άδεια το 2018, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Οι εργασίες που έγιναν είναι η Ολοκλήρωση του Φ.Ο., οι τοιχοποιίες, η στέγη, η τοποθέτησης θερμομόνωσης, υδραυλικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κτλπ κτλπ. Οι εργασίες που δεν έγιναν είναι η τοποθέτηση των κουφωμάτων, τα επιχρίσματα και τα δάπεδα, οι χρωματισμοί κτλπ. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, από τη στιγμή που έχει λήξει η οικοδομική άδεια και δεν υπάρχει αναθεώρηση, θα χρειαστεί να γίνει κάποια ενέργεια αποπεράτωσης εργασιών; Και ναι, τότε θα γίνει με Ο.Α. απαραίτητα ή μπορώ να το ολοκληρώσω και με άδεια μικρής κλίμακας; Υ.Γ. την οικοδομική άδεια την αρχική δεν την είχα εκδώσει εγώ.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε June 10, 2025 at 11:09 πμ Δημοσιεύτηκε June 10, 2025 at 11:09 πμ Μήπως εμπίπτει στην παρ. 6 άρ. 29 ΝΟΚ; 6. Παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρ.3α του Αρθ-6 του ΠΔ/8-7-93 (ΦΕΚ-795/Δ/93), έως και τις 31-12-2025, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η τυχόν στέγη του κτιρίου και να ενταχθούν στην παρ.5γ του Αρθ-42 του Ν-4495/17 (ΦΕΚ-167/Α/17). Για τις εργασίες αυτές δεν απαιτείται έκδοση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, παρά μόνον έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, η οποία "συνοδεύεται από δήλωση ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό και γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα