Ctzouvelekis Δημοσιεύτηκε February 21, 2020 at 11:53 πμ Δημοσιεύτηκε February 21, 2020 at 11:53 πμ Καλησπέρα συνάδελφοι, Εμένα ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι την ΟΑ Κατ 3 και την ΕΕΔΜΚ ουσιαστικά με το eadeies δεν την στέλνουμε στην ΥΔΟΜ αλλά στο Υπουργείο. Η ΥΔΟΜ είναι υπεύθυνη να ελέγξει το 30% ανά εξάμηνο σύμφωνα με τον αλγόριθμο που θα στείλει το υποργείο ο οποίος ακόμη έρχεται εδώ και 2 χρόνια ή να ελέγξει σε περίπτωση καταγγελίας. Άρα το παίρνουμε πάνω μας και περιμένουμε να δούμε αν θα ελεγχθούμε ή όχι; Με δικηγόρο που μίλησα μου είπε και αυτός "τρέχα γύρευε". Το σίγουρο είναι ότι βγαίνουμε αθώοι αν κατηγορηθούμε σε δικαστήριο λόγω αντικρουόμενης νομοθεσίας. Η δουλειά βέβαια του πελάτη είναι στον αέρα. Τέλοσπάντων στο δια ταύτα τώρα... Έχω εκδώσει ΟΑ σε 6όροφο κτίριο με 150 τ.μ. ανά όροφο από το ισόγειο μέχρι τον Δ όπου διαχωρίζω σε δύο διαμερίσματα των 75 τ.μ. και ταυτόχρονα κάνω αλλαγή χρήσης από "υπηρεσίες" όπως αναφέρεται στην τακτοποίηση (κατηγορία 2 άρα νομίμως υφιστάμενο) σε "κατοικία". Στον Ε όροφο έχω συνολικό εμβαδόν 85 τ.μ. Κράτησα το διαχωρισμό ως είχε με ιδιοκτησία Ε1 73 τ.μ. και Ε2 12 τ.μ. Ζητάει λοιπόν ο πελάτης αλλαγή ώστε να γίνει ιδιοκτησία Ε1 82 τ.μ. και ιδιοκτησία Ε2 3 τ.μ. Η ερώτηση είναι: μπορεί να υπάρχει ιδιοκτησία 3 τ.μ. με ξεχωριστή είσοδο; Ως τι δηλώνεται; Έχει μετρήσει σε δόμηση άρα είναι κύρια χρήση. Θέλει να το χρησιμοποιεί ως αποθήκη αλλά το θέλει επίσης ξεχωριστή ιδιοκτησία; Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε February 21, 2020 at 02:08 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 21, 2020 at 02:08 μμ σαν πρωτη απαντηση https://www.minfin.gr/sychnes-eroteseis-apanteseis-gia-to-antikeimeniko-systema/-/asset_publisher/TvOkgULaH5Eg/content/46-pos-ypologizetai-e-axia-apothekes-pou-brisketai-se-oropho-e-se-doma-ktiriou-/7476701?inheritRedirect=false
littlejulie Δημοσιεύτηκε July 21, 2025 at 12:56 μμ Δημοσιεύτηκε July 21, 2025 at 12:56 μμ On 28/11/2019 at 10:21 ΜΜ, dimitris GM said: για την ΕΕΔΜ ή την ΑΔ πας αναλογα με το, ποιά γραμματέα που υπογραφει το καθε ενα απο τα παραπανω αντικρουόμενα εγγραφα "υποστηριζει" ο κυριος Προισταμενος. Για την απαιτηση να ειναι ολο το κτιριο νομιμο και τακτοποιημενο, εγω θεωρω οτι εξεταζεται η νομιμοτητα της δικής σου αυτοτελούς ΟΙ και δεν ενδιαφερει τι εκανε ο "υπογειος" ή ο "ρετιρές" καλησπέρα και από εμένα, εν έτει 2025, τι ισχύει; Έχω να διαχωρίσω νομιμοποιημένη παλαιά ισόγεια κατοικία (με νόμο Τρίτση) σε δυο (υπάρχουν ήδη 2 είσοδοι) αλλά με αυθαίρετο όροφο άλλης ιδιοκτησίας (άλλη οριζόντια). Μπορώ με μικρή κλίμακα; Θ μπορώ να έχω άλλο ρολόι ΔΕΗ; χρειάζεται παθητική, ύδρευση, αποχέτευση; (δεν υπήρχαν τότε, άσε που είναι από νομιμοποίηση, δεν υπάρχει άδεια δόμησης) ευχαριστώ
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα