Jump to content

Ctzouvelekis

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About Ctzouvelekis

 • Rank
  Νέο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  www.ctirion.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. To e-poleodomia είναι μία πρώτη γεύση. Έχει λάθη και παραλείψεις συν του ότι είναι απελπιστικά αργό. Η μόνη "σίγουρη" λύση είναι το τοπογραφικό τμήμα της ΥΔΟΜ. Και λέω "σίγουρη" γιατί μου έχουν δώσει λάθος όρους δόμησης και απο κεί.
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Εμένα ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι την ΟΑ Κατ 3 και την ΕΕΔΜΚ ουσιαστικά με το eadeies δεν την στέλνουμε στην ΥΔΟΜ αλλά στο Υπουργείο. Η ΥΔΟΜ είναι υπεύθυνη να ελέγξει το 30% ανά εξάμηνο σύμφωνα με τον αλγόριθμο που θα στείλει το υποργείο ο οποίος ακόμη έρχεται εδώ και 2 χρόνια ή να ελέγξει σε περίπτωση καταγγελίας. Άρα το παίρνουμε πάνω μας και περιμένουμε να δούμε αν θα ελεγχθούμε ή όχι; Με δικηγόρο που μίλησα μου είπε και αυτός "τρέχα γύρευε". Το σίγουρο είναι ότι βγαίνουμε αθώοι αν κατηγορηθούμε σε δικαστήριο λόγω αντικρουόμενης νομοθεσίας. Η δουλειά βέβαια του πελάτη είναι στον αέρα. Τέλοσπάντων στο δια ταύτα τώρα... Έχω εκδώσει ΟΑ σε 6όροφο κτίριο με 150 τ.μ. ανά όροφο από το ισόγειο μέχρι τον Δ όπου διαχωρίζω σε δύο διαμερίσματα των 75 τ.μ. και ταυτόχρονα κάνω αλλαγή χρήσης από "υπηρεσίες" όπως αναφέρεται στην τακτοποίηση (κατηγορία 2 άρα νομίμως υφιστάμενο) σε "κατοικία". Στον Ε όροφο έχω συνολικό εμβαδόν 85 τ.μ. Κράτησα το διαχωρισμό ως είχε με ιδιοκτησία Ε1 73 τ.μ. και Ε2 12 τ.μ. Ζητάει λοιπόν ο πελάτης αλλαγή ώστε να γίνει ιδιοκτησία Ε1 82 τ.μ. και ιδιοκτησία Ε2 3 τ.μ. Η ερώτηση είναι: μπορεί να υπάρχει ιδιοκτησία 3 τ.μ. με ξεχωριστή είσοδο; Ως τι δηλώνεται; Έχει μετρήσει σε δόμηση άρα είναι κύρια χρήση. Θέλει να το χρησιμοποιεί ως αποθήκη αλλά το θέλει επίσης ξεχωριστή ιδιοκτησία; Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;
 3. Πολύτιμη η εργασία σου συνάδελφε! Ευχαριστούμε!
 4. Είμαι σχετικά νέος στο επάγγελμα και άδειες βγάζω από το 2018. Δεν έχω πετύχει καμία ΥΔΟΜ να τα ζητάει όλα αυτά. Ενημερώτητα ΤΕΕ και πειθαρχικό πχ δεν έχω πάρει ποτέ! Μόνο για το ιδιωτικό συμφωνητικό τσακώνομαι αναλόγως την ΥΔΟΜ. Η νομοθεσία πάει περίπατο. Νόμος είναι ο υπάλληλος της υπηρεσίας.
 5. Version 1.0.0

  159 downloads

  Περιέχει τον τρόπο υπολογισμού του Σημειώματος εισφορών ιδιοκτήτη υπέρ δημοσίου για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Περιέχει επίσης στη δεύτερη σελίδα ένα παράδειγμα με προϋπολογισμό 10.000€. Δεν περιέχει ΙΚΑ.
 6. Όταν ο μηχανικός κάνει τακτοποίηση και δίνει βεβαίωση για να γίνει συμβόλαιο, υποτίθεται ότι ελέγχει με βάση τα σχέδια που του έχει δώσει ο ιδιοκτήτης-πελάτης. Δε βλέπω να έχει εφαρμοστεί αυτό. Ανέλαβα λοιπόν εγώ τώρα να εκδόσω οικ. άδεια αλλαγής χρήσης και μαζεύω όλα τα στοιχεία. Έχει δηλωθεί με τον 410/68 ο Α' Όροφος αλλά δεν έχει σχέδια - εδώ έγκειται ο πρώτος λόγος ανησυχίας. Και το ψάχνω γενικώς να δω τι γίνεται. Οι διαστάσεις που έχει στη δήλωση αυθαιρέτου δεν αντιστοιχούν με την υφιστάμενη κατάσταση - εδώ έγκειται ο δεύτερος λόγος ανησυχίας. Οι υπόλοιπες αυθαιρεσίες που τακτοποιήθηκαν με 4495 είναι γενικώς εντάξει.
 7. Είναι φλέγον ζήτημα για εμένα αυτήν την περίοδο! Γι' αυτό το ξέθαψα! Έτσι πάντως για να το ακούσετε και αυτό, η δήλωση αυθαιρέτου με το 410/68 έχει γίνει λάθος! Και ο μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση με 4495 φέτος δεν το είδε. Και έχουν γίνει συμβόλαια και... και... και... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
 8. Σε ενημερώσανε προφορικά ή σου έδωσαν την απόφαση περί αντισυνταγματικού νόμου; Γιατί εγώ τον βλέπω εν ισχύ τον 410/68 στην υπηρεσία που μου παρέχει κωδικοποιημένη νομοθεσία.
 9. Οπότε οι μεγάλες αλλαγές που αναμένονταν όπως ανέφεραν οι συνάδελφοι για το 2012 και 2014 δεν έγιναν ποτέ. Άρα εξακολουθούμε να εξαρτώμαστε ως ΤΕ από την απάντηση του εκάστοτε υπαλλήλου για να δεχθεί ή όχι μία μελέτη μας, ή αν πάμε με Κατηγορία 3 ανεβάζουμε τη μελέτη "ερήμην" στο eadeies, το σταυρώνουμε τρεις φορές και περιμένουμε να μη δούμε δικαστικό επιμελητή στην πόρτα μας. Κατανοητό.
 10. Απόψεις λέμε στο φόρουμ ή μιλάμε σα μηχανικοί; Όπερ σημαίνει με δεδομένα. Σημείωση: Το "Δεν ξέρω" είναι αποδεκτή απάντηση. Το έχω πει σε πελάτη και το εκτίμησε.
 11. Τελικά τι έχει γίνει στο σημείο; Είναι κανένας συνάδελφος από εκεί να μας ενημερώσει;
 12. Τελικά εν έτει 2019 τι γίνεται; Έχουν οι πτυχιούχοι μηχανικοί δικαίωμα να υπογράψουν στατική μελέτη σε κτίριο με μεταλλικό σκελετό; Έχει αλλάξει τίποτα από το 2012 ή το 2014 που θα γίνονταν μεγάλες αλλαγές;
 13. Καλησπέρα συνάδελφοι, Να σας παραπέμψω στο ΝΟΚ, Άρθρο 1, Παράγραφος 5 β β) Οι διατάξεις του παρόντος κατισχύουν των κα− νονιστικών πράξεων της Διοίκησης (όπως αποφάσεις Νομάρχη, πράξεις Δημοτικού Συμβουλίου κ.λπ.), με τις οποίες θεσπίζονται όροι δόμησης (όπως ύψος, ποσοστό κάλυψης, αριθμός ορόφων, θέση υπογείου κ.λπ.), εκτός από: 1) οποιουδήποτε είδους διατάγματα και 2) πρά− ξεις, με τις οποίες θεσπίζονται ειδικές και εντοπισμένες ρυθμίσεις (όπως για διατηρητέα κτίρια, μνημεία, ειδικά κτίρια κ.λπ.). Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μπορεί να διαπι− στώνεται η μη εφαρμογή των παραπάνω κανονιστικών πράξεων της διοίκησης. Είναι βασιλικό διάταγμα. Άρα έχεις κάλυψη 70% ή 50% σύμφωνα με το άρθρο 2 του Β.Δ. Παραθυράκι στο Άρθρο 3 όπου ορίζει ως σύστημα το συνεχές και μπορεί να έχεις αντι 50, 70!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.