Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινέζος προιστάμενος φορολογίας εισοδήματος


zavi@tee.gr

Recommended Posts

Η ιστορία έχει ως εξής:

 

Αγοραπωλησία οικοπέδου.

 

ΓΠΣ έχει τροποποιήσει Σχέδιο Πόλης ως προς το συντελεστή δόμησης,προς τα κάτω εννοείται.

 

Το ΥΠΕΧΩΔΕ μέσω του Οργανισμού Αθήνας έχει ενημερώσει την Πολεοδομική Υπηρεσία και το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Το Υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ έχει ενημερώσει την αρμόδια Εφορεία για ευνόητους λόγους:αν αγοράσεις οικόπεδο θα φορολογηθείς με τον υψηλό Σ.Δ (που αντικατοπτρίζεται στο Σ.Α.Ο.=Σ.Δ.) αλλά θα χτίσεις με τον χαμηλό Σ.Δ.

 

Και ξεκινάει το ping-pong με εμένα να κάνω το μπαλάκι:

 

Α.Ο Οργανισμός Αθήνας με στέλνει στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία δείχνοντάς μου την απόφαση και τις κοινοποιήσεις της.

 

Β.Η Πολεοδομική Υπηρεσία με στέλνει σπίτι μου λέγοντάς μου ότι ΔΕΝ χρειάζεται να χορηγήσει όρους δόμησης,γιατί σύμφωνα με Π.Δ. ο έφορος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ακολουθήσει το Τοπογραφικό της αγοραπωλησίας,δηλαδή τους όρους δόμησης που αναγράφει και υπογράφει ο Μηχανικός.

 

Γ.Πάω στον έφορο κ μου λέει:φέρε μου χαρτί της Πολεοδομίας που βεβαιώνει την αλλαγή Σ.Δ. (γιατί τάχαμου δεν έχουν ενημερωθεί) κ εγώ θα το δεχθώ.Του εξηγώ ότι μάλλον θα έπρεπε να δεχθεί την υπογραφή μου αλλά αυτός με στέλνει στην Πολεοδομία.

 

Δ.Στην Πολεοδομία,ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,με εξυπηρετούν ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ,εντός 10 ημερών από την αίτηση κ ύστερα από καθημερινή μου παρουσία να τους σπάω τα @@@@@@.

 

όλη αυτή η διαδικασία μου πήρε 3 εβδομάδες

 

Ε.Παίρνω το χαρτί,το πάω στον Προιστάμενο Φορολογίας Εισοδήματος κ μόνο που δεν του πετάχτηκαν τα μάτια έξω.Νευρίασε κ έγινε κατακόκκινος κ απαντά:''Δεν το δέχομαι,γιατί εσύ δεν είσαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος,να πάει ο πελάτης σου (ετοιμοθάνατος) να πάρει αίτηση στο όνομά του.''

 

Του εξηγώ ότι αν δεν το δεχθεί,έχει τις εξής 2 επιλογές,ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ:

1.Να τον ''κεράσω ένα καφε'' κ να το περάσει ΧΘΕΣ

2.Να τον κάνω να χοροπηδάει σαν λαγουδάκι καλώντας τον εισαγγελέα.

 

Κ μάλλον απ' ότι κατάλαβα δεν θα το κάνει........γιατί αν γίνω παπαγαλάκι κ ανοίξω το στόμα μου,θα πρέπει να επιστρέψει αναδρομικά τις ΜΙΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλων όσων εμπλέχθηκαν σε αγοραπωλησιές τα τελευταία 5 χρόνια στην περιοχή.

 

Ζητάω τη γνώμη σας ειλικρινά,εσείς που κάθε μέρα σκοτώνετε τα νεύρα σας στις Δημόσιες Υπηρεσίες,πώς γίνεται να κυκλοφορούμε με ένα εισαγγελέα παραμάσχαλα?Μήπως θα ήταν καλό να οργανωθούν πλέον ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ κατά Δημοσίων Υπαλλήλων-κυρίως Προιστάμενων?

Μήπως να πατάξουμε μόνοι μας τη διαφθορά,κάτι που μας υποσχέθηκαν οι Κυβερνώντες κ δεν το έκαναν?

 

Αν δεν το κάνουμε έχουμε τις εξής 2 επιλογές:

α)Να γίνουμε κ εμείς με τον καιρό σαν την προηγούμενη γενιά ''θα τα βρούμε'',κάτι που τόσο φαίνεται ότι σιχαινόμαστε

β)όποιος από εμάς είναι λίγο ευαίσθητος θα πεθάνει στα 40 από καρδιά

 

Περιμένω τις απόψεις σας

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

zavi με έκανες και γέλασα, καλά ρε όλα σε σένα τυχαίνουν? Πρώτα απο όλα σκέψου ψυχρά και όπως λέει ο theo κάνε τη δουλειά σου.

 

Γνώμη μου είναι οτι επειδή το κράτος και οι θεσμοί του διοικούνται απο ερασιτέχνες άσχετους μόνο οι ομαδικές προσφυγές θα είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό που μετράει θα είναι η μαζικότητα γιατί αν πας σαν ρομαντικός να τα βάλεις μόνος σου με όλους θα το κλείσεις το γραφείο και θα ανοίξεις μπακάλικο.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα πιστευω οτι το πρωτο ειναι να κανεις τη δουλεια σου.. ΑΛλα για μενα πρεπει να υπαρξει και συνεχεια.. Μια πρωτη μου σκεψη ειναι να βρεις ενα δικηγορο, να αναζητησετε ολους αυτους που εξαπατηθηκαν και να οργανωσετε νομικες διαδικασιες για αποζημειωσεις.. Αν ο δικηγορος πιστευει οτι εχετε βαση και νομικο πατημα για κατι τετοιο τοτε μπορει να αξιζει και τον κοπο και να βγει κατι καλο για το κοινωνικο συνολο..

Link to comment
Share on other sites

zavi με έκανες και γέλασα, καλά ρε όλα σε σένα τυχαίνουν?

 

Τα περίεργα τυχαίνουν πάντα σε αυτούς που προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι άλλοι τα έχουν λύσει τα προβλήματα τους...

 

Zavi σε ζηλεύω για το σθένος σου. Ελπίζω να σου μοιάσω "μεγαλώνοντας" μέσα στο επάγγελμα και να μην γίνω με τον καιρό σαν αυτούς που κοροϊδεύω....

 

να αναζητησετε ολους αυτους που εξαπατηθηκαν και να οργανωσετε νομικες διαδικασιες για αποζημειωσεις.. Αν ο δικηγορος πιστευει οτι εχετε βαση και νομικο πατημα για κατι τετοιο τοτε μπορει να αξιζει και τον κοπο και να βγει κατι καλο για το κοινωνικο συνολο..

 

και αυτό ακριβώς είναι που λείπει από τον Έλληνα συλλογικότητα !

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε πως θα υπερπηδήσουμε το πρόβλημα και απλά να τα λύσουμε μια και καλή!!!!

Link to comment
Share on other sites

Zavi σε ζηλεύω για το σθένος σου. Ελπίζω να σου μοιάσω "μεγαλώνοντας" μέσα στο επάγγελμα και να μην γίνω με τον καιρό σαν αυτούς που κοροϊδεύω....

 

 

dada σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

 

Νομίζω όμως ότι αυτοί που κοροιδεύουμε εγώ κ εσύ

 

1.Θα ζήσουν περισσότερο

2.Θα βγάλουν πιο πολλά λέφτά γιατί ξοδεύουν λιγότερο χρόνο κ χωρίς άγχος

3.Θα είναι κοινωνικά πιο αποδεκτοί,καθώς θα τελειώνουν τις ''δουλειές'' πιο γρήγορα κ πιο εύκολα,ενω εγώ είμαι άλλος ένας ''μικρός'' που ψάχνει να βρει το δίκιο του στις Δημόσιες Υπηρεσίες

 

Την υφήλιο την κυβερνάνε 1.000 άνθρωποι ,όχι παραπάνω.Εϊναι επιχειρηματίες κ όλες οι δουλειές περνάνε από αυτούς.Η γραφειοκρατία είναι το μεγάλο τους όπλο εναντίον των μικρών κ φιλόδοξων που προσπαθούν να ανέβουν σκαλοπατάκια.Το δεύτερο μεγάλο τους όπλο είναι ότι δίνουν στο ανθρώπινο δυναμικό που τους υπηρετει ένα μισθό επιβίωσης,έτσι ώστε να μην σκέφτεται πώς θα μεγαλώσει,αλλά πώς θα επιβιώσει μέσα στην πραγματικότητα που αυτοί του δημιουργόυν.

 

Όταν βρίσκεις τις αδυναμίες του συστήματος της γραφειοκρατίας κ δεν είσαι ένας από αυτούς,τότε τί είσαι?

Είσαι ένα εξάμβλωμα,ένα bug στη ροή του προγράμματός τους,ένα ενοχλητικό ανθρωπάκι κ ψάχνουν να βρουν μία μυγοσκοτώστρα να σε διώξουν.Κ βέβαια είναι πολύ εύκολο για αυτούς,καθώς όλο κ κάτι θα βρουν στη χαρτούρα των ''Νόμων'' έτσι ώστε να αντικρούει αυτά που ισχυρίζεσαι...

 

Ο όλος αυτός σχεδιασμός είναι κατασκευασμένος αποκλειστικά κ μόνο για να σε στείλει στο ψυχιατρείο,ή για να σε κάνει τελικά να υποταχθείς κ να συμβιβαστείς.Εϊναι ΑΠΟΛΥΤΑ μελετημένος,το γνωρίζω από βαθύτατες κ τυφλά έμπιστες πηγές, έτσι ώστε να προστατεύεται αυτός ο ''μηχανισμός'' από παρεμβολές στη λειτουργία του.

 

Σθένος?Έχω,αλλά μάλλον κακό κάνει στην υγεία μου,αφού η οργή που μου προκαλείται κάθε μέρα έρχεται μαζί μου στο σπίτι μου...Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξω,είμαι σίγουρος πλέον ότι θα ήταν καλύτερο να με κοροιδεύουν κ να επιστρέφω από την καθημερινότητά μου υγειής,παρά δικαιωμένος ηθικά κ κουρέλι....

 

Αυτά τα ολίγα

Link to comment
Share on other sites

Zavi : Πόσα αβαταρ έχεις αλλάξει τις τελευταίες ημέρες ? Πιστεύω περισσότερα από πουκάμισα...:P:p

 

Α. Τον κάνεις να χοροπηδάει σαν κούνελος μέσω εισαγγελέα. Που ακούστηκε να λέει ότι εσύ δεν έχεις δικαίωμα ως μηχανικός και να το κάνει ο ίδιος ο πελάτης. Βάλε κανένα δικηγόρο να του κάνει την επίσκεψη να δούμε ...θα του πεί τα ίδια?????

Πρίν όμως από αυτό καταθέτεις με αίτηση στην Εφορία το αίτημά σου και με συνημμένο το χαρτί των όρων δόμησης από την πολεοδομία. Περιμένεις την απάντηση ...(εάν δεν πεθάνει στο μεταξύ ο πελάτης σου) και αφού το έκανες εγγράφως πρέπει να σου απαντήσουν εγγράφως. Εάν όχι ... πάς στον Εισαγγελέα με 1000!!!

Β. Για οικονομία χρόνου... ή το λές στους τηλε-εισαγγελείς της χώρας μας (Ταρζάν - Εισαγγελάτο) και τον παίρνουν ένα τηλεφωνάκι ή βάζεις ένα φίλο σου να τον πάρει παριστάνωντας συνεργάτη των ανωτέρω....!

 

Δεν ξέρω πόσο χρόνο έχει ο πελάτης σου σε τούτο το μάταιο κόσμο αλλά εγώ θα προτιμούσα το Α και για να του "κρεμάσω κουδούνια" το Β.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το έχεις δει ζεστά το θέμα, και καλά κάνεις, δοκίμασες να κάνεις ένα τηλέφωνο στον συνήγορο του πολίτη? Πού ξέρεις, μπορεί να βγει κάποια άκρη και να αρχίσει το ξετύλιγμα του νήματος.

Και αν το κάνεις πες και σε μας τι έγινε ώστε να ξέρουμε αν αυτός ο θεσμός(του συνήγορου του πολίτη) αξίζει κάτι ή είναι άλλη μια κουκούλα για να κρύβονται τα προβλήματα της κοινωνίας.

Link to comment
Share on other sites

Zavi...... η λυση ειναι καπελακι με κρυφη καμερα.......μεχρι να μαζευτει αρκετο υλικο για μια ταινιουλα-ντοκιμαντερ....!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.