Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά διαμερίσματος χαρακτηρισμένο ως "αποθηκευτικός χώρος"


mookieit

Recommended Posts

Καλισπερα

 

Ειμαι ετοιμος να αγορασω διαμερισμα σε ισογειο, ειναι ολοκαινουρια οικοδομη, ζουν ηδη 5 οικογενειες. Το διαμερισμα στα συμβολαια ειναι χαρακτηρισμενο ως "Αποθηκευτικος χωρος". Θα χρησιμιοποιηθει το διαμερισμα ως κυρια κατοικια μου.

 

1)Υπαρχει κυνδυνος αγορας αυτου?

2)Θεωρειτε αυθερετο, και αν γινει καταγγελια θα πρεπει να πληρωσω προστιματα?

3) Θα εχω προβλημα να συνδεθω με ρευμα,νερο,τηλεφονο?

 

 

Γενικα οτι γνωριζετε ας μου το πειτε. Οσον αναφορα δανεια,μελλοντικες τιμες του ακινητου, και γενικα το οικονομικο σκελος στο αν με συμφερει σαν επενδυση ή οχι, δεν με ενδιαφερει.

 

Υ.Γ. Το διαμερισμα δεν φαινεται σαν ημιυπογειο κ.τ.λ. Λογο του εδαφους εκει, η μια οψη ειναι ελαφρος κατω απο την γη, ενω η αλλη οψη ειναι ιση με την γη.

Link to comment
Share on other sites

Το διαμερισμα στα συμβολαια ειναι χαρακτηρισμενο ως "Αποθηκευτικος χωρος".

 

Λάθος το διατυπώνεις. Είναι αποθηκευτικός χώρος που πάει να βαφτισθεί και να πωληθεί ως διαμέρισμα.

 

1-2 Βεβαίως και είναι αυθαίρετο και βεβαίως σε περίπτωση καταγγελίας θα πληρώσεις τέτοια πρόστιμα σαν να το αγοράζεις δεύτερη φορά. Πιθανότατα θα οφείλει και παραπάνω ένσημα στο ΙΚΑ λόγω του ότι έγινε κατοικία (άρα πρόστιμα κι από εκεί). Μια ζωή εκτεθειμένος θα είσαι.

3. Πολύ πιθανό.

 

Επένδυση σε αγορά αυθαιρέτου ?! Δεν νομίζω...

 

Συμβουλή : Οταν αγοράζεις ακίνητο να έχεις πάντα μαζί δικό σου μηχανικό και δικηγόρο. Η αμοιβή τους είναι αμελητέα μπροστά στο κόστος αγοράς και στις μελλοντικές περιπέτειες από τις οποίες θα σε σώσουν.

Link to comment
Share on other sites

συμβολαιογραφος, λογιστης, εφοριακος,δικηγορος (διαλεγεις) για το 1

ιδιωτης μηχανικος για τα 2,3

 

αυτοι θα σας λυσουν τις αποριες αφου μελετησουν το φακελλο αδειας

Link to comment
Share on other sites

στην πολύ μικρή πορεία μου ως τώρα, είμαι μονίμως αυτός που πρέπει να ανακοινώσει την αποχώρηση του αγοραστή από το σπίτι του big brother...

 

.....όπα, γράψτε λάθος.

 

...αυτός που ανακοινώνει τα χιλιάδες ευρώ που πρέπει να ξαναδώσει ο αγοραστής (aka γαμ*&%^τικα) επειδη Δ Ε Ν είχε μηχανικό την στιγμή της αγοραπωλησίας.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις πληροφοριες. Παντως ολη η περιοχη ειναι γεματη απο νεοχτιστα με σχεδον ολοι να εχουν κατοικιμενες αποθηκευτικοι χωροι.

 

Μιλησα με τον εργολαβο σημερα και με ειπε οτι ειναι δηλωμενο κανονικα ο αποηκευτικος χωρος στην πολεοδομια, και εχει πληρωμενο το ΙΚΑ.

 

Γνωριζεται χοντρικα ποσο ειναι το προστιμο που θα πρεπει να πληρωθει σε περιπτωση οτι με καρφωσουν? Το ακινητο βρισκεται στην Ν. Ευκαρπια θεσσαλονικης. Η' πειτε μου αναλογες περιπτωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μιλησα με τον εργολαβο σημερα και με ειπε οτι ειναι δηλωμενο κανονικα ο αποηκευτικος χωρος στην πολεοδομια...

 

Αυτό δε σημαίνει τίποτα. Φυσικά και είναι "δηλωμένο" στην Πολεοδομία. Αλλά σαν αποθήκη.

 

 

...και εχει πληρωμενο το ΙΚΑ.

 

Έχει "πληρωμένο ΙΚΑ" σαν αποθηκευτικός χώρος. Το ΙΚΑ για κατοικία είναι διαφορετικό, και θα έχεις πρόστιμο και από εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει υπολογιστεί στην δόμηση από την αρχική άδεια, πας για αλλαγή χρήσης σε κατοικία.

Αν όχι (δηλωμένο ως υπόγειος αποθηκευτικός χώρος που δεν μετράει στον σ.δ.) τότε έχεις αγοράσει αυτό που λέει η άδεια και δεν αλλάζει.

 

Αν γίνεται η αλλαγή χρήσης συζήτησέ το με τον μηχανικό σου για να σου πει τι ποσό επιπλέον από αυτά που θα πληρώσεις για την αγορά της αποθήκης, θα σου στοιχίσει πραγματικά η κατοικία σου.

Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα ο «Αποθηκευτικός Χώρος» είναι Υπόγειο κατά την Οικοδομική Άδεια, που υπερυψώθηκε ούτως ή άλλως. Η τακτική αυτή είναι συνηθισμένη στη Θεσσαλονίκη. Κυρίως σε μεζονέτες, όπου κατά την Άδεια υπάρχει μία μονοκατοικία 60 μ² με υπόγειο, το οποίο υπερυψώνεται και αποτελεί το ισόγειο της μεζονέτας (=120 μ²). Με τον τρόπο αυτόν ουσιαστικά διπλασιάζεται (!) η Δόμηση :twisted: Τώρα μάλλον αρχίζουν να γίνονται και αυτόνομα διαμερίσματα!

 

Επομένως δεν είναι μόνο η παράνομη αλλαγή χρήσης, αλλά και η υπερύψωση του υπογείου... Και η έλλειψη συντελεστή Δόμησης... Οπότε αν φας καταγγελία, όχι μόνο θα πληρώσεις πρόστιμο που θα αναγαστείς να δώσεις ακόμη και τα σ..ρακά σου, αλλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να νομιμοποιήσεις την... «Αποθήκη» σου...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.