Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτες Φωτοβολταικών < 20 kW


teachertza

Recommended Posts

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το site!

Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα να μάθω για τις προϋποθέσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο ενός φωτοβολταϊκού συστήματος 20 kw και τι απαιτείται για την υποβολή φακέλου.

 

:confused:

 

vaso,

Είναι δύσκολο να μπει στον αναπτυξιακό νόμο ένα σύστημα 20 kw (αδύνατο θα έλεγα) επειδή το κόστος του εξοπλισμού έχει μειωθεί. Προϋπόθεση να μπει ένα σύστημα 20 kw στον αναπτυξακό είναι να έχει κόστος τουλάχιστον 100.000 ευρώ. Επειδή με τα τωρινά δεδομένα δεν το φάνεις αυτό το ποσό δεν μπαίνεις στον αναπτυξιακό. Πάντως ακόμα και αν κανείς καταθέσει το φάκελο είναι άγνωστο το πότε θα πάρει την επιδότηση. Και κυρίως για τα μεγαλύτερα συστήματα. Αν υποθέταμε ότι κάποιος έχει πάρει λήψη εξαίρεσης για ένα σύστημα 100 kw ακόμα και με την κατάθεση του φακέλου δεν ξέρουμε πότε θα έπαιρνε την επιδότηση. Η άποψη μου είναι ότι τουλάχιστον για τα 20 kw μην το σκέφτεσαι για αναπτυξιακό καθόλου

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 400
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ωραία το έχει κάνει αυτό κάποιος και να το έχουν δεχθεί; Για να τελειώνουμε με αυτο με τις κατατμήσεις και τις βλακείες, που δεν ξέρουν τι θέλουν ουσιαστικά ποιός ξέρει να μου πει συγκεκριμένη διαδικασία για 5 εικοσάρια, π.χ

1. Σύσταση 5 εταιρειων

2. Ενοικίαση κτλ....

3. Κτλ...

 

Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία να μας την αναφέρει αναλυτικά;

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στις εκτός σχεδίου περιοχές με ΖΟΕ δηλ π.χ Μεσόγεια, Λαυρεωτική δε μπαίνει πανέλο ούτε απο αυτά που έχουνε τα κομπιουτεράκια χειρός στο έδαφος παρα μόνο σε δώμα:(.

 

p.s

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν κινήσεις για την αλλαγή των Ζ.Ο.Ε απο τον οργανισμό ρυθμιστικού σχεδίου, και σε περίπτωση όπου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες έχει κανείς κάποια προεπισκόπηση του ή που μπορω να την βρώ (αν μπορώ)...

Link to comment
Share on other sites

mikrouli, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχουν προδιαγραφές φωτοβολταϊκών ΕΙΔΙΚΑ για σχολικά κτίρια;

 

Και σε παρακαλώ, συμπλήρωσε την ειδικότητά σου.

Link to comment
Share on other sites

stamatiskal,

αν αναφέρεσαι στη διαδικασία που σου έχω περιγράψει με τις έως τώρα απαντήσεις, θα σου πω ότι έχω εκδόσει σχεδόν 250 άδειες για 20 Kw. Είναι δοκιμασμένη διαδικασία, καθόλα νόμιμη και σύμφωνη με όποιο νόμο και ΦΕΚ θέλεις. Αν στις πολεοδομίες αρνούνται να προβούν στις νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση τέτοιων αδειών, τότε τι άλλο να πω εγώ? Ούτε και σε μένα ήταν εύκολο να κάνω την αρχή. Άσε που μου ζητήθηκαν και χρήματα, σαφώς πλην εμέσως, βέβαια. Δεν υποχώρησα ούτε έβαλα το χέρι στην τσέπη. Ζήτα γραπτώς την άρνησή τους ή καλύτερα απευθύνσου στη Γενική διεύθυνση πολεοδομίας Αθηνών και συγκεκριμένα στην Κα Παπαδοπούλου που είναι η πλέον αρμόδια για το θέμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

stamatiskal,

αν αναφέρεσαι στη διαδικασία που σου έχω περιγράψει με τις έως τώρα απαντήσεις, θα σου πω ότι έχω εκδόσει σχεδόν 250 άδειες για 20 Kw.

 

Ειναι καμία στην ευρύτερη περιοχή της λαυρεωτικής? 'Η έχεις καμια έγκριση υπόψιν σου που να έχει πάρει κάποιος εκεί?

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα σε όλους, είμαι νέο μέλος και νέος σχετικά στο επάγγελμα και για το λόγο αυτό πολλές είναι και οι απορίες μου. Εδώ και αρκετό καιρό μελετάω για τα φωτοβολταϊκά. Έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα αλλά πουθενά δεν μπορώ να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση για τα φορολογικά τους. Δηλαδή για ένα ή για περισσότερα πάρκα των 20Kw συμφέρει να είσαι εταιρία ή ιδιώτης? Τι φορολογία (ή ελαφρύνσεις) έχει ή κάθε μορφή ιδιοκτησίας? Ας με βοηθήσει κάποιος που γνωρίζει, κατευθύνοντάς με στο τί πρεπει να διαβάσω σχετικά. Ευχαριστώ πολυ και συγχαρητήρια για το forum.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάτι που μου έχει διαφύγει ως προς το επισυναπτόμενο τδ για Φωτοβολταϊκά<20kW??

 

Μέχρι στιγμής έχω βρεί τα κάτωθι:

 

Νόμος 3734/28-1-2009 Άρθρο 27Α

"..Η αίτηση αυτή συνοδεύεται από υπεύθυνες δηλώσεις αναθέσεων και αναλήψεων μελετών και επιβλέψεων του έργου, καθώς και τοπογραφικό διάγραμμα με σαφές οδοιπορικό, διάγραμμα κάλυψης, σχέδια κατόψεων, τομών και όψεων, προϋπολογισμό του έργου, αποδεικτικά πληρωμήςφόρων και αποδεικτικά εισφορών και αμοιβών μηχανικών."

 

Αριθμ. Δ6/Φ1/οικ.13310 (ΦΕΚ Β΄ 1153/10.07.2007)

"2. Με την αίτηση υποβάλλεται αντίγραφο της άδειας παραγωγής που συνοδεύεται από το σκαρίφημα που προβλέπεται στο Μέρος 2 παρ. 8 του Παραρτήματος 1 του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής και θα έχει θεωρηθεί από τη ΡΑΕ, καθώς και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 

α) Τοπογραφικά διαγράμματα σε υπόβαθρο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ) υπό κλίμακα 1:5000 και 1:50.000 με σημειωμένο ευκρινώς τον χώρο εγκατάστασης του σταθμού"

 

υ.γ. zena13, thx ήσουν κατατοπιστικότατη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.