Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nέος Γ.Ο.Κ. ?


Recommended Posts

τελικα αληθευει οτι θα εχουμε αλλαγες στον γοκ?

ακουγεται οτι θα μειωθουν οι ημιυπαιθριοι απο 20% σε 15%?καθως και θα συμπεριλαμβανεται και η πιλοτη στην δομηση?

εχετε ακουσει τιποτα?

Link to comment
Share on other sites

...καθως και θα συμπεριλαμβανεται και η πιλοτη στην δομηση?

εχετε ακουσει τιποτα?

 

oντως φημολογείται κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

φημολογείται επίσης και η κατάργηση εκτός σχεδίου δόμηση.

αλλά όλα αυτά είναι φημες...

στην ελλάδα όμως δεν νομοθετούν τα πολιτικά πρόσωπα με βάση προγράμματα

και πολιτικές ιδέες αλλα με βάση τις λιγότερες αντιδράσεις

Link to comment
Share on other sites

Για κατάργηση της εκτός συνολικά δεν νομίζω. Παλαιότερα ο Σουφλιάς είχε πει ότι τα 4 στρέμματα σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν θα τα πειράξει.(και εν όψει εκλογών τώρα ..). Αν κάτι καταργηθεί θα είναι τα κατά παρέκκλιση οικοοδμήσιμα κάτω των 4 στρεμμάτων , που ούτως ή άλλως σταδιακά με τα Δ/τα περί ΖΟΕ καταργούνται.

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλαδα φιλοι μου ειναι οτι νομοθετουμε με εποχες και σπασμωδικα..

1)Τι παει να πει πχ καταργηση εκτος σχεδιου δομησης??? Οταν ο γειτονας μου εχτισε νομιμα, γιατι εμενα μου απαγορευεις να χτισω???

2)Τι παει να πει μειωση Η/Χ??? Οταν ο γειτονας μου χτισει με 0,2 γιατι εγω να χτισω με 0.15???

3)Ενα αλλο παραδειγμα που ειναι αν μη τι αλλο προκλητικο.. Εχω πχ ενα οικοπεδο εντος σχεδιου 5 στρεμματα με προσωπο 10μ., αλλα χωρις σχεδιο τελικο.. Βαση εισφορας σε γη θα μου παρει τα 2 στρεμματα (τα μεγεθη ειναι τελειως ενδεικτικα).. Οταν ερχεται η ωρα να με φορολογησει ομως μου λεει φορολογηση στα 5 στρεμματα.. Και μαλιστα υπαρχει περιπτωση παρ'οτι ειναι εντος σχεδιου και παρ'οτι θεωρητικα με οικοδομησιμοτητα να μπορω να το εκμεταλευτω, στην πραξη αυτο να ειναι ανεφικτο αφου ειναι μεσαιο οικοπεδο, με ενα δρομο απο τη μια ακρη του και κανεναν απο τους λοιπους γειτονες διατεθιμενους να ανοιξουν δρομο.. Αρα το μονο εκμεταλευσιμο τμημα του ειναι στην ουσια αυτο με προσωπο. (δεν ξερω αν εθεσα τον προβληματισμο μου σωστα και κατανοητα)

4)Παραδειγμα πελατη μου (νουμερα και χρονολογιες ενδεικτικες του θεματος).. Ενας παππους τσιφλικας ειχε περιπου 20 στρεμματα διασπαρτα και με διαφορα συμβολαια σε μια γειτονια.. Αποφασισε λοιπον να δωσει στα 4 παιδια του απο περιπου 5 στρεμματα στους αρραβωνες τους.. Ο πρωτος αρραβωνιαστηκε το 1981 και πηρε το μερτικο του.. Ο δευτερος αρραβωνιαστηκε το 1983, και οι αλλοι αργοτερα σε διαφορετικες χρονολογιες..

Ποιο ειναι το αποτελεσμα?? Ο πρωτος να δωσει εισφορα για 5στρ. και οι αλλοι τρεις για 15στρ. Και ειμαι σιγουρος οτι ολοι γνωριζετε τη διαφορα..

 

Τι θελω να πω.. Καλα ειναι ολα αυτα.. Αλλα καποια στιγμη πρεπει να μπουν τα θεμελια μιας και μοναδικης πολιτικης, που να μην αλλαζει για ψυλλου πηδημα και για το χαβαλε και για να λυσει συγκηριακα θεματα.. Θελει λεφτα το κρατος?? Ας ξαναφορολογησουμε τη γονικη παροχη!! (Ετοιμαζεται!!!)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που εχω να πω ειναι οτι οσο θα αλλαζει η νομοθεσια και πιο συγκεκριμενα ο ΓΟΚ τόσο πιο ευρηματικοί θα γινόμαστε (σαν τους hackers)στην εύρεση παραθυρων και τελικά να εκμεταλευόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που απαγορεύεται!!!!!!!

 

 

1)αρχικά εστιάζω το πρόβλημα στην έλλειψη σαφηνειας που παρατηρειται στο ΓΟΚ, με αποτέλεσμα να ενεργούμε κατα το δοκουν τόσο εμείς όσο και οι μηχανικοί εφαρμογής. Γι αυτο παρατηρειται το φαινόμενο, να εξαρταται το τι θα γίνει δεκτό και τι όχι, απο τον εκαστοτε υπάλληλο της πολεοδομιας.Εκτος ότι το ένα αναιρεί το άλλο. Πόσες φορες δεν σας έτυχε π.χ να σας μετρησουν ή όχι στη δόμηση το φανάρι της σκάλας η μια οπή που δημιουργεί εσωτερικό εξώστη, όπου το αν προσμετραται εξαρταται απο το ποιος θα το ελεγξει!!!!!!!

 

2)Το γελίο Φεκ 270/85 (αν δεν κανω λάθος) περι εκτος σχεδιου δόμηση όπου σε μια παραγραφο αναφερει ''να μην γινεται διασπαση των όγκων'' ενω σε άλλη να ''μην είναι ενιαίος όγκος ,καπως έτσι το αναφερει''. :confused:

 

3)τι σημαινει μειωση/μετατροπή διαστάσεων Η/Ων χώρων? ίσως εκεί που τον κλείναμε για να γίνει 2η ή 3η κρεβατοκάμαρα, τώρα να γίνεται 2ο μπάνιο!!!!! :D κατι θα σκεφτουμε....

 

4)Θα συμφωνησω με το Χάρη λέγοντας πως ο ημιυπαιθριος χώρος είναι απαραιτητο στοιχειο ιδιαιτερα στον Ελλαδικό χώρο για πολλους λόγους ( αυξημενη ηλιοφανεια,διαδοχικος φιλτραρισμος ψυχρου /θερμου αερα κλπ). Δυστηχώς οι αναγκες της εποχής και η αύξηση των ''εργολαβιών'' έπαψαν να λαμβανουν υπ οψιν την ποιοτική ευημερία των κατοίκων μιας κατοικίας.

 

5)Όσο για την Εκτος σχεδίου δόμηση!!!!! ειναι ειρωνικο!!!!!!

μα...το λέει η λέξη!!!!! ειμαστε η μονη χώρα που χτίζουμε σε εκτος σχεδιου περιοχές. Το γεγονός ότι επιτελους καταλαβαν τι σημαινει ''Εκτος σχεδιου'' και θα απαγορευσουν τη δόμηση θα οδηγησει αλλου.... πολυ απλά αρχίστε να μετρατε περιοχές που θα ενταχθούν !!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαστε η μόνη χώρα που κτίζουν εκτός σχεδίου ή τουλάχιστον έτσι όπως το εννοούμε εδώ. Γιατί να μη μπορείς να χτίσεις ένα μικρό εξοχικό σε μια περιοχή μακρυά από κάποιον οικισμό? Απλά αυτή την αυτονόητη δυνατότητα την καταχραστήκαμε και έχουμε το τραγικό αποτέλεσμα να φυτρώνουν ολόκληροι οικισμοί σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Link to comment
Share on other sites

απο την στιγμη που χτιζονται εκτος σχεδιου, προφανως υπαρχει αναγκη για φτηνοτερη κατοικια απο την διαθεσιμη εντος σχεδιου. αρα η λυση προφανως και ειναι η ενταξη στο σχεδιο πιο πολλων περιοχων, κατι που στην ελλαδα θεωρειται κακο, για λογους που αγγιζουν την γελοιοτητα.

 

δηλαδη προτιμαμε να ξεφυτρωνουν οικισμοι χωρις καμμια υποδομη, απο το να πουμε οτι πχ τα μεσογεια θα μπουν στο σχεδιο. αυτα ειναι διλληματα τυπου βοτανικου και εκτος πραγματικοτητας.

 

τωρα για τον νεο ΓΟΚ, θυμαμαι πηρα στα χερια μου το 2005 το σχεδιο νομου απο φιλη στο ΥΠΠΕΧΩΔΕ και ελεγε μεσα για η/χ στο 15% κλπ αλλα ακομα περιμενουμε τον Σουφλια. Οσο για τα 4 στρεμματα, οπως τα ειπε τα ξε-ειπε αφου αν βγαλει "αχρηστα" ολα τα χωραφια του καθε παππου, θα το πληρωσει ακριβα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.