Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

@ Giorgos1987

Δεν είναι επίσημη απόφαση ούτε και πρόταση παράταξης, είναι εισήγηση του προέδρου του ΤΕΕ. Έχει άλλη βαρύτητα σίγουρα! Θα τη βρεις αναρτημένη και αλλού.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θέμα: « Άδικη μεταχείριση μηχανικών που δεν ασκούν το επάγγελμά τους από το ΤΣΜΕΔΕ».

ΠΡΟΣ … ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικό παράδειγμα μηχανολόγου μηχανικού που από το 1992, δεν έχει εργαστεί ποτέ ως μηχανικός και δεν έχει κάνει ποτέ έναρξη στην εφορία.(Οι μηχανικοί μόλις πάρουν το πτυχίο τους δίνουν εξετάσεις στο τεχνικό επιμελητήριο για να πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Από τότε, είναι αυτόματα ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ είτε δουλεύουν είτε όχι)

Η εν λόγω μηχανικός, μεχρι το 1999 πλήρωνε τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ παρόλο που δεν ασκούσε το επάγγελμα. Απο το 1999 μέχρι το 2010 δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει εισφορές, ενώ όλο αυτό το διάστημα ζητούσε από το ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης διαγραφή (ώστε να μην αυξάνεται το χρέος) και της απαντούσαν ότι αυτό δεν γίνεται, έλεγαν δε ότι δεν χρειάζεται να διαγραφεί κάποιος αφού οι οφειλές δεν γίνονται απαιτητές.

Το ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει μηχανισμό είσπραξής σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει από το 1947. Για να διαγραφεί κάποιος από το ΤΣΜΕΔΕ πρέπει πρώτα να τον διαγράψει το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ).

Την δεκαετία αυτή, το ΤΕΕ δεν έκανε καθόλου διαγραφές, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις Συμπερασματικά είτε κάποιος εργάζεται ως μηχανικός είτε όχι, πρέπει να πληρώνει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ και συνδρομή στο ΤΕΕ.

Το Δεκέμβριο του 2010 έκανε αίτηση διαγραφής από το ΤΕΕ και το 2012 έγινε δεκτή (λόγω κρίσης τότε άρχισαν να διαγράφουν μηχανικούς). Από το 2009 και μετά μεγάλος αριθμός μηχανικών ζητά διαγραφή από το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ.

Βέβαια η εν λόγω μηχανικός παρόλο που δεν εργάστηκε ποτέ σαν μηχανικός, δεν της έγινε αναδρομική διαγραφή από το 1999 με αποτέλεσμα το χρέος από το 1999 έως το 2011 που έγινε η διαγραφή να υφίσταται και δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο .

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Με ποιο τρόπο προτίθεσθε να επιλύσετε το πρόβλημα αυτό που απασχολεί μηχανικούς που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να είναι μέλη του ΤΕΕ , αλλά να μπορούν να κάνουν διακοπή από το ΤΣΜΕΔΕ όταν δεν εργάζονται και δεν ασκούν το επάγγελμα;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

 

http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=234&catid=211&artid=9676

Link to comment
Share on other sites

γνωρίζει κανένας για αυτή την περίπτωση?αναδρομική διαγραφή από το τεε?

σελ 18 ανθή τίγκα http://static.diavgeia.gov.gr/doc/Β4Σ646Ψ842-ΞΘΥ

εγώ ρώτησα στο τσμεδε αν γίνεται να διαγραφώ από το 2013 και μετά γιατί αδυνατώ να πληρωσω και μου είπαν οχι.

Link to comment
Share on other sites

Σύναδερφοι αν κάποιος συνάδερφος διαγράφηκε απο το ΤΕΕ με αιτιολογία την οικονομική κρίση και την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, ας στειλει την αίτηση που έκανε στο ΤΕΕ και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικα που απαιτουνται για να κανω και εγω την αντιστοιχει διαδικασια..ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα και γω αυτή την αίτηση και επισυναπτόμενα δικαιολογητικα που απαιτούνται

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τον όποιο συνάδελφο

Link to comment
Share on other sites

Σε οτι αφορα την προσωρινή παυση ειναι μια παπαρια που την πιπιλιζουν εδω και τοσο καιρο...θα πηραν και για αυτο τελη ανταποδοσης όπως στα αυθαιρετα..μπορει να αποφασισουν σε καμια δεκαετια...

Link to comment
Share on other sites

δεν βιαζονται τα πρωτοπαλικαρα του ΤΕΕ χαλαρά...ο μα@@κας ο βιοπαλεστης μηχανικός θα πληρωνει...αυτοί συνέχιζουν να επιδοτούνται και με ανταποδοτικά τελη...τα φανερα και ποιος ξερει και για τα κρυφα.....Να διαγραφει πρώτα το ΤΕΕ και μετα οι μηχανικοι που θα μας κανουν κουμαντο τα κοματοσκυλα...Οποιος μηχανικός κανει διακοπή εργασιας απο την εφορια θα πρέπει να θεωρειται άνεργος ή αν ειναι μισθωτος και εχει απολυθει...Η ιδιοτητα του μηχανικού δεν σταματα απο την στιγμη που ειναι διπλωματουχος μηχανικός...και ενοειται οτι θα σταματουν και οι ασφαλιστικες εισφορες οσο θεωρουνται ανεργοι...Αλλα τα πρωτοπαλικαρα εχουν κανει μεγαλη κοιλια...εχουν λιπος να καψουν..τοσο καιρό που είναι τα πρωτοπαλικαρα;πηγανε διακοπές;ε αυτοι ειχαν λεφτα να πανε διακοπές βλέπεις...εμεις παλευουμε να μαζεψουμε τα ψιχουλα για να πληρωσουμε Τέλος επιτηδευματος Ασφάλιστρα νοικια..να ζησουμε και αυτοί κοροιδευουν με προτασεις που κανει το ΤΕΕ μηπως μας κανουν την χαρη και μας παυσουν προσωρινα...για να μην πληρωνουμε 1000-1600-2200 ΤΣΜΕΔΕ σε καιρους που το μεροκαματο σπανιζει.

Edited by tomkat
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Στο γκρουπ στο facebook ανεβηκε ενα pdf απο τον συναδελφο δημητρη λιακοπουλο, οσοι δεν εχετε facebook μπορειτε να το διαβασετε πιο κατω, το επισυναψα.
Υπολογιστε αλλον ενα ακομη που αποχωρει. Να δω απο που θα μαζεψουν εισφορες στο τελος  ετσι αναλγητοι που ειναι

Διαδικασία Διαγραφής ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ.pdf

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.