Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλημέρα σας. Πρόσφατα εμφανίστηκε το εξής πρόβλημα στο Autocad. Όταν κάνω Line δεν με αφήνει να επιλέξω το ακριβές σημείο που θέλω αλλά με πηγαίνει σε προκαθορισμένα σημεία σαν να είναι ενεργοποιημένο το SNAP αλλά χωρίς να είναι. Όποιος γνωρίζει τι μπορεί να συμβαίνει αν μπορεί να βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Posted

πάτα το μαγνητάκι και δες στο "snap and grid" αν το έχεις ενεργό (snap on να μην είναι τικαρισμένο).

Posted

Έχεις μάλλον ενεργοποιημένο το grid, κάτω στη μπάρα. Προσπάθησε να το απενεργοποιήσεις.

Posted

και στα σωστά των συναδέρφων άρχισε να πατάς ένα ένα F5 / F6 / F7 / F8/ F9 .... ένα απ αυτά θα είναι το οκ.... (δεν μπορώ να το τσεκάρω τώρα κι εγω όταν μου συμβεί κάνω αυτόματη κίνηση και δεν θυμάμαι.... )

• Like 1
  • 11 months later...
Posted (edited)

Καλησπέρα.

Ξέρει κάποιος,  πως μπορώ στο autocad να ξεκινήσω μια Line από συγκεκριμένο σημείο με συντεταγμένες χ,y ?

Edited by Pavlos33
Posted (edited)

Καλησπέρα! Αρχάριος στο πρόγραμμα να φανταστώ.

Μόλις δώσεις την εντολή line, το πρόγραμμα περιμένει να του ορίσεις το σημείο αρχής (Specify first point:) .... εσύ απλά πληκτρολόγησε τα χ και y (π.χ. 100,100) και η γραμμή θα ξεκινήσει από εκεί....

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Posted (edited)

Πραγματικά με έσωσες φίλε.

Βασικά για την σχολή κάνω ένα τοπογραφικό. Η διαφορά ήταν ότι έβαζα τελεία αντί για κόμμα και με έβγαζε όπου νάνε.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Edited by Pavlos33
  • 3 weeks later...
Posted

Ξέρει κανείς σε τι μονάδες μετράει το autocad τα εμβαδά ? (με το measure area)

Posted
15 λεπτά πριν, stetr said:

Ξέρει κανείς σε τι μονάδες μετράει το autocad τα εμβαδά ? (με το measure area)

σε ότι το έχεις ορίσει εσύ. τσεκαρε units & -dwgunits για μα δεις σε τι μονάδες ειναι σεταρισμενο