Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λαθος εντοπισμος αγροτεμαχιου σε συμβολαιο


Dipe6

Recommended Posts

Καλημέρα. έχω την εξής περίπτωση: 1)συμβόλαιο του 2000 περιγράφει το αγροτεμάχιο στην σημερινή Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής( με τοπογραφικό)

2) ο πελάτης μου,  που αγόρασε το παραπάνω αγροτεμάχιο θέλει να το μεταβιβάσει στον γιο του σήμερα. εγώ κάνοντας καινούργιο τοπογραφικό το εντοπίζω στην Τ.Κ. Αγίας Βαρβαρας.

3)ο συμβολαιογράφος ζητάει να γίνει διόρθωση του αρχικού συμβολαίου (του 2000) και ζητάει και φορολογικές ενημερότητες και από τουσ δυο(πωλητής και αγοραστής). Ο πωλητής σήμερα δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Τι γίνεται σ αυτή την περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Οι τοπικές κοινότητες δημιουργήθηκαν επί σχεδίου Καλλικράτη. Είχε ξεκινήσει το 2000 ο Καλλικράτης ή ίσχυε η διοικητική διαίρεση με το σχέδιο Καποδίστριας;

Υποθέτω όπου Τ.Κ εννοείς τοπικές κοινότητες;

Εν τέλει το ερώτημά σου είναι τι προτείνουμε για να μπορέσει να πάρει ο πωλητής φορολογική ενημερότητα;

Link to comment
Share on other sites

Σωστα

και να προσθέσω οτι,

Εάν, στο συμβολαιο του  2000 ηταν σωστη η περιγραφή, οι μετεπειτα διοικητικες μεταβολές  Δημων, καλυπτονται από ειδικη διατυπωση στο συμβολαιο, με βαση οδηγιες προς τους συβ/φους και δεν επηρεαζουν την παληά περιγραφη του αγοροτεμαχιου.

 δλδ." αγροτεμαχιο κειμενο στην πρωην περιοχη κοινότητας ταδε και ήδη της  ΤΚ  του ΔΔ της ΔΕ κλπκλκπ. ..."

ειναι 2-3  σειρες η περιγραφη.

Εάν ηταν εξ αρχης λαθος,  θελει διορθωση, αφου αφορά, πλην αλλων,  και τον υπολογισμο της αντικειμενικης αξιας.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που λέει ο φίλος καταλαβαίνω ότι παίζει το πρόβλημα να μην εντοπίζεται σε κάποια μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης, Καπποδίστριας κλπ) αλλά σε μία διαφορά μεταξύ:

- του ορίου μεταξύ των δύο αυτών προκαπποδιστριακών ΟΤΑ όπως το σχεδίασε και το εφάρμοσε η ΕΚΧΑ λίγο πριν ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων στην περιοχή

- του ορίου μεταξύ των δύο αυτών προκαπποδιστριακών ΟΤΑ όπως θεωρείτο από τους κατοίκους της περιοχής ("μετά το μαντρί του μήτσου είναι η Αγία Παρασκευή").

Αυτό είναι κλασσικό crash και οφείλεται στο ότι τα όρια μεταξύ των ΟΤΑ δεν ήταν λεπτομερώς καθορισμένα και κυρίως δεν διέρχονταν πάντα από φυσικά ή τεχνητά όρια με μονοσήμαντα ορισμένη θέση. Σε πολλές περιπτώσεις λοιπόν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις ακόμα και εκατοντάδων μέτρων.

Προσωπικά δεν ξέρω τώρα τι σημαίνει αυτό για την συμβολαιογραφική πράξη που πρέπει να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.