Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτηματολόγιο εκτός σχεδίου και Δασαρχείο


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συνάδελφε tirbouson

με τις μελέτες του Εθνικού Κτηματολογίου δεν αντιμετωπίσθηκαν θέματα ιδιωτικών εκτάσεων με δασικό χαρακτήρα

κατά συνέπεια δεν έχουμε απαλλαγεί απο την διαδικασία αποχαρακτηρισμού και βέβαια δεν προβλέπεται να απαλλαγούμε σύντομα!!!

Link to comment
Share on other sites

ΔΙΑΤΑΓΜΑ 14/27-7-99 (ΦΕΚ 580 Δ) : Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας.

Αρθρο 331 : Οικοδομική άδεια - Απαιτούμενα στοιχεία για την έκδοση της

ια) εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών, που απαιτούνται κατά τις κείμενες διατάξεις.

Επίσης αντιγράφω από απόφαση του ΣΤΕ

 

Εξάλλου, με το άρθρο 24 (παρ. 2) του Συντάγματος ανάγεται η προστασία των δασών σε αντικείμενο ιδιαίτερου δημόσιου συμφέροντος (πρβλ. ΣτΕ 2758/1994) και ορίζεται ότι απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Σύμφωνα με τη συνταγματική διάταξη αυτήν, εκδόθηκε ο ν. 998/1979 «Περί προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων...» (ΦΕΚ 289), καθώς και οι σχετικές διατάξεις της πολεοδομικής νομοθεσίας, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνες του άρθρου 331 του Κώδικα Πολεοδομικής Νομοθεσίας (π.δ. της 14/27.7.1999, ΦΕΚ Δ 580), σύμφωνα με τις οποίες: ως ουσιώδες δικαιολογητικό για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε εκτός σχεδίου περιοχή απαιτείται να επισυνάπτεται στη σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου βεβαίωση του αρμόδιου δασάρχη (παρ. 2, περ. ια) και αν λείπει η βεβαίωση αυτή, η αίτηση επιστρέφεται ως απαράδεκτη, ακόμη και αν έχει πρωτοκολληθεί (παρ. 3). Με το πλέγμα των ρυθμίσεων αυτών εξασφαλίζεται ότι δεν θα γίνει δόμηση με άδεια σε δάση και δασικές εκτάσεις.

 

Αυτά με μια σύντομη έρευνα.

Link to comment
Share on other sites

Αν κανεις συμβολαια για μια εκταση και συνορευει με δασικη μπορει να σου ζητησει ο συμβολαιογραφος....και το σωστο ειναι να γινει πραξη χαρακτηρισμου.

Απο την αλλη στα εκτος και αδεια για περιφραξη να κανεις η πολεοδομια θα σου ζητησει τοπογραφικο περασμενο απο δασαρχειο.

Μου εχει τυχει σε αδεια περιφραξης εκτος σχεδιου και σε αγροτικο καμπο οπου δεν υπηρχε δασικη εκταση να ζηταει η πολεοδομια πραξη χαρακτηρισμου.

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση Ν.651/77 μας υποχρεώνει τελικά να ζητήσουμε και πράξη χαρακηρισμού από τον πελάτη?Σε περίπτωση που μετράμε ένα εκτός σχεδίου 4000 τ.μ. και πωλείται και κατόπιν με πράξη χαρακτηρισμού 1 στρέμμα είναι δασικό ποιος θα βρει το μπελά του?

Link to comment
Share on other sites

Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα ! Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαντάζομαι ότι ο παθών αγοραστής θα στραφεί εναντίον όλων . Βέβαια , για να γίνει μια αγοραπωλησία εκτός σχεδίου χωρίς βεβαίωση Δασαρχείου , θα έχει δηλώσει υπεύθυνα ο πωλητής ότι δεν είναι δασική έκταση. Τώρα από κει και πέρα είναι θέμα δικαστηρίου αν θα πάρει και εσένα η μπάλα.

 

Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναγράψεις στην δήλωση του 651 ότι απαιτείται βεβαίωση Δασαρχείου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.