vaspk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 16 λεπτά πριν, andreas-p said: Απ'όσο γνωρίζω από όταν ήμουν εγώ στο καθεστώς αυτό, η ένταξη δεν είναι επιλογή του εργοδότη αλλά του εργαζόμενου (τυπικά τουλάχιστον γιατί δεν ξέρεις τι πιέσεις μπορεί να δεχθεί ο εργαζόμενος). Δηλ. ο εργαζόμενος εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις επιλέγει την ένταξη, τη γνωστοποιεί και ο εργοδότης συναινεί και αναλαμβάνει τα περαιτέρω. Εμένα μου το είπαν από μόνοι τους δεν το ήξερα καν εγώ. Για αυτό λέω πως και το προτιμούν από την στιγμή που πληρώνουν αρκετά παραπάνω για τις εισφορές μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas-p Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 1 ώρα πριν, vaspk said: Εμένα μου το είπαν από μόνοι τους δεν το ήξερα καν εγώ. Για αυτό λέω πως και το προτιμούν από την στιγμή που πληρώνουν αρκετά παραπάνω για τις εισφορές μου. Πότε στο είπαν; Φαντάζομαι πριν την αλλαγή του ασφαλιστικού. Προσωπικά πιστεύω πλέον ότι δε συμφέρει κάποιον το καθεστώς αυτό πέρα από τον ΕΦΚΑ. Δεν μπορώ να γνωρίζω κάθε ειδική περίπτωση βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.k.topo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2022 (edited) Αν υπαχθω στις Συμβάσεις Παρ. 9, Άρθρ. 39 Ν.4387/2016 (Δ.Π.Υ.) θα μπορώ να κόβω και ΑΠΥ σε ιδιώτες πελάτες μου? Για να το θέσω καλύτερα.Απο την αρχή της χρονιάς έχω ήδη κόψει σε πολλούς ιδιώτες ΑΠΥ. Τώρα έχω προσληφθεί με σύμβαση σε έναν φορέα και πρέπει να αποφασίσω αν θα υπαχθω στην Παρ. 9, Άρθρ. 39 Ν.4387/2016. Μπορώ να υπαχθω αφού έχω κόψει ΑΠΥ σε παραπάνω από τρεις ιδιώτες? Edited Νοέμβριος 2 , 2022 by a.k.topo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liberal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2022 (edited) Εάν ενταχθείς στο καθεστώς αυτό, δεν μπορείς να εκδίδεις παραστατικά προς ιδιωτική πελατεία. Δεν επηρεάζεται η δυνατότητα ένταξης από τις αποδείξεις που εξέδωσες πριν την ένταξη. Edited Νοέμβριος 3 , 2022 by Liberal Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgrks Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2022 Καλημέρα σε όλους, υπάρχει κάποια παραπομπή σε νόμο ή απόφαση ΕΦΚΑ που να αναφέρεται ρητα στην υποχρεωτικότητα υπαγωγής ή μη στο άρθρο 39; Εν ολίγοις,υπάρχει πράγματι το δικαίωμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ από μεριάς του εργαζόμενου να μην υπαχθεί στο άρθρο 39 εάν έχει μόνο 1 αντισυμβαλλόμενο ή πρέπει υποχρεωτικά να υπαχθεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasos P Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2022 20 hours ago, grgrks said: Καλημέρα σε όλους, υπάρχει κάποια παραπομπή σε νόμο ή απόφαση ΕΦΚΑ που να αναφέρεται ρητα στην υποχρεωτικότητα υπαγωγής ή μη στο άρθρο 39; Εν ολίγοις,υπάρχει πράγματι το δικαίωμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ από μεριάς του εργαζόμενου να μην υπαχθεί στο άρθρο 39 εάν έχει μόνο 1 αντισυμβαλλόμενο ή πρέπει υποχρεωτικά να υπαχθεί; δεν είναι υποχρεωτικό αλλά δεν θα έχεις τα περίπου πρώτα 8600 ευρώ αφορολόγητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecheng_ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2022 13 minutes ago, Tasos P said: δεν είναι υποχρεωτικό αλλά δεν θα έχεις τα περίπου πρώτα 8600 ευρώ αφορολόγητα Το φορολογικό και το ασφαλιστικό δεν μπλέκουν μεταξύ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agianiou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2023 On 3/11/2022 at 11:01 ΜΜ, Liberal said: Εάν ενταχθείς στο καθεστώς αυτό, δεν μπορείς να εκδίδεις παραστατικά προς ιδιωτική πελατεία. Δεν επηρεάζεται η δυνατότητα ένταξης από τις αποδείξεις που εξέδωσες πριν την ένταξη. Καλημέρα, αν ενταχθείς στο καθεστώς του άρθρου 39 παρ. 9 του Ν. 4387 μπορείς να κόβεις ΤΠΥ σε άλλους επιτηδευματίες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κανείς Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2023 (edited) Μπορείς να απασχολείσαι σε έναν ή δύο αντισυμβαλλόμενους–εργοδότες, και το εισόδημα να προέρχεται αποκλειστικά από αυτούς. 'Η να απασχολείσαι σε έναν εργοδότη ως μισθωτή και να παρέχεις υπηρεσίες σε άλλους δύο (ή έναν) αντισυμβαλλόμενους–εργοδότες. Edited Ιούνιος 20 , 2023 by Κανείς 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProperEcho Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 Καλησπέρα σας, Επειδή διαβάζω συγκεχυμένα πράγματα υπάρχει κάποια απάντηση για τον αν η υπάγωγη στη ρύθμιση ειναι υποχρεωτική εφόσουν πληρούνται οι προυποθέσεις?. Δηλαδή αν κάποιος που απασχολείται με έναν ή και 2 αντισυμβαλλόμενους εργοδότες με ΔΠΥ μπορεί να επιλέξει για το Χ Υ λόγο να μην ενταχθεί στη ρύθμιση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα