Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση παλιάς αποθήκης προ του 1975


Recommended Posts

Επίσης να σημειώσω ότι οι αποθήκες βάσει νόμου 4495/2017 επειδή είναι πριν από το 1975 νομιμοποιούνται μόνο με 250 Ευρώ. Σε περίπτωση διόρθωσης το πρόστιμο δεν θα αυξηθεί;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Δημήτρη!κι εγώ προσπαθώ να καταλάβω -@sikyonios- Μην προτρέχεις με το πρόστιμο-Πρέπει να δεις σε ποιον ανήκει τι-Διάβασε τα συμβόλαια και μίλα με τον συμβολαιογράφο.Το τι δηλώνουμε και πώς, ξεκινάει πάντα από το τι έχουμε και με ποια μορφή. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάνοντας υποθέσεις...

Υ.Γ.Σε κάθε περίπτωση,δεν χρειάζεται να πειράξεις την δήλωση 4178 της οριζόντιας του 2ου ορόφου.Εκείνη,είχε δικαίωμα υπαγωγής μόνη της,ως αυτοτελής οριζόντια.Τώρα,πρέπει να βρεις αν οι αποθήκες στον ακάλυπτο (οικοδομή 1 με σύσταση) δεν είναι κανενός (άρα,κοινόχρηστες,όλων των συνιδιοκτητών επί του οικοπέδου)

Edited by ChristinaK
συμπλ.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οχι.αυτό είναι σίγουρο. Δεν έχουν σχέση τα 2 οικόπεδα μεταξύ τους.  

Μιλάμε για 2 διαφορετικά οικόπεδα με διαφορετικό συμβόλαιο που αγοράστηκαν σε άσχετη χρονική στιγμή. Απλά έτυχε να χτίσουν σχεδόν μαζί. Δεν υπάρχει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας.

Απλά στην πρώτη υπάρχει σύσταση της οικοδομής και στην δεύτερη όμως όχι. Και το ένα οικόπεδο και το άλλο οικόπεδο όταν αγοράστηκαν είχαν μέσα παλιό σπίτι. Έβγαλαν άδεια χωρίς να γκρεμίσουν το παλιό για να το κρατήσουν ως αποθήκη. Γνωρίζεις καλύτερα από εμένα θεωρώ ότι πριν το 2011 έκαναν ότι ήθελαν. 

Το θέμα μου είναι το εξής. Αν δηλωθούν ξεχωριστά υπάρχει πρόβλημα ή πρέπει να δηλωθούν στις υφιστάμενες δηλώσεις που έχουν γίνει ήδη συμπληρωματικά;

Μόνο λόγω του μικρού προστίμου το λέω. Αυτό ήθελαν να εκμεταλλευτούν οι ιδιοκτήτες. Επίσης να πω ότι είναι ξεχωριστοί ιδιοκτήτες στο ένα και άλλος στο άλλο. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

καθε οικοπεδο παει "μονο του"

κατα τα λοιπα,  ξαναγυρισαμε σε προηγουμενο θεμα

"Καποιος εβγαλε αδεια  και εχτισε,  αλλά  δεν εδειξε τα υφισταμενα κτισματα"

Τι συνεπειες εχει για την αδεια?

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και πάλι,

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως μπορεί να δηλωθεί σε οικόπεδο με υφιστάμενη άδεια του 2008 για παράδειγμα παρανομία που έχει γίνει πριν το 1975. Στην αρχή της δήλωσης αναφέρεις τον αριθμό της άδειας. Ενώ η αποθήκη είναι πριν το 1975 και χωρίς άδεια.  

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν δηλωθεί ξεχωριστά η αποθήκη ως παράβαση πριν το 1975  στον 4495/2017 και παραμείνει η οικοδομή με την άδεια στον 4178/2013 είναι λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Πως μπορεί στο ίδιο οικόπεδο να δηλωθούν τα αυθαίρετα τμηματικά;Να φέρεις τη Δήλωση στο 4495 και να βάλεις και την αποθηκη.Το πρόβλημα είναι ο χρόνος κατασκευής.Αν θα μπει πριν 1975 με ελάχιστο προστιμο ή μετά την άδεια.Υπαρχουν απόψεις διάφορες,Αν έχεις απόδειξη  ότι προυφιστανται 1975 και η ύπαρξη της δεν επηρεάζει τη κάλυψη και δόμηση του νέου κτιρίου μπορεί να μπει έτσι  διαφορετικά μετά την άδεια του άλλου κτιρίου.Γνωμη μου .

Link to comment
Share on other sites

αυτη ειναι η σωστη προσεγγιση

Εάν τα παληα κτισματα δεν τα εδειξαν και η αδεια του 2008 εξαντλησε ολοκληρο τον σδ. του οικοπεδου.

 α] ή δεν εδειξες στο τοπογραφικο της άδειας του 2008 οτι υπαρχουν άλλα  κτισματα

β] ή τα εδειξες με άδεια κατεδαφισης [που δεν εγινε]

γ] έκανες συσταση ΟΙ για τα κτισματα της αδειας του 2008, χωρις τα "παληά"

δ] θεωρητικα εχεις καποια αυθαιρετα που ειναι στον κοινοχρηστο ακαλυπτο χωρο, ο οποίος στην συσταση του 2008 δεν εχει κανενα κτισμα.

κατα τα λοιπα,  ξαναγυρισαμε σε προηγουμενο θεμα

"Καποιος εβγαλε αδεια [σαν σε ακάλυπτο οικόπεδο]  και εχτισε,  αλλά  δεν εδειξε τα υφισταμενα κτισματα"

Τι συνεπειες εχει για την αδεια?

 

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που απομένει είναι να χαθεί η παλαιότητα και να δηλωθούν εξολοκλήρου αυθαίρετα με παλαιότητα το έτος έκδοσης της ΟΑ....

Έτσι πληρώνονται οι μαγκιές πες στο ξυπνοπούλι τον ιδιοκτήτη....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.