Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασύσταση φακέλου για Ν 4495/17


Recommended Posts

καταρχήν να σου πω για την ερώτηση, αν κατά την μέτρηση σου βρεις το κτίριο σου πιο μεγάλο αν θεωρείται υπέρβαση όταν έχεις περίσσεια δόμσης να χτιστεί στο οικόπεδο, η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε όταν βγήκε η άδεια, οι άδειες. Ναι, θα ελένξεις όμως πρώτα τις αποκλίσεις μήπως εμπίπτεις στην περίπτωση να είναι λίγο μεγαλύτερο το κτίριο, οπότε να εμπίπτει στις δεκτές αποκλίσεις από τα σχέδια της άδειας και έτσι το κτίριο δεν θα θεωρείται αυθαίρετο. Ως προς την υπέρβαση της δόμησης που παρατηρείται λόγο του γεγονότος ότι έχει χτιστεί (λίγο?) λίγο μεγαλύτερο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδερφοι.

Έχω ένα κτίριο αποθήκης με ΟΑ του 1966. Στο κτίριο εκδόθηκε άδεια αλλαγής χρήσης για καταστήματα το 2010, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Στο φάκελο της πολεοδομίας δεν υπάρχουν τα σχέδια κατόψεων της αρχικής άδειας, αλλά υπάρχουν τα σχέδια της αλλαγής χρήσης. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτά τα σχέδια για έλεγχο για τον 4495? Οι διαφοροποιήσεις ήταν μόνο εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς να υπάρχει ξεχωριστό σχέδιο αποτύπωσης? 

Υπάρχουν οι κατόψεις που απεικονίζουν το κτίριο (με τις εσωτερικές διαμορφώσεις). Στο παλιό τοπογραφικό έχω το περίγραμμα του κτιρίου το οποίο συμπίπτει με αυτό της πρόσφατης άδειας. 

Το διάγραμμα κάλυψης (επειδή μόλις χτες πήρα το φάκελο) δεν το κοίταξα ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Με απλά λόγια μπορεί κάποιος με βεβαιότητα να ελέγξει βάσει των σχεδίων του 2010 και να ταυτίσει ότι το σχεδιασμένο περίγραμμα είναι το ίδιο με αυτό που ήταν στην αρχική άδεια; Έχουν γίνει πολλές λοβιτούρες με τέτοια  και γι αυτό ρώτησα αν υπάρχει στο σχέδιο κάτοψης τόσο το υφιστάμενο (να αναγράφεται έστω ότι είναι υφιστάμενο βάσει της τάδε .Ο.Α) και να υπάρχει και η πρόταση αναδιαρρύθμισης.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Pavlos 33. Λοιπόν, στο θεωρημένο διάγραμμα κάλυψης του 2010, αναγράφεται στο περίγραμμα του κτιρίου ότι είναι το κτίριο της παλιάς άδειας.

Με βάσει αυτό το περίγραμμα,  έχουν γίνει τα σχέδια κατόψεων της αλλαγής χρήσης. Δεν αναγράφεται υφιστάμενο, λογικά τεκμαίρεται από αυτό του διαγράμματος.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.