Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα οικοπέδου, εν μέρει εντός και εν μέρει εκτός οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων


Recommended Posts

Δεν θεωρείτε οικοδομική γραμμή, αλλά χωρίζει το οικόπεδο σε εντός οικισμού και εκτός σχεδίου τμήμα. Αν τοποθετήσεις το κτίσμα στο εκτός σχεδίου τμήμα, θα πρέπει να τηρούνται και οι αποστάσεις από τα όρια, της εκτός σχεδίου δόμησης.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@desptsouk Kαλησπέρα. Αρχικά ισχύει ότι αναφέρει παραπάνω ο συνάδελφος ted. Έχεις ένα ακίνητο με δυο τομείς διαφορετικού πολεοδομικού καθεστώτος. Το εντός οικισμού τμήμα διέπεται από τις διατάξεις του ΦΕΚ 181/Δ/85, όπως τροποποιήθηκε με το ΑΑΠ/289/2011 και βεβαίως από τις ειδικές διατάξεις της σχετικής απόφασης οριοθέτησης-κατηγοριοποίησης του οικισμού (απόφαση Νομάρχη). Το εκτός οικισμού τμήμα διέπεται από τη νομοθεσία περί εκτός σχεδίου δόμησης (ΦΕΚ 270/Δ/85, ν.3212/03, Ν. 3937/11, ν.4759/20 κλπ, και δεν ξεχνάμε την πρόσφατη απόφαση ΣτΕ 176/23) και ενδεχομένως από ειδικότερες διατάξεις (ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ). Κάθε τμήμα εξετάζεται αυτοτελώς για το αν είναι οικοδομήσιμο. Αν το εντός οικισμού τμήμα δεν πληροί την απαιτούμενη αρτιότητα θεωρείται ότι την διαθέτει (θεωρητική αρτιότητα). Το αν είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο (προ 85). Αν για κάποιο λόγο σε ΄΄αρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού τμήμα θες να οικοδομήσεις στο εκτός, θα πρέπει να πληρούνται οι προυποθέσεις της εκτός σχεδίου δόμησης, ήτοι πλάγιες αποστάσεις, ύψος κλπ για την προς αδειοδότηση χρήση.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

@Pavlos33 αυτό σημαίνει πως είναι δυνατόν τμήμα του κτιρίου μου να τοποθετηθεί και στο εκτός οικισμού τμήμα, αλλά θα πρέπει στο τμήμα αυτό να ληφθούν υπόψη οι όροι δόμησης εκτός σχεδίου, σωστά; Άρα, να ληφθεί υπόψη και η ελάχιστη απόσταση που ισχύει για τα εκτός σχεδίου που είναι 5 μέτρα (για κατοικία) και όχι 2.50μ ή 0 που είναι εντός του συγκεκριμένου οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

@desptsouk Η παρέκκλιση για τα 5 μέτρα δεν ισχύει σε όλα τα γήπεδα. Θα πρέπει να υπάρχουν σωρευτικά διάφορες προϋποθέσεις για να ισχύουν. Ο γενικός κανόνας είναι 15,00 μ, όπως έγραψε παραπάνω ο Pavlos33.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Eρώτηση: σε γεωτεμάχιο 1300 τμ τα 1000 τ μ είναι εντός οικισμού και θέλω να κάνω σύσταση καθέτων. Τα υπόλοιπα 300 τμ πως τα περιγράφω στον πίνακα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.