Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εδράσεις μεταλλικών υποστυλώματων - Προβλήματα - Προτάσεις


 

Recommended Posts

Με τόσο μικρά φορτία (5,5tn) δεν θα δίσταζα να ρίξω εδαφόπλακα 18~20cm με διπλή εσχάρα και να πατήσω τα υποστυλώματα εκεί πάνω. Πες ότι είναι ραντιέ στην επιφάνεια του εδάφους. Διαλέγεις πάχος λίγο μεγαλύτερο από αυτό που θέλει ο έλεγχος διάτρησης (νομίζω κάπου 15cm θα βγάλει) και προχωράς... Κάνε και καμιά νεύρωση αν κατεβάζεις μεγάλες ροπές.

Link to comment
Share on other sites

Pappos και εγώ είμαι την άποψης των έκκεντρων πεδίλων, αλλά τι εννοείς με το 30%?
Πενέλης...σελίδα δεν θυμάμαι...όχι 30%, αλλά 30 μοίρες.

 

Το υποστυλωμα ειναι σε αποσταση 30εκ απο το υφισταμενο κτηριο, δεν μπορω να το παω στη μεση του κτηριο οπως καταλαβαινεις, ακομα και μεχρι τη σταθμη του παλιου πεδιλου να παω, παλι το υποστυλωμα θα ειναι πανω απο το παλιο πεδιλο (σαν θεση μιλαω)..

 

Εφόσον είναι προσθήκη, άρα θα χτιστεί και δεν είναι χτισμένο, περασιά με το παλιό πέδιλο μέχρι την τελική στάθμη θεμελίωσης του και το καινούργιο έκκεντρο. Να γίνει μετακίνηση έτσι ώστε να έρθει περασιά (αφήνει και αρμό 5-7cm) και είσαι εντάξει.

 

Τα υπόλοιπα δεν ενδεικνύονται.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον είναι προσθήκη, άρα θα χτιστεί και δεν είναι χτισμένο, περασιά με το παλιό πέδιλο μέχρι την τελική στάθμη θεμελίωσης του και το καινούργιο έκκεντρο. Να γίνει μετακίνηση έτσι ώστε να έρθει περασιά (αφήνει και αρμό 5-7cm) και είσαι εντάξει.

 

Τα υπόλοιπα δεν ενδεικνύονται.

 

Μα αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ λεω και γω... Απλα δεν θα αφησω μονο 5-7εκ για διαφορους λογους..θα αφησω περιπου 30εκ (βλ διαστασεις πλακας εδρασης). Και το νεο εκκεντρο θεμελιο να πατησει πανω στο παλιο.

 

Αυτο λες αν καταλαβα καλα..

 

Μαλλον σας μπερδεψε η φωτο μου, οποτε την διορθωνω και την ανεβαζω παλι...

post-5598-131887242315_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και το νεο εκκεντρο θεμελιο να πατησει πανω στο παλιο.

 

Όχι δεν κάνει το καινούργιο να πατήσει στο παλιό. Λέω να έρθει με την στάθμη θεμελίωσης το καινούργιο με το παλιό και το καινούργιο να γίνει έκκεντρο με περασιά το παλιό.

 

Στην περίπτωση που για διάφορους λόγους δεν γίνεται, υπολογισμός του παλιού πεδίλου με τα καινούργια φορτία και αν χρειαστεί ενίσχυση. Θα έχεις όμως πρόβλημα εκκεντρότητας διότι το φορτίο μεταφέρεται έκκεντρα στο παλιό πέδιλο.

 

Εν πάση περιπτώσει δεν ενδεικνύεται το καινούργιο να πατήσει στο παλιό. Θα το κάνεις όπως σε πρότεινα. Βάθος μέχρι το παλιό και το καινούργιο έκκεντρο.

 

Αλλιώς το εδράζεις το υποστύλωμα στο παλιό πέδιλο απευθείας και κάνεις το παλιό ενίσχυση.

 

Το ξαναλέω όμως. Το καλύτερο είναι να γίνει το καινούργιο έκκεντρο στο βάθος θεμελίωσης του παλιού (δίπλα ακριβώς από το παλιό να ξεκινήσει).

Link to comment
Share on other sites

@Pappos, όλα όσα λες είναι σωστά. Όμως, τα φορτία είναι μηδαμινά. 55kN θεμελιώνονται σε πέδιλο... 0,60Χ0,60m.

 

- Τα φορτία της περιμετρικής τοιχοποιίας (αν υπάρχει) θα είναι μάλλον μεγαλύτερα των φορτίων των υποστυλωμάτων.

- Το ίδιο βάρος της εδαφόπλακας είναι (προφανώς) μεγαλύτερο του φορτίου των υποστυλωμάτων.

- Το φορτίο των εμπορευμάτων θα είναι μεγαλύτερο του φορτίου των υποστυλωμάτων.

 

Νομίζω ότι γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα. Ας πατήσει απευθείας στην εδαφόπλακα. Ας κάνει περιμετρικά ένα δοκαράκι με μία πεδιλολωρίδα 0,60m για να θεωρείται κατά ΕΚΩΣ περιμετρική πεδιλοδοκός και για να πιάσει ένα κάποιο βάθος... ας είναι και 0,80m, ας πατάει και πάνω στα παλιά πέλματα. Τώρα, με τόσο μικρά φορτία το να συζητάμε για εκκεντρότητα του πέλματος δεν έχει νόημα, οι ροπές είναι αμελητέες και παραλαμβάνονται από τον Asmin.

 

Εξάλλου τελικά τα φορτία θα περάσουν στο έδαφος από όλη την επιφάνεια της εδαφόπλακας. (φαντάζομαι Terry ότι θα συμπυκνώσεις στοιχειωδώς, έστω με το JCB). Κι αν πάλι πάνε όλα στην πεδιλολωρία δεν τρέχει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

@ pappos Με τη λυση που ππροτεινεις πρεπει να παω 0.8-1μ μακρια απο το υφισταμενο.

 

@ Alexispap Δεν θα εχω τοιχοποία. Οντως το μπαζωμα και η εδαφοπλακα θα εχουν μεγαλυτερο φορτιο απο το αξονικο του μεταλλικου υποστυλωματος. Για παραλληρισμο φανταζομαι πχ. θεμελιο υπογειο με 4μ μπαζωμα...τι θα παθει??

 

Η θεμελιωση μου εναι μεμονωμενα θεμελια (1.2*2μ, περιπου το μισο παταει στο παλιο θεμελιο) και συνδετηρια δοκαρια..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.