Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γυναίκες Μηχανολόγοι Μηχανικοί


Veronica

Recommended Posts

Σημασία έχει να κανεις αυτο που θελεις. ειτε αυτο λεγεται μηχανολογος είτε οτιδηποτε αλλο.

Δεν θα μπορουσα να φανταστω τον εαυτο μου να σπουδάζει κατι αλλο εκτος απο μηχανολογια. Μπορει να μην καταφερα να περασω στο ΕΜΠ αλλα περασα στο τει Πειραια. Το θεμα ειναι πως ναι οι αντρες στην αρχη σε αντιμετωπιζουν λιγο καπως δυσπιστα, αλλα μαθαινεις με τον καιρο και ξεπερνας οποιοδηποτε σχολιο. Αν εχεις επιμονη και θεληση ολα γινονται και πιστεψε με μερικες φορες το να εισαι γυναικα μηχανολογος σου ανοιγει περισσοτερες πορτες στην αγορα εργασιας απο εναν αντρα - δεν θελω να ακουστει καπως αυτο αλλα ειναι η αληθεια.

Να θυμασαι παντα πως η ζωη ειναι δικη σου οπως και τα ονειρα σου. Ειναι πιστευω απαισιο να ακους τον οποιοδηποτε ειδικα σε θεματα εργασιακα και σπουδων , γιατι στην τελικη εσυ θα εισαι αυτος/η που θα δουλευει 35 χρονια γιατι να μην κανει κατι που τον γεμιζει.

Ευχαριστω και σορρυ αν κουρασα....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχάς καλήσπερα σας και καλως σας βρήκα!!

Είμαι καινούργια στο φόρουμ και έχω δει κάποια πράγματα σχετικά με τους μηχανολογους μηχανικούς.

 

Και εγώ είμαι από αυτές που θέλουν να σπουδάσουν το επάγγελμα αυτό.Δίνω πανελλήνιες για να μπω στη σχολή αυτή.Πραγματικά θαυμάζω τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που διαλέγουν το επάγγελμα αυτό,καθώς τυγχάνει να ξέρω ελάχιστα πράγματα για την δυσκολία του επαγγελμάτος.

Είναι το όνειρο μου και θέλω να το ακολούθησω!!!!:)

Ελπίζω να μην σας κούρασα!:oops:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς να ορίσετε κορίτσια! Δε θα επεκταθώ σε αυτά που έγραψαν οι συνάδελφοι πιο πάνω σχετικά με την καταλληλότητα ή μη της γυναικείας φύσης για το επάγγελμα. Θεωρώ ότι εφόσον αγαπάς κάτι θα το κάνεις και καλά, ασχέτως φύλου.

Για μένα το μόνο για το οποίο έχετε πραγματικά να σκεφτείτε είναι η επιλογή τομέα δουλειάς, δηλ. γραφείο-μελέτη / εργοτάξιο-βιομηχανία

Οι απαιτήσεις στο καθένα είναι διαφορετικές.

Στο γραφείο (μελέτη) τα πράγματα είναι περισσότερο οριοθετημένα και ελεγχόμενα. Σε μεγάλο βαθμό η "ποιότητα" του επαγγελματικού χώρου εξαρτάται από τη φιλοσοφία της διοίκησης και γενικά πληρώνεται χειρότερα από το εργοτάξιο.

Στο εργοτάξιο από μια στιγμή (επαγγελματική) και μετά είσαι εσύ και οι τεχνίτες / εργάτες. Στο στάδιο αυτό όλα εξαρτώνται από το πόσο είσαι διατεθειμένος να βάλεις το χέρι σου στη "φωτιά", δηλ. να τους δείξεις εσύ στην ουσία πως θα κάνουν αυτοί τη δουλειά τους και πιστέψτε με θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες για αυτό. Από την άλλη το εργοτάξιο προσφέρει μεγαλύτερη ανεξαρτησία, περισσότερη προσωπική πίεση (προϋπολογισμός, χρονοδιαγράμματα, γραφειοκρατία, ξεροκέφαλοι εργολάβοι) αλλά υπάρχει η ικανοποίηση του να φτιάξεις κάτι από το μηδέν.

Αν νιώθετε ότι σας τραβά το επάγγελμα και ότι θα το αγαπήσετε, προχωρήστε άφοβα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Όπως λένε οι περισσότερο σημασία έχει να σου αρέσει και να το θες πραγματικά και να σκεφτείς σοβαρά πάντα τους λόγους που το θες.....είναι κάτι που θα σε ακολουθεί για όλη σου την ζωή!

 

Εγώ απο την δευτέρα γυμνασίου ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με αυτό και μόλις τελείωσα το γυμνάσιο πήγα σε τεχνικό λύκειο με την ειδικότητα μηχανικού αυτοκινήτου,ήμουν το μόνο κορίτσι και στις 3 τάξεις.Αυτό όμως δεν με πείραξε καθόλου και δεν άκουγα και τα λόγια του κόσμου,έκανα αυτό που ήθελα,δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο!Προσπαθούσα πάντα να ήμουν στους καλύτερους γιατί το αγαπώ αυτό το επάγγελμα!

 

Όταν είσαι άξιος δεν έχει σημασία το φύλο.Τώρα είμαι φοιτήτρια στο ΤΕΙ Μηχανολογίας στην Πάτρα και πάλι δεν το βάζω κάτω,όντως είναι αντροκρατούμενο όμως μέχρι πότε;κάποια στιγμή θα γίνουμε το ίδιο σχεδόν.

 

Εμείς οι γυναίκες μπορεί να έχουμε λιγότερες πόρτες ανοιχτές απο τους άντρες για διάφορους λόγους,όμως αυτό έχει να κάνει και με το τι πραγματικά είναι αποφασισμένη να κάνει η καθεμια μας και το τι μπορεί.Δεν είναι όλα ρόδινα,ούτε είναι όλα δουλειές του γραφείου.Σκέψου λοιπόν τι πιστεύεις οτι θα μπορείς να κάνεις εσύ για το επάγγελμα και μην φοβάσαι τίποτα,ούτε η πρώτη θα είσαι ούτε η τελευταία!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ως γυναίκα μηχανολόγος μηχανικός έχω να σου πω τα εξής

1. Ακούω συνέχεια ότι γενικά όλοι οι μηχανικοί είμαστε πειραγμένοι...το σχόλιο έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης των απανταχού μηχανικών- ήτοι κανείς δεν μπορεί να πιάσει τον τρόπο σκέψης μας και τον παλμό μας.

2. "Θα δουλευεις στην παραγωγη και θα εισαι με βαμμενο ματι και 12ποντο?" - "Ναι ρε...θα πάω με το 12ποντο στην παραγωγή..."- κλασσική απάντηση και δοκιμασμένη!! Μην ταράζεσαι..όταν αρχίσεις να κυκλοφορείς με τζιν- σταράκια- μποτάκια- κοτσίδα στα μαλλιά και καθόλου μακιγιάζ θα σου τη λένε "πώς έγινες έτσι";; -- Σε κάθε περίπτωση αμα το γουστάρεις, ξέρεις ότι μπορείς να είσαι πάντα και παντού περιποιημένη.. :wink:

3. "Ποιος παιρνει στα σοβαρα μια γυναικα Μηχανολογο? Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να επιβληθει."--> η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τα πράγματα είναι δύσκολα, και οι συναισθηματισμοί δε χωράνε. Πρέπει να ξέρεις καλά τη δουλειά σου έτσι κι αλλιώς, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Πώς να το κάνουμε όμως..πρέπει να είσαι και λίγο τσαμπουκάς...

 

4. "Επειδη οι γυναικες σε αυτα τα επαγγελματα ειναι λιγες, ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τα μπλεξεις με καποιον απο τον εργασιακο σου χωρο. Αν γινει αυτο θα εχεις ασχημα ξεμπερδεματα!"--> Οι γυναίκες μηχανολόγοι δεν είμαστε λίγες στο χώρο. Μάλλον παραπληθύναμε...Κι όσο για το δεύτερο σκέλος (που θα μπλέξεις και θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα...) , εδώ που τα λέμε βρε κοπέλα μου..με όποιον ΑΝΤΡΑ και να μπλέξεις...άσχημα ξεμπερδέματα θα έχεις...

 

Το βασικότερο από όλα είναι... ότι πρέπει να μάθεις για την επιστήμα και το επάγγελμα αυτό..να δεις με τι έχει να κάνει και με τι θα μπορούσες να ασχοληθείς εσύ..Μην κολλάς στα πατροπαράδοτα παρακλάδια του επαγγέλματος (βλέπε μελετητής, υπάλληλος εργοταξίου, κ.τ.λ.).. δες και τις άλλες προοπτικές ! Πάνω από όλα σκέψου καλά και να ξέρεις, ότι αν γουστάρεις αυτό που κάνεις τότε δε σε σταματά τίποτα. :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το να εισαι αντρας η γυναικα σαν μηχανικος δεν εχει σημασια

σημασια εχει

1. να σοθ αρεσει να μαθαινεις και να διαβαζεις μεχριν πεθανεις

2. να εχεις γερο στομαχι

3. εσωτερικη ιισορροπια σαν ανθρωπος

4. να μην θεωρεις τιποτα δεδομενο

Link to comment
Share on other sites

Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες! Πολύ δύσκολη δουλειά (ειδικά στο γιαπί) πρέπει να είσαι πιο σβέλτη και πιο έξυπνη από άντρα για να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Αν τα καταφέρεις όμως είναι μια ωραία δουλειά που πολλές φορές οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα και από άντρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.