Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσβαση γηπέδου :Αγροτική ή ιδιωτική;


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, χρειάζομαι επειγόντως την βοήθεια σας.

Είμαι προ τον πηλών από την αγορά ενός χωραφοοικοπέδου 4,700m2 άρτιο και οικοδομήσιμο.

Η πρόσβαση στο χωραφοοικοπέδο γίνεται από υφιστάμενο αγροτικό δρόμο ο οποίος υπάρχει πάνω από 25 χρόνια προκειμένου να εξυπηρετεί το χωράφι, καθώς και τα παρακείμενα χωράφια.

 

Ο δρόμος αυτός όμως κόβει στα δύο ένα χωράφι. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Το χωράφι που το κόβει ο δρόμος δεν έχει συμβόλαιο προέρχεται από κλήρο (όταν ήρθαν οι πόντιοι μετά τον ξεριζωμό τους) ενώ το χωράφι που θέλω να πάρω έχει κανονικό συμβόλαιο το οποίο αναφέρει τον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο.

 

Τι θα πρέπει να κάνω προκειμένου να αγοράσω το οικόπεδο και να μην έχω στο μέλλον προβλήματα του στυλ να δω κανένα φράχτη να μου κόβει τον δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Καλημέρα. Λύση θα δοθεί στο πρόβλημα σας εάν απεθυνθείτε σε ένα μηχανικό της περιοχής σας και ζητήσετε την γνώμη και βοήθεια του.

Επίσης, να προσέχετε τι και που ακριβώς γράφετε, καθώς το forum έχει θεματικές ενότητες οι οποίες είναι επιτακτικό να τηρούνται και εσείς ήδη έχετε δημοσιεύσει το μήνυμα σας σε παραπάνω από μια μη έχουσες σχέση με το αντικείμενο!

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχή κύριε, ευχαριστούμε που επιλέξατε εμάς για την πολεοδομική σας ενημέρωση. Η έννοια "χωραφοοικόπεδο" δεν υφίσταται. Έχετε ένα γήπεδο ή αγροτεμάχιο.

Η οδός πρόσβασης όπως την περιγράφετε, αν και χωρίζει το προηγούμενο γήπεδο στα δύο όπως λέτε, είναι ιδιωτική και του ανήκει. Καλό θα είναι με την αγορά του να συστήσετε και μια δουλεία διόδου για την πρόσβασή σας.

Συμβουλευτείτε για τα περαιτέρω τον τοπογράφο σας.

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητέ κύριε, πρέπει να καταλάβετε πως δεν μπορείτε να αγοράσετε κοντά στα 5 στρέμματα γη δίχως να πληρώσετε - αδρά - συμβολαιογράφο, μηχανικό και ίσως δικηγόρο.

 

Επίσης, δείτε την υπογραφή μου και θα καταλάβετε το νόημα του φόρουμ αυτού.

Μας έχετε παρεξηγήσει...

- Δεν αναλαμβάνουμε δουλειές

- Δεν κάνουμε "διάγνωση" από τον κυβερνοχώρο.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχή κύριε, ευχαριστούμε που επιλέξατε εμάς για την πολεοδομική σας ενημέρωση. Η έννοια "χωραφοοικόπεδο" δεν υφίσταται. Έχετε ένα γήπεδο ή αγροτεμάχιο.

 

Μου αρέσει που επιμένεις φίλε!

 

:lol:

 

Τώρα πήρα κ εγώ τα μηνύματα να συμμετέχω!!!!!!!!!!....:lol:

 

GRTOPO, ****************************

 

@xoxos:αν αναρτούσες κανένα τοπογραφικό κ κανένα συμβόλαιο,μπορεί κ να μπορούσαμε να σου απαντήσουμε.Τώρα τί να σου πούμε?Ωραία,άρτιο κ οικοδομήσιμο είναι-λέει ο [email protected],-τον πιστεύεις?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλημέρα!

 

Έχω μια απορία και προτίμησα να μην ανοίξω νέο θέμα καθώς υπάρχουν πολλά σχετικά...

Το θέμα έχει ως εξής:Πρόκειται για γήπεδο 70 περίπου στρεμμάτων εκτός σχεδίου,εκτός οικισμού,εκτός ΖΟΕ!Έχει διώροφο κτίσμα εντός με άδεια του 1984 και έχει τη μορφή που βλέπετε στο παρακάτω σκαρίφημα.

 

Δεδομένα:

Η πρόσβαση στο γήπεδο γίνεται από το διάδρομο 1 (300τμ) που έχει πρόσωπο περίπου 5μ σε αγροτική οδό και είναι το μοναδικό τμήμα του γηπέδου που έχει πρόσωπο σε οδό.

Το τμήμα 2 έχει και το κτίσμα που προαναφέρθηκε και είναι περίπου 9 στρέμματα και έχει περιφραχθεί.

Ο ιδιοκτήτης θέλει να το παραχωρήσει στα 2 παιδιά του.Σε πρώτη φάση σκέφτηκε να παραχωρήσει πρώτα τα τμήματα 1 και 2 εξ αδιαιρέτου.Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι είναι ότι το τμήμα αυτό δεν πληρεί το κριτήριο του προσώπου σε κοινόχρηστη οδό (25μ).Συμφωνείτε?Αν ναι, θα έπρεπε να παραχωρήσει σε κοινή χρήση ένα διάδρομο ώστε να ικανοποιήσει αυτό το κριτήριο?Η οικοδομική άδεια προσβάλλεται σε αυτή την περίπτωση?

Και θα πρέπει να υπάρξει και μια πρόβλεψη για το μεγάλο τμήμα 3 (60στρεμ) για να πληρεί τα ισχύοντα κριτήρια ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον?

post-1276-131887225388_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

επιτρέπεται να κάνεις οτι θές, αλλά το μόνο πράγμα που είναι προς όφελος του ιδιοκτήτη είναι να μην κάνεις τιποτα για να μην χαθεί η αρτιότητα...ως έχει και μόνον και εξ αδιαιρέτου

Link to comment
Share on other sites

Δώσε μας λίγα περισσότερα στοιχεία, όπως:

Η άδεια "βγήκε" στό όλο γήπεδο;

Έγινε παλαιότερα (πριν το 2003) κάποια κατάτμηση;

Σήμερα από τα "χαρτιά" που έχεις στα χέρια σου, υπάρχει ένα ή περισσότερα γήπεδα;

Link to comment
Share on other sites

Όσα θέλετε!

Η άδεια έχει βγει στο όλον και δεν έχει προηγηθεί κατάτμηση.Το γήπεδο είναι ένα και η μόνη πρόσβαση είναι αυτός ο διάδρομος που σημαίνω ως τμήμα 1 στο (πολύ πρόχειρο) σκαρίφημα που παραθέτω!Ο ιδιοκτήτης για λόγους κόστους (χωρίς σχόλιο) θέλει να αποτυπώσει και μεταβιβάσει το τμήμα 2 το οποίο έχει περιφράξει και να αφήσει για αργότερα το μεγάλο τμήμα 3.Η απορία μου είναι αν μεταβιβάζεται ως έχει το τμήμα 2 που δεν πληρεί το κριτήριο του προσώπου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.