Μετάβαση στο περιεχόμενο

Strad 4m-Vk


mkalliou

Recommended Posts

Γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργείς κόμβους στα σημεία που πατάει η δοκός, τους οποίους συνδέεις με ειδικούς συνδέσμους (άκαμπτους) με το ΚΒ του τοιχώματος. Μετά μένει να μη ξεχάσεις να ορίσεις την πιθανή συνέχεια δοκών.

 

Και γιατί στο παράδειγμα του akis73 ενώνει στα τμήματα 1 και 4 και τους κόμβους μεταξύ τους με ειδικούς συνδέσμους? Λόγω συνέχειας δοκών? Στο τμήμα 4 να το καταλάβω αλλά στο 1? 'Η μήπως για την αναγνώριση πλακών?

Link to comment
Share on other sites

Λόγω συνέχειας δοκών και για να κλείσει σωστά το σχήμα της πλάκας. Στην συγκεκριμένη δοκό πρέπει μετά και να τσεκάρεις αν έχει για κόμβο αρχής τον 4 και τέλους τον 1.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έπρεπε τότε και ο κόμβος που δεν είναι ασύνδετος να συνδεθεί και αυτός με το Κ.Β? Δηλαδή θεωρούμε συνέχεια ακόμα και αν η άλλη δοκός είναι σε διαφορετική διεύθυνση? Ή απλά εκεί λόγω πλατύσκαλου τον εμπόδιζε να ενώσει τον ελεύθερο κόμβο με το Κ.Β.?

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς τον κόμβο 5 ναι είναι εκεί η πλάκα οπότε λογικά δεν μπορεί να μπει ειδικός σύνδεσμος εκεί. Τώρα αυτό που ρωτάς για την διαφορετική διεύθυνση δεν το κατάλαβα ακριβώς εννοείς για την μία δοκό που είναι οριζόντια και την άλλη κάθετη;

 

Γενικά πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις για την μοντελοποίηση μιλάω και με την υποστήριξη για να μου πουν και αυτοί τι προτείνουν.

 

Έχεις αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση και δεν σου βγαίνει ο λογικός έλεγχος;

Link to comment
Share on other sites

Ναι για τον 5 λέω...Απλά δεν είναι και λογικό επειδή είναι η πλάκα εκεί(του πλατύσκαλου) και μας εμποδίζει, να επιλέγουμε να μην τον συνδέουμε.Αυτό που εννοώ με τις συνέχειες είναι το εξής.Συνδέεται ο 5 με τον 6 με ειδικό σύνδεσμο αποκλειστικά λόγω για αναγνώριση των ορίων της πλάκας? Αν δεν μας απασχολούσε η πλάκα, θα τους συνδέαμε και τότε μεταξύ τους? Και μία άλλη άποψη μου είναι η εξής: εντάξει, το σύνθετο τοιχείο,προσομοιώνεται με ισοδύναμο στύλο στο Κ.Β. και παίζει τον αντισεισμικό του ρόλο. Οι δοκοί που φτάνουν στα διάφορα άκρα του, δεν έχουν άκαμπτο τμήμα? Λογικά,κατασκευαστικά δηλαδή, το τμήμα της δοκού που διατρέχει ένα τοιχείο δεν είναι άκαμπτη απόληξη? Έτσι οπως είναι όμως στη φωτό δεν δημιουργείται,πατάνε μόνο στον ελεύθερο κόμβο και μετά συνδέονται με το Κ.Β. Μήπως θα έπρεπε να συνδέεται η κάθε δοκός με το Κ.Β του αντίστοιχου τμήματος του σύνθετου? Αναγνωρίζω στο strad ότι δεν αντιμετωπίζει τους σύνθετους πυρήνες μπακαλικα. Άλλα προγράμματα δεν αναφέρουν καν τις παραδοχές σε τέτοια περίπτωση.Αρκεί να φαίνεται ωραία στα γραφικά! ;)

Πιστεύω ότι η προσομοίωση των επί μέρους τμήματα με ισοδύναμο στύλο στο Κ.Β των και σύνδεση τους με άκαμπτους βραχίονες(εκατέρωθεν) αφαιρεί πολλές αβεβαιότητες από τη μόρφωση και τη λειτουργία του χωρικού μοντέλου. Τώρα που ο Βαδαλούκας πρόσθεσε δυνατότητα με αυτόματη εισαγωγή των ειδικών συνδέσμων στα σύνθετα εξοικονομείται πολύς χρόνος.

 

Τα λέω όλα μαζί,ελπίζω να με καταλάβεις.Και κάτι τελευταίο.Εκεί που την έχω πολύυυυυυυ καιρό την απορία, είναι κατά την επιλογή στην ανάλυση Kv ή kv/kh ...ενώ η υποστήριξη μου έδωσε απάντηση ότι είναι στην κρίση του μελετητή το τι θα επιλέξει, σε ορισμένα τεστ σε φορείς η πρώτη επιλογή μου έβγαλε κουλά αποτελέσματα στον έλεγχο στρεπτικής ευαισθησίας (ρχ ρψ της τάξης 0,01) ενώ με την δεύτερη επιλογή μου έβγαλε τα αναμενόμενα. Το έχεις ελέγξει καθόλου?

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό που λες για τους κόμβους όσον αφορά τις πλάκες εγώ πιστεύω ότι παίζει ρόλο και για τις πλάκες διαφορετικά αν δεν υπήρχαν οι κόμβοι δεν θα έκλεινε σωστά το σχήμα της πλάκας στις γωνίες με αποτέλεσμα να μην μεταβιβάζονται σωστά τα φορτία από τις πλάκες στις δοκούς.

 

Τώρα για το Kv και Κv/kh δεν το έχω ελέγξει καθόλου.

 

Αυτό που λες για την αυτόματη εισαγωγή των ειδικών συνδέσμων στα τοιχεία από πότε ισχύει, νομίζω κάτι διάβασα στο τελευταίο update για τα σύνθετα τοιχεία αλλά δεν το έψαξα παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορέσεις πάντως, πέρασε μέσα το παράδειγμα 4 του αβραμίδη που έχει πεδιλοδοκούς και επέλεξε μία φορά Kv και την άλλη Kv/Kh να δεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα σας,

είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το πρόγραμμα για την στατική επίλυση μιας διώροφης οικοδομής και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες στον ξυλότυπο που σχεδιάζει το πρόγραμμα.

Σας επισυνάπτω ένα αρχείο pdf στο οποίο φαίνονται τρία "συννεφάκια", οι απορίες που έχω είναι δυο:

1. Στο υποστύλωμα Κ10 πάνω και κάτω από την δοκό μου εμφανίζει δυο ράβδους και στην κάτω ράβδο δίνει τη διάμετρο 1Φ14. Ερώτηση το 1Φ14 είναι και για τις δυο ράβδους; οι οπλισμοί αυτοί είναι οι πρόσθετοι οπλισμοί στηρίξεων των δοκών;; Τις ράβδους αυτές τις εμφανίζει σε όλα τα υποστυλώματα όπως φαίνονται στον ξυλότυπο.

 

2. Στα υποστυλώματα Κ7 & Κ13, εμφανίζει μια ράβδο σε μορφή S η οποία συνδέει το υποστύλωμα με την δοκό, ελπίζω να το διαβάζω σωστά! εκεί πάλι εμφανίζει τις ράβδους πάνω και κάτω της δοκού και δίνει ως διάμετρο το 2Φ12. Στην περίπτωση αυτή ως 2Φ12 εννοεί την ράβδο με μορφή S και τις ευθύγραμμες:;;;;

 

Έχω μπερδευτεί αρκετά με αυτό το σημείο και ελπίζω να μου δώσετε λύση. Ξέρω ότι σε κάποιον μπορεί να φανεί χαζή απορία, αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι και στην επαρχεία για να κάνεις κάποιο σεμινάριο δύσκολο, εκτός αν κατέβεις Αθήνα και τα έξοδα πλέον πολλά!!!!

 

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Ksilotypos_strad.pdf

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι θυμάμαι, γιατί το παράτησα το "εργαλείο"

 

1. Πάντα εμφανίζει ράβδους πάνω και κάτω. Όλοι οι ράβδοι που έχεις είναι πάνω. Μπορείς να το ελέγξεις από το τεύχος.

 

2. Οι σπαστές ράβδοι είναι νομίζω επιλογή στο μενού εκτυπώσεων STRADplot. Προσοχή: να ελέγχεις πάντα τα αποτελέσματα των ράβδων από το τεύχος γιατί οι ξυλότυποι είναι για τα καπνά!!! Τα 2Φ12 είναι πάνω.

Link to comment
Share on other sites

1) Χρόοοοονιο bug του προγράμματος. Όπως το λέει ο Αλέξανδρος είναι.

2) Άλλαξε τις παραμέτρους. Δεν μπαίνουν πλέον σπαστές ράβδοι στις δοκούς (εκτός από δισδιαγώνιους). Κάνε τον σχεδιασμό σου πιο αναλυτικά και να παρεμβαίνεις σε κάθε δοκάρι. Δεν γίνεται αλλιώς να έχεις "συμμαζεμένο" ξυλότυπο...

 

Καλό κουράγιο φίλε μου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.