Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση Διαμερισμάτωσης


Recommended Posts

2 ώρες πριν, Ν-Λ Τεχνικός said:

Ναι και το κάνει λέει με εεδμκ και ακόμη τροποποιεί την ενιαία ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση 

δεν μπορώ να το καταλάβω εύκολα. Πιστεύω την ενιαία ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση θα λες των δικών του των σπιτιών. Αν θυμάμαι τώρα καλά πριν λίγες μέρες που το είπες, έλεγες ότι οι τροποποιήσεις που θα έκανε θα αφορούσανε την ιδιοκτησία του, και αν θυμάμαι καλά έλεγες ότι θα κάνει μια μεσοτοιχία στην ιδιοκτησία του και αυτό θα σου απαγόρευε να μπεις σπίτι σου. Μα γιατί? Αφού μέσα στην δικιά του ιδιοκτησία την κάνει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν. Δύο ορ.ιδ. που η μια έτσι όπως έγινε δεν έχει πρόσβαση στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Αυτό είναι ένα λάθος που έγινε αρκετά χρόνια πριν. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί δεν γινόταν χρήση από αυτόν που έχει την πρόσβαση. Τώρα που αποφάσισε να το κλείσει προκύπτει πρόβλημα για τον άλλον δηλαδή εμένα που δεν έχω πρόσβαση. Λέει λοιπόν αυτός: σηκώνω τοίχο και κλείνω την ορ.ιδ. μου. Τις μέχρι τώρα κοινές ηλεκτρική, υδραυλική και εγκατάσταση θέρμανσης, τις τροποποιώ όπως θέλω και αφήνει σ' εμένα αναμονές (??). Τα ρολόγια δεη, ευδαπ είναι κοινά και αφορούν και τα δύο τμήματα. Τον ρωτάω χωρίς την συναίνεσή μου? Απάντηση : Ας πρόσεχες όταν πριν από 20 χρόνια δεχόσουν με την υπογραφή σου να πάρεις αυτό το τμήμα. Ισχυρίζεται πως η αποδοχή εκ μέρους μου, καλόπιστα, να πάρω αυτό το τμήμα ισοδυναμεί τώρα με συναίνεση και προχωράει στην έκδοση εεδμκ όπως ανέφερα.

Να πως το διατυπώνει ο δικηγόρος του : [ Εποµένως πληρούται η απαίτηση του ΦΕΚ 1843Β / 13 Μαΐου 2020 άρθρο 3, γενικά δικαιολογητικά, παράγραφος στ’ συναίνεση
συνιδιοκτητών και επιτρέπεται η αλλαγή εσωτερικής διαρρυθµίσεως σύµφωνα µε το ΦΕΚ 4520 Β / 16 Οκτωβρίου 2018 άρθρο δύο παράγραφος ΙΖ µε ΕΕΜΚ. ∆εν πρόκειται για διαχωρισµό ιδιοκτησίας. Και τούτο διότι αυτό έχει ήδη συµβεί µε την ως άνω συµβολαιογραφική πράξη (πριν 20 χρόνια).

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ανέγερση τοίχων και τροποποίηση κοινών εγκαταστάσεων δεν είναι διαχωρισμός στην πράξη ? Και είναι διαχωρισμός μια κάτοψη που δείχνει ότι μια Ορ.Ιδ. ΘΑ γίνει δύο όταν πεθάνει ο ιδιοκτήτης ?

Link to comment
Share on other sites

Αναμφίβολα, όμως αυτή είναι η φύση ενός forum όταν μπλέκονται και άνθρωποι που δεν είναι μηχανικοί. Είναι σαν να προσπαθεί ένας μηχανικός να εξηγήσει και να πάρει μια γνώμη από ένα forum γιατρών ή δικηγόρων. Τι κάνει ? Προσπαθεί να εξηγήσει όσο καλύτερα μπορεί το πρόβλημά του. Στο τέλος η απάντηση που θα λάβει είναι παρόμοια με τις απαντήσεις εδώ: "Πήγαινε σ' έναν μηχανικό ή σ' έναν γιατρό κλπ" Σωστό μεν αλλά δεν είναι απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά απάντηση είναι, γιατί πρέπει να μελετηθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας και τα σχέδια της οικοδομικής άδειας, οπότε πάλι υπεύθυνα και σοβαρά όπως και οι συνάδελφοι μου προηγουμένως σε ενημερώνω πως ναι αν πράγματικά σε ενδιαφέρει το θέμα θα πρέπει με στοιχεία, αυτοψία στο ακίνητο να απευθυνθείς σε επαγγελματία γιατί από μακριά αυτό δεν λύνεται.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα κάνω. Όμως μια απάντηση αν τέτοιας έκτασης εργασίες απαιτούν ή όχι Οικοδομική Άδεια δεν είναι κάτι που δεσμεύει.

Link to comment
Share on other sites

Οι εργασίες που περιγράφετε δεν επηρεάζουν την δόμηση, την κάλυψη η το ύψος και υλοποιούν την υπογεγραμμένη από εσάς σύσταση, δηλαδή θεραπεύουν την αυθαίρετη ενοποίηση που ισχύει σήμερα. Μπορούν να γίνουν με ΕΕΜΚ. Αν δεν κινηθείτε γρήγορα με ειδικούς θα βρεθείτε προ νόμιμων τετελεσμένων. 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά. Ήδη φώναξα μηχανικό για να δει την κατάσταση. Παρακαλώ αν δεν σας κάνει κόπο θα ήθελα μια διευκρίνηση. Αναφέρετε : "την αυθαίρετη ενοποίηση που ισχύει σήμερα " δηλαδή ή ήδη υπάρχουσα κατάσταση που ισχύει σήμερα είναι αυθαίρετη. Μπορεί έτσι όπως είναι σήμερα να την πουλήσω - μεταβιβάσω ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.