Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υδρολογική μελέτη


metropolis

Recommended Posts

Στην βιβλιογραφία αναφερεται και σαν μέθοδος. Αλλα γενικα δίνει μεγάλες παροχές αναλογα το μέγεθος της Λεκάνης και την Τ , και δεν λαμβάνει υπόψη την κλίση το αναγλύφο και το σχήμα της Λεκάνης.

Link to comment
Share on other sites

Ο τύπος του Fuller δίνει μεγάλες σχετικά παροχές όταν εφαρμόζεαι σε μικρές λεκάνες και μιρκές σχετικά παροχές όταν εφαρμόζεται σε μεγάλες λεκάνες.Έχει δίκιο ο φίλος ΘΕΟΧΑΡΗΣ όταν λέει ότι πρόκειται για εμπειρικό τύπο και όχι για μέθοδο. Γενικά άν κάποιος εφαρμόση τις αρές της Διαστατικής Ανάλυσης σε τύπους υδραυλικών υπολογισμών, θα παρατηρήσει ότι πολλοί τύποι και μέθοδοι διαστατικά...ειναι ανεπαρκείς.

Anyway, καλό είναι να συμβουλέυεσαι όσους περισσότερους μπορείς τύπους και μεθόδους μεχρι να καταλήξεις στην παροχή σχεδιασμού.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

κάπου δεν θα χρησιμοποιηθεί η μελέτη?

σε κάποια υπηρεσία δεν θα υποβληθεί?

για να μην χάσεις την δουλειά συνεργάσου

με κάτοχο μελετητικού πτυχίου κατ.13

η δασολόγο κάτοχο μελετητικού πτυχίου ανάλογα γιατί περιοχή συζητάμε και σε τι αποσκοπεί η σύνταξη της υδρολογικής μελέτης

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

μου ζητήθηκε απο τοπογράφο να κάνω τη υδρολογική μελέτη για την οριοθέτηση ενός ρέματος. Δεν μου είπε κάτι παραπάνω ..απλά με ρώτησε αν μπορώ χωρίς μελετητικό πτυχίο να την κάνω εγώ και αν ναι τοτε θα μου πεί περισσότερα. Δεν γνωρίζω κάποιον που θα μπορούσα να συνεργαστώ.

 

Ευχαριστώ πάντως.........

Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισσα, δεν νομίζω πως σε μειώνει σαν επαγγελματία να συνεργαστείς με κάποιον εμπειρότερο για την εκπόνηση μιας μελέτης για την οποία λόγω απειρίας μπορεί να μην διαθέτεις τα προσόντα. Για δικό σου καλό είναι.

Εγώ αυτή την τακτική ακολούθησα και ακολουθώ.

Link to comment
Share on other sites

Αναστασία άλλο πράγμα είναι αν έχεις τα τυπικά προσόντα να την εκπονήσεις και άλλο αν έχεις τα ουσιαστικά προσόντα.

Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι ο τοπογράφος απλώς θέλει να του κάνεις την υδρολογική μελέτη και τα θέματα υπογραφών και πτυχίων θα είναι δική του δουλειά. Επομένως αν έχεις τις ουσιαστικές γνώσεις τότε προφανώς και να την κάνεις την μελέτη.

Όπως σου απάντησα σε άλλο post σου, για τη σύνταξη μελέτης από εσένα για ιδιωτικά έργα έχω αντίθετη γνώμη από τον Θεοχάρη. Μόνο στα περιβαλλοντικά απαιτείται στα ιδιωτικά έργα να έχεις μελετητικό πτυχίο στην κατηγορία 27. Όσον αφορά τις υδραυλικές μελέτες γενικά έχει να κάνει με το αν η ειδικότητα σου δικαιολογεί την σύνταξη τους και ειδικά για την υδρολογική μελέτη εσύ που είσαι γεωλόγος δε θα έχεις πρόβλημα εκτός αν πέσεις σε απίστευτα κολλημένο υπάλληλο που να σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Διδάσκονται οι Γεωλόγοι τεχνική υδρολογία, υδραυλική ανοικτών αγωγών κλπ; Ρωτάω επειδή δεν ξέρω, όχι για να την μπω σε κανέναν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.