Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϋπολογισμός σε άδεια χρωματισμού όψεων


Recommended Posts

Στον αναλυτικό προυπολογισμό εκτός απο τις εργασίες που αφορούν τους χρωματισμούς,προφανώς υπολογίζετε και την εργασία για το στήσιμο των σκαλωσιών.Σας έχουν ζητήσει κάτι άλλο απ την πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

Ικριώματα (ναι ΙΚΑ)

Χρωματισμοί ακρυλικά εξωτερικά(ναι ΙΚΑ)

Χρωματισμοί πλαστικά επι τοίχου εσωτερικά(ναι ΙΚΑ)

Απρόβλεπτα από 5% έως 10% (ΙΚΑ δε βγάζουν)

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχουν σχέδια στο αρχείο (οι όψεις δηλαδή για τον υπολογισμό των επιφανειών που θα χρωματιστούν), υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί και αμοιβή αποτύπωσης?

Link to comment
Share on other sites

TheoTDM900 το δηλώνεις και σαν αποτύπωση στο πρόγραμμα υπολογισμού αμοιβών, ή μόνο σαν επισκευή?Γιατί και το δύο ταυτόχρονα δεν δηλώνονται σύμφωνα με Insoft.

Link to comment
Share on other sites

@ΓΙΑΝΝΗΣ Γ

Γιαννη αν θες να έχεις και επισκευή και αποτύπωση ταυτόχρονα σαφώς και γίνεται. Βάζεις τον αναλυτικό προϋπολογισμό και στις παραμέτρους επιλέγεις "Είναι προσθήκη ή επισκευή" χωρίς να επιλέξεις το "Είναι αποτύπωση". Για την αποτύπωση χρησιμοποιείς το πεδίο "Αποτύπωση αρχιτεκτονικών" δίνοντας εκεί το ποσό του προϋπολογισμού που θέλεις. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε ταυτόχρονα και την προσαύξηση λόγω επισκευής και την αποτύπωση πάνω στον προϋπολογισμό που θέλεις, στο ίδιο αρχείο.

 

Την παράμετρο "Είναι αποτύπωση" την τσεκάρουμε μόνο όταν όλο το έργο αποτελεί αποτύπωση. Γι' αυτό και στην περίπτωση σου, καθότι έχεις και επισκευή, δεν πρέπει να είναι επιλεγμένο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με την αμοιβή επίβλεψης για τη συγκεκριμένη άδεια πως το χειριστήκατε?Την πληρωθήκατε(ελάχιστη προφανώς) ή έμεινε στ αζήτητα?

Δεν είναι και λίγο πάντως, πρόκειται για μεγάλη ευθύνη όσον αφορά το στήσιμο των σκαλωσιών και την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας για να είσαι καλυμένος...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Για άδεια χρωματισμού όψεων, στα αρχιτεκτονικά τι δηλώνουμε για να βγει ο προϋπολογισμός και η αμοιβή (με το πρόγραμμα της insoft).

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας που θα χρωματιστεί στον αναλυτικό προϋπολογισμό.Ο προϋπολογισμός αυτός πάει ολόκληρος στα αρχιτεκτονικά. Πιθανολογώ ότι η αμοιβή θα είναι η ελάχιστη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.