Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποσταθμός ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ)


Recommended Posts

3 ώρες πριν, verda said:

καμία σχέση φίλε μου, η οδηγία εδώ και λίγους μήνες είναι σαφής....

οκ .... καμία αντίρρηση .....

Δεν ασχολούμαι με την ΔΕΗ σε καθημερινή βάση. 

Αλλά αν πράγματι το απαιτούν οπουδήποτε υπάρχει η υποχρέωση να πάρουν την άδεια τους ΤΟΤΕ υπάρχει κομπίνα.

Κομπίνα ως προς την αναγκαιότητα. Διότι για να το ζητάνε παντού δεν θα έχει πια να κάνει με το ρεύμα αλλά με την είσοδο της ΔΕΗ στις οπτικές ίνες για ιντερνετ τηλεφωνία κλπ, και κάνει κατάχρηση ειδικών προνομίων που είχε για τις παροχές σε ρεύμα σε άλλους τομείς για να δαγκώσει μεγάλα κομμάτια απο τον ανταγωνισμό. 

Link to comment
Share on other sites

@verda~Ρώτησε τον υπάλληλο της ΥΔΟΜ για ποιο λόγο ζητάει απαλλακτικό από τη ΔΕΗ για κτίριο του οποίου ο όγκος θα είναι μικρότερος των 2.500 κ.μ. με εξάντληση του ΣΔ του οικοπέδου.
Η νομοθεσία λέει, σαφώς, ότι δεν απαιτείται έγκριση από τη ΔΕΗ.  

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, Forefather said:

@verda~Ρώτησε τον υπάλληλο της ΥΔΟΜ για ποιο λόγο ζητάει απαλλακτικό από τη ΔΕΗ για κτίριο του οποίου ο όγκος θα είναι μικρότερος των 2.500 κ.μ. με εξάντληση του ΣΔ του οικοπέδου.
Η νομοθεσία λέει, σαφώς, ότι δεν απαιτείται έγκριση από τη ΔΕΗ.  

Πολεοδομικά το οικόπεδο είναι ενιαίο, οπότε όλοι οι έλεγχοι γίνονται στο σύνολο του οικοπέδου και όχι στις επιμέρους κάθετες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, έπεσα και εγώ ακριβώς στην ίδια παγίδα, οικόπεδο με κάθετη, στην μία κάθετη διώροφο του 1979, και στην άλλη τώρα προσπαθώ να βγάλω εγώ άδεια για ένα διόροφο 2 διαμερισμάτων με στέλνει η ΥΔΟΜ για υποσταθμό στον δεδδηε. να σημειώσω ότι είμαι και μελετητής Μηχανολόγος και ιδιοκτήτης του ακινήτου που προσπαθώ να βγάλω την άδεια.   

Αν έχει κανείς κάποιο νέο η εξέλιξη με την περίπτωση τις συζήτηση ας ενημερώσει μήπως βοηθηθούμε. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@verda  @georgou ειχατε καποιο νεο σχετικα με το θεμα. φιλοι μ αντιμετωπιζουν το ιδιο θεμα με τη ΔΕΔΔΗΕ. δλδ εχουν αγορασει τμημα καθετης, θελουν να χτισουν, η μια καθετη ειναι κτισμενη και θελουν υποσταθμο επειδη υπολογιζουν τον ογκο ολου του οικοπεδου. οι φιλοι μ εντωμεταξυ εχουν το μεσαιο οικοπεδο οποτε δεν εχουν καν αρκετη πρασια για να γινει αυτο και ειχαν υπολογισει καν υπογειο ΄λογω κοστους

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, evrydiki said:

...δεν εχουν καν αρκετη πρασια για να γινει αυτο και ειχαν υπολογισει καν υπογειο ΄λογω κοστους

εάν και εφόσον απαιτηθεί υποσταθμός ΔΕΔΔΗΕ και δεν καταφέρεις να βάλουν εναέριο και δεν έχεις και πρασιά ετοιμάσου να απαιτηθεί ή σε υπόγειο ένα τμήμα ή ακόμα και στο ισόγειο.

Αν είχαν κάνει πλήρη έλεγχο προ αγοράς θα το είχαν εντοπίσει ως ζήτημα.....

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χαίρετε,

μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το ιδιοκτησιακό του υποσταθμού δεδδηε.

Στο εργολαβικό η συμβολαιογράφος πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί 1 χιλιοστο ιδιοκτησίας ώστε να μην είναι κοινόχρηστο στο οικόπεδο που πρόκειται να κτιστεί.

Από την άλλη, η κατασκευή γίνεται, αλλά μετά αποζημίωση υπάρχει;

Γίνεται εφάπαξ αποζημίωση και κάτοχος ο ΔΕΔΔΗΕ ή μίσθωση στον οικοπεδούχο του χώρου έναντι τιμήματος.

Βέβαια τότε επιβαρύνεται με ΕΝΦΙΑ και με φόρο ενοικίων ο οικοπεδούχος;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Σε κτιριακό συγκρότημα εκδόθηκε η αρχική άδεια το 2004. Παραχωρήθηκε τότε χώρος για Υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ και προβλέπονταν και οι χώροι μετασχηματιστών, Μ.Τ και Χ.Τ όπως προβλέπεται στο Α΄ υπόγειο του κτιρίου. Αφού εκδόθηκε η άδεια οικοδομής πουλήθηκε ένα μεγάλο τμήμα του ισογείου και του Α΄ υπογείου σε μεγάλο πολυκατάστημα. Ανάμεσα στους χώρους που πουλήθηκαν στο πολυκατάστημα ήταν και οι χώροι μετασχηματιστών, Μ.Τ. και Χ.Τ. Το πολυκατάστημα προχώρησε και ολοκλήρωσε γρήγορα την κατασκευή ανεξάρτητα και ρευματοδοτήθηκε κανονικά. Σήμερα, μην έχοντας ολοκληρωθεί η υπόλοιπη οικοδομή, προβαίνουμε στην αναθεώρησή της για διάφορους λόγους. Πρέπει να προβλέψουμε νέους χώρους Μ.Τ, μετασχηματιστών και Χ.Τ για το τμήμα που εξετάζουμε; Λάβετε υπόψη ότι βάσει της ηλεκτρολογικής μελέτης τα ηλεκτρικά φορτία της οικοδομής που αναθεωρούμε πλέον είναι περί τα 1300 kW. Αποτελείται από κατοικίες και καταστήματα. Να απευθυνθώ στη ΔΕΔΔΗΕ; Αν ναι με ποιόν τρόπο; Έχετε κάποιο μέιλ ή κάποιο τμήμα που μπορώ να απευθυνθώ; Ή μήπως πρέπει να κάνουμε αίτηση για εργοταξιακό για να μας απαντήσουν; Τότε όμως θα είναι αργά, καθώς θα έχει εκδοθεί η άδεια αναθεώρησης χωρίς τους χώρους αυτούς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα φώτα σας!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

οταν εκδιδεται αδεια αναθεώρησης τότε κατατίθεται ΕΚ ΝΕΟΥ αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ  για τον υποσταθμό.

Εφόσον οι χώροι είχαν δεσμευθεί για υποσταθμό πως έγινε η πώληση τους στο πολυκατάστημα χωρίς την έγκριση του ΔΕΔΔΗΕ; Έχει υπογραφτεί ειδικό συμφωνητικό μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και κατασκευαστή (όταν βγήκε η αρχική άδεια) όπου απαγορεύει την πώληση αυτού του χώρου.

Σε κάθε περίπτωση ξεκίνα με τα στοιχεία επικοινωνίας που σου έδωσε ο συνάδελφος και καλή τύχη γιατί οι Υ/Σ είναι πονεμένη ιστορία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.