Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαγαζί σε οικοδομή που έχει εσωτερική είσοδο στον ημιώροφο


KFF

Recommended Posts

21 ώρες πριν, KFF said:

Το συμβόλαιο δεν προέβλεπε την είσοδο από τον ημιώροφο.

Κατά 99% είναι αυθαίρετη κατασκευή! Για να νομιμοποιηθεί απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών του ακινήτου (είναι αυθαιρεσία σε κοινόχρηστο χώρο), γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν θα το έχει κάνει, ανεξαρτήτως του αν έχει κάνει υπαγωγή για ρύθμιση σε αυθαιρετονόμο.

Link to comment
Share on other sites

Στα σχέδια σίγουρα δε φαίνεται η πόρτα. Εφόσον είναι στο κλιμακοστασιο για αμφίβολο λόγο. Απλά δεν ήξερα αν νομιμοποιειται μια τέτοια κατάσταση. Άρα σύμφωνα με την άποψη του Ιάσωνα, αν το αποδέχτηκαν όλοι οι ιδιοκτητες των ακινήτων της πολυκατοικίας είναι εντάξει, άτυπα ή θέλει τροποποίηση σύστασης ή κάποια νομική ενέργεια? 

Link to comment
Share on other sites

Απαιτείται όντως "νομική ενέργεια"... Μιλάς με τον μηχανικό σου πρώτα και μετά με το δικηγόρο σου...

 

Link to comment
Share on other sites

διαφωνώ για το ότι χρειάζεται η συναίνεση των συνιδιοκτητών για να τακτοποιηθεί. Καταρχήν αν ο τοίχος βρίσκεται μέσα στο εμβαδόν του καταστήματος και μετράει σαν τετ. Μετ. του καταστήματος, ο τοίχος ανήκει του καταστήματος και είναι ιδιωτικός χώρος, οπότε δεν απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών, στην περίπτωση αυτήν ο τοίχος δεν θα είναι κοινόχρηστος.-
Β) Αν η κατασκευή (πόρτα, μα τι αυθαίρετο, δεν είναι κάτι σπουδαίο αυτό. _ ) Αν η κατασκευή βρίσκεται σε νόμιμη στάθμη και υπάρχει από όταν φτιάχτηκε το κτίριο, στην περίπτωση που για κάποιο λόγο ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ζητήσει να το πουλήσει, μπορεί να πουληθεί χωρίς να απαιτείται συνέναιση άλλων ιδιοκτητών στο κτίριο και εφόσον τα αυθαίρετα - αν υπάρχουν - στο κατάστημα νομιμοποιηθούν, περαιωθεί η διαδικασία ρύθμισης τους και δημιουργηθεί και η ΗΤ (Ηλεκτρονική Ταυτότητα του κτιρίου/ ιδιοκτησίας). . 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα θεωρώ είναι αν μπορεί να επικοινωνεί ένα κατάστημα από το εσωτερικό της πολυκατοικίας. Οποίος εισέρχεται στην πολυκατοικία παίρνει για παράδειγμα ασανσέρ. Τα  καταστήματα όμως ειναι ανεξάρτητα και αυτόνομα και δε συμμετέχουν στις χρεώσεις της πολυκατοικίας. 

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, Arche said:

διαφωνώ για το ότι χρειάζεται .........

Δικαίωμά σου είναι λεβέντη μου!

 

P.S. Την ίδια άποψη φαίνεται να έχουν με εσένα, τόσο ο διαχειριστής, όσο και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των ΟΙ του ακινήτου, που παραχώρησαν "κλειδί - πρόσβαση" από την κεντρική είσοδο!!!! Βρίσκουν και τα κάνουν ορισμένοι.... Μέχρι να βρεθεί ο "στραβός" που θα τους βάλει στη θέση τους (δηλαδή, θα τον αναγκάσει με νόμιμες διαδικασίες και ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε "ρύθμισης" να κλείσει την πόρτα προς το κλιμακοστάσιο κ.λπ.). Αν βρεθεί... Όποτε και να βρεθεί... Ο "στραβός"...

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι δικαιούνται ούτε κλειδιά απτην είσοδο, ούτε πόρτα στον ημιωροφο. Τώρα αν προέβησαν σε κάποια νομιμοποίηση που το γιανει και υπάρχει τέτοια οκ. Ειδάλλως αρχικά είχαν ένα μαγαζί αυτόνομο που μπαίνεις απτην πόρτα του κι από πουθενά αλλού. 

Link to comment
Share on other sites

  δξ για ποιον λογο εχει γινει  και σε τί χρησιμευει αυτη η διανοιξη πορτας στο κεφαλοσκαλο.

  Συνηθως αυτο γινεται, αλλά το παταρι  να αποτελει  ανεξαρτητο χωρο, ωστε  να  τακτοποιειται με τις  σχετικες διαταξεις σαν ΟΙ.

Και, προφανως εχει υποχρεωση να συμμετεχει  στις κοινοχρηστες δαπανες της οικοδομης, σαν αυτοτελης ΟΙ, μη εχουσα επικοινωνια με το καταστημα.

Αντιστοιχα το καταστημα, βλεπει εκτος οικοδομης, αρα δεν συμμετεχει στα εντος της  οικοδομης.

[για την συμμετοχη στις δαπανες θερμανσης, συνηθως στους κανονισμους υπαρχει ρητρα ανεξαρτητοποιησης]

 Συμμετεχει μονον στις κοινοχρηστες και κοινοκτητες δαπανες της "συνιδιοκτησιας"

[πχ. βαψιμο οικοδομης, μονωση ταρατσας κλπ]

  Μετα ταυτα δεν βλεπω λογο "διατηρησης" αυτης της πορτας, οποιαδηποτε απαντηση και εαν δοθει στο..."τριλημμα", 

-  ο τοιχος ανηκει στην ΟΙ

-ο τοιχος ανηκει στα κοινοχρηστα

- ο τοιχος ανηκει 50% στα κοινοχρηστα και 50% στην ιδιοκτησια.

Πριν ο διαχειριστης προσφυγει δικαστικως...

 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, KFF said:

Δε νομίζω ότι δικαιούνται ...

μια δική μου απορία ....

Έχετε σκεφτεί ή συζητήσει την δυνατότητα να γίνεται αγαπημένοι συγκάτοικοι και σε κάποια γενική συνέλευση να παρθεί απόφαση όλοι μαζί να δοθεί συναίνεση να έχει πρόσβαση και στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο και να συμμετέχει αναλογικά με την όλη επιφάνεια του στα κοινόχρηστα όπως και οι άλλοι

Εσείς λογικά θα έχετε μια μείωση εξόδων και το μαγαζί κάτι θα μπορεί να κάνει, ενδεχόμενα και ως έξοδος διαφυγής σε παθητική πυροπροστασία…..

Να θυμάσαι όταν οι συγκάτοικοι είναι μονιασμένοι και βρίσκουν λύσεις για όλους μονο κέρδος θα έχετε.

Αντίθετα με κόντρες όλοι θα έχουν λίγο ή πολύ προβλήματα κι αν όχι άμεσα τώρα στο μέλλον.

 

Υ.Γ.

Δεν μας έχεις πει καν τι μαγαζί είναι με τι χρήση ούτε ένα προσεγγιστικό μέγεθος του.

Μη ξεχνάς άλλο ζήτημα ένα κατάστημα Μάρκετ 1000τμ με 500τμ πατάρι κι άλλο ένα μαγαζάκι 70τ.μ. που πουλάει λευκά είδη και έχει πατάρι 30τμ

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.