Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάνοιξη οδών μετά από πράξη εφαρμογής σχεδίου πόλεως.


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Περιοχή μπήκε σε σχέδιο πόλεως. Ωστόσο κάποιοι οδοί δεν έχουν διανοιχτεί από τον αρμόδιο δήμο, αν και έχουμε λάβει απάντηση ότι η διάνοιξη θα αντιμετωπιστεί σε επόμενη εργολαβία ( άγνωστο το πότε). Το οικόπεδο που θέλουμε να χτίσουμε λειτουργεί σαν ‘παρακαμπτήριος’- άτυπος δρόμος για τις γειτονικές – χτισμένες οικίες. Στην περίπτωσή μας τι κάνουμε εφόσον έχουμε την άδεια στα χέρια μας; 1) Περιφράζουμε το οικόπεδο και αρχίζουμε τις εργασίες κόβοντας τον ‘δρόμο’ προς το σπίτι των γειτόνων; 2) αρχίζουμε και χτίζουμε αφήνοντας την απόσταση μεταξύ και οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής ώστε να περνάνε οι γείτονες; 3) Ξανακάνουμε αίτηση στον δήμο; :mad:4)…????

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με τα στοιχεία που μας δίνεις δεν είναι δυνατή η απάντηση.

Λες ότι η περιοχή μπήκε στο σχέδιο.... άρα να φανταστούμε ότι είναι πρόσφατη ένταξη.

Εάν ναι, έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής?

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της (προσωρινής) διέλευσης γειτόνων από κάποια ιδιοκτησία βασανίζει πολλούς και όχι μόνο σε περιοχές εντός σχεδίου και με κυρωμένη ΠΕ.

Παράμετροι που δεν πρέπει να σου διαφεύγουν είναι:

 

Καλή γειτονία, φτιάξε το σπίτι σου αλλά άσε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

 

Διαφύλαξη της περιουσίας σου, να τους αφήνεις μεν να περνάνε αλλά μέσα από μια ελαφριά αυλόπορτα που θα τοποθετήσεις στο όριο. Η κίνηση που θα κάνουν να βγούν απ το αυτοκίνητο, να ξεμανταλώσουν την πόρτα, να την ανοίξουν κλπ είναι ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας και δεν κινδυνεύεις και από χρησικτησία!

 

Συζήτηση και συνεχής διάλογος με όλους τους γείτονες και εμπλεκόμενους. Ετσι θα πετύχετε τελικά περισσότερες πιέσεις στις Υπηρεσίες.

 

Υπομονή και εγρήγορση.

 

Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

συναδέλφισσα Katerinagian

τα χρήματα απο τις εισφορές σε χρήμα διατίθενται κυρίως για δίκτυα υποδομών με την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής.

Κατα κανόνα όμως δεν επαρκούν

Όσο η περιοχή βολεύεται με οποιοδήποτε τρόπο μην περιμένεις εντατικοποίηση εργασιών

σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία τουλάχιστον για αρχικές διανοίξεις για να μπορέσουν να οικοδομήσουν

όπως πολύ σωστά αναφέρει ο συνάδελφος agior υπομονή ,εγρήγορση και προσθέτω πίεση στην τοπική αυτοδιοίκηση με συντεταγμένο τρόπο και χρόνο.

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO, έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής, άλλωστε αναφέρω ότι εκδώσαμε και άδεια.

Agior & Θεοχάρη , πολύτιμες οι συμβουλές σας. Φοβάμαι η ‘προσωρινή’ διέλευση των γειτόνων να μην γίνει ‘μόνιμη’, γι’ αυτό και μια ελαφριά πόρτα είναι ίσως η λύση. Μια άλλη λύση , όπως είπες Θεοχάρη, θα μπορούσε να ήταν μια αρχική διάνοιξη εκ μέρους μας, τουλάχιστον όσο αφορά την πλευρά ΑΒ του οικοπέδου, ωστόσο το επικλινές βραχώδες έδαφος με προβληματίζει ,όσο αφορά τα οικονομικά…

Σας ευχαριστώ.;)

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινας κανονικα την οικοδομη, οταν δημιουργηθει το προβλημα ο Δημος θα αναγκαστει υστερα απο τις πιεσεις των γειτονων να δωσει λυση εστω και προσωρινη.

Εχουν πολλους ψηφους οι γειτονες.......

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μετά απο 1 1/2 χρόνο η κατάσταση παραμένει ίδια. Στις αιτήσεις απαντούν ότι '' θα γίνει σε επόμενη εργολαβία'', τα ψηφαλάκια δεν λειτούργησαν αυτή τη φορά, και τα 2/3 του οικοπέδου μου λειτουργούν ως πέρασμα.. νομικά δεν μπορώ να κινηθώ κατά τα λεγόμενα του δικηγόρου μου, και ετοιμάζομαι να κάνω για 3η φορά αίτηση στην οποία θα αναφέρω οτι θα οριοθετήσω το οικόπεδο μου με αποτέλεσμα οι γείτονες να μην έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους. Υποθέτω οτι θα πάει και η τρίτη μου αίτηση στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Και όλα αυτά ενώ έχω δώσει γη, ενώ έχω πληρώσει εισφορά και ενώ έχω πληρώσει και κάτι χιλιάδες ευρώ για τα κράσπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Το 2008 αγοράστηκε οικόπεδο με κυρωμένη πράξη εφαρμογής από το 1993. Το οικόπεδο από 1200μ2 (χοντρικά) έγινε 400μ2. Το υπόλοιπο το πήρα ο δρόμος, ο οποίος διανοίχτηκε κανονικά και με το νόμο. Στην απέναντι πλευρά του δρόμου, το όμορο οικόπεδο "έμπαινε" μέσα στο δικό μας κατά το ...ήμισυ περίπου (αφήνοντάς μας ~200μ2 ελεύθερα).

Ο όμορος δεν έφευγε αν δεν τον αποζημίωνε ο Δήμος....Είχε και τα κοτέτσια του εκεί...

 

Λοιπόν, μετά από πιέσεις στο Δήμο, αιτήσεις, πιέσεις στον γείτονα κλπ δεν έγινε τίποτα. Μετά από 1 χρόνο, ο εργολάβος (αγοραστής) έσκασε 35 χιλιάρικα στον γείτονα (με συμβολαιογραφικό συμφωνητικό βέβαια) για να την "κάνει" και να χτίσουμε επιτέλους...

 

Η όποια αποζημίωση από τον Δήμο (όποτε δεήσει) θα την πάρει ο εργολάβος...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πως μπορώ να μάθω πότε φτιάχτηκε ο δρόμος μπροστά από αγροτεμάχιο εντός οικισμού σε χωρίο της Πάτρας;Θέλω να το πουλήσω και έμαθα ότι δεν είναι οικοδομήσιμο αν ο δρόμος δεν έχει φτιαχτεί πριν το 1985; Ισχύει κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.