Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλική κατοικία - σκελετός - απορίες


Recommended Posts

Προς το παρόν μαθαίνω πληρώνοντας ... ελπίζω να μη φάει τρομερό χρονικό διάστημα όλο αυτό το θέμα της αλλαγής μηχανικού, τροποποίησης οικ. άδειας κλπ

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! 

Link to comment
Share on other sites

Το να έχεις ένα ασφαλές, λειτουργικό κι αισθητικά σωστό σπίτι, αξίζει να το πληρώσεις κάτι παραπάνω.

Δοχείο ζωής, έχει αποκαλέσει την κατοικία ο Άρης Κωνσταντινίδης

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, theodoros_k said:

.... τροποποίησης οικ. άδειας κλπ...

μα αν έχει ήδη εκδοθεί Οικοδομική Άδεια για το Οικόπεδο σου, η ίδια η άδεια έχει και την στατική μελέτη που έχει γίνει και η οποία προβλέπει ο φορέας πως θα είναι?

Πέραν ότι και τα αρχιτεκτονικά ενδεχόμενα θα δείχνουν και τα βασικά του φορέα...

Link to comment
Share on other sites

@Didonis απ όλα έχει το οικόπεδό μου - και άδεια και μελέτες και στατικά. 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και ξεκίνησα να ψάχνω είναι οτι ξεκίνησα με ένα budget Χ, μέχρι να τελειώσω τις μελέτες στο τέλος το budget αυτό κοντεύει να φτάσει 2Χ και θεωρώ οτι ο λόγος γι αυτό, είναι οτι ξεκίνησα με κατασκευαστική αντί να κάνω αυτό που ανέφερε ο @tetris και να πάω σε ένα ανεξάρτητο μελετητικό γραφείο και να πω θέλω μια κατοικία με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Οπότε, εφόσον πλέον εγώ ψάχνω μόνος μου στην αγορά να δω τι γίνεται, θα καταλήξω μάλλον να την πάρω την άδεια απο εκεί που είναι και να το δω το θέμα με ένα μελετητή που θα μου προτείνει 2-3 εναλλακτικές σαν δόμηση για να δω τελικά τι είναι καλύτερο γιατί με τον υπάρχοντα ό,τι κουβέντα και να ξεκινήσω, καταλήγει στο να προσαρμόσουμε το σπίτι με τέτοιον τρόπο ώστε να πάμε πίσω στην ίδια κατασκευαστική.

Εγώ θεωρώ οτι κανονικά με ένα μηχανικό, θα έπρεπε να κάνω άλλη συζήτηση και να μου λέει οτι έχω 3-4 επιλογές και να δούμε τι είναι καλύτερο για το κτήριό μου, αντί να βλέπουμε πώς μπορούμε να το φέρουμε στα "μέτρα" της κατασκευαστικής.

Link to comment
Share on other sites

Ωστόσο η μελέτη που έχεις τυγχάνει να συμφωνεί με αυτό που προτείνουμε όλοι άρα πιθανότατα κι ο νέος μηχανικός. Μήπως τελικά η εταιρεία δεν συμπεριφέρεται τόσο άσχημα όσο νομίζεις;

 

Link to comment
Share on other sites

H εταιρεία μια χαρά μου συμπεριφέρεται, εταιρεία είναι, τη δουλειά της κάνει - και τα παιδιά εκεί όλοι καλά δεν έχω θέμα. Απλά τις τιμές που παίρνω τις θεωρώ υπερβολικές.

Πχ μια τσιμεντοκονία για να ισιώσω ένα πάτωμα να μπουν πάνω τα πλακάκια όταν μου το προσφέρεις σε διπλάσια τιμή απ οτι όλοι οι άλλοι, είτε κάτι γίνεται λάθος στους υπολογισμούς είτε όλοι οι άλλοι κάνουν λάθος, είτε τελικώς εγώ μπορεί να μαι λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Άρα δε σου φταίει σε κάτι η μελέτη, ειδικά η στατική. Την κρατάς και επιλέγεις να στην υλοποιήσει ο οικονομικότερος εργολάβος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.