Μετάβαση στο περιεχόμενο

''Νομιμοποίηση'' - Τακτοποίηση Η/Χ και υπογείων...


HORiON

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 254
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα!υπάρχει καμιά εκτίμηση - ενημέρωση πότε θα δημοσιευτεί το εν λόγω νομοσχέδιο;για τις άδειες που δεν πρωτοκολλήθηκαν επειδή εκκρεμούν εγκρίσεις από υπηρεσίες πχ αρχαιολογία - δασαρχείο - οικοδομησιμότητα θα υπάρξει κάποια ρύθμιση;

Link to comment
Share on other sites

Στο κείμενο του νόμου, που ψηφίστηκε στο σύνολό του την Τρίτη 14.7, προβλέπεται ότι η ισχύς των νέων ρυθμίσεων αρχίζει από τη δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ, την οποία εκτιμώ μέχρι το τέλος του μήνα.

 

Γι' αυτό κατάθεσε το φάκελο με ότι έχεις ... και ο Θεός βοηθός.

Link to comment
Share on other sites

αμ δεν το δέχονται με ότι έχω...θέλουν και οικοδομησιμότητα για την οποία έχω κάνει αίτηση....όπως είπες...ο θεός βοηθός...

Link to comment
Share on other sites

Το σημερινό (21.7.09) νέο, για την πορεία δημοσίευσης του νόμου, είναι ότι βρίσκεται στον Πρόεδρο για υπογραφή. Επομένως, τον βλέπω να δημοσιεύεται σε ΦΕΚ στο τέλος αυτής της βδομάδας ή, το αργότερο, αρχές της επόμενης.

 

Τρέξτε όσοι έχετε έτοιμους φακέλους.

Link to comment
Share on other sites

αυτό με τα ποσοστά των οικοπεδούχων έχει παραγίνει, εκει που κάποιος κάθεται στη καρέκλα του και τα ξυ... και έχει ένα χωράφι γίνεται επέκταση σχεδίου πόλης, μπαίνει το χωράφι μέσα και θέλει και 50%!!!! δε φτάνει που δεν βάρεσε μία, δέν φτάνει που μέσα σε μιά μέρα έβγαλε όσα άλλοι παιδεύονται να βγάλουν χρόνια, δεν φτάνει που δεν θα φορολογηθεί θέλει και 50%!!!! και κάποιοι πάνε και το δίνουν και μετά ακούγονται τα μπάμ και οι βόμβες....

 

Και 55% και 60%.... αα ξέχασα και μετά ακούστηκαν κάτι μεγαλοπρεπή μπαμ και κλαίνε ακόμα κάποιοι.....
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλώς ήρθα και καλώς σας βρήκα!

 

Η ερώτησή μου είναι η εξής : να τον δηλώσω (και να τον πληρώσω!) τον ημιυπαίθριο του σπιτιού μου (μη βαράτε όλοι μαζί, ναι έχω και εγώ κλειστό ημιυπαίθριο!) ή όχι?

Μήπως με φακελώσουν καλά - καλά, πληρώσω και ένα σωρό λεφτά (για την ανάκαμψη της οικονομίας) και έρθει κάποιος "φωτισμένος" αρμόδιος μετά από 10 χρόνια και κρίνει ότι η σημερινή ρύθμιση είναι αντισυνταγματική και άρα άκυρη? Και ανατρέξουν τότε στο αρχείο τους και αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα διατήρησης σε όσους έσπευσαν το 2009 να "νομιμοποιήσουν" τον ημιυπαίθριό τους? Και δεν θα χρειάζεται να γίνει και αυτοψία από την πολεοδομία γιατί μόνος σου θα έχεις παραδεχθεί και υποδείξει επακριβώς την παρανομία σου!

Τί να κάνω λοιπόν? Μήπως να αγνοήσω το κάλεσμα των "σειρήνων"?

Link to comment
Share on other sites

με δεδομένο το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα, βασισμένος στη στατιστική, δε σε λένε Οδυσσέα και επίσης δεδομένου ότι ζείς σε χώρα που ονομάζεται Ελλάδα και στην οποία ο καθείς νομθετεί κατά το δοκούν ...............αγνόησε τις σειρήνες παντελώς.:smile:

 

Καλώς ήρθες.8-)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα καλημέρα!

 

Λοιπόν,άρχισαν κ τα πρώτα βιολιά:φίλος μου με υπογεγραμμένα συμφωνητικά ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΟΥΦΛΟΝΟΜΟ για αντιπαροχή τσακώνεται με τον εργολάβο,γιατί ο εργολάβος που χάνει το 5% σε τετραγωνικά δόμησης-άρα κ πώλησης- το ξανασκέφτηκε κ του ζητάει πουρμπουάρ :lol:.Ηθικά τώρα,δεν είμαι βέβαιος ποιός έχει δίκιο,όλοι δίκιο έχουμε αλλά πού θα το βρούμε.....

 

Κ αναρωτιέμαι:γκρινιάζει η Κυβέρνηση ότι έπεσε ο τζίρος από τις οικοδομές,γκρινιάζει το ΤΕΕ ότι ψηφίζονται ''ανήθικες'' διατάξεις,γκρινιάζουν οι κατασκευαστές που χάνουν τετραγωνικά δόμησης,ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΠΑΝΤΕΠΑΣΠΑΝΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΕΤΑ τους ρώτησε κανείς????Αυτοί τί φταίνε?Αν δεν φτάνει στο Κράτος το Φ.Π.Α. από το ΕΚΚΟ,αν δεν φτάνει το Φ.Π.Α από την αγοραπωλησία,αν δεν φτάνει το νταβατζηλίκι της εφορείας με αηδίες περί πρώτης-ή όχι κατοικίας κλπ,αν δεν φτάνει το νταβατζιλίκι του ΕΤΑΚ (που παρεπιπτόντω το πληρώνουμε 2 φορές,μία στο νταβατζή το Δήμο κ μία στο Κράτος),αν δεν φτάνει το νταβατζιλίκι της έκτακτης εισφοράς,ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Κ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΤΩΝ Η/Χ??????Ε,ΜΑΚΑΡ, δίκιο δεν έχω?;)

 

Έχουμε ως κοινωνία να δούμε πείναααααααααααα................κάτι είναι κ αυτό....τουλάχιστον θα πάψουν να μας ''τη λένε'' οι παλαιότεροι πως ''δεν ξέρουμε τί θα πεί πείνα''..........:lol:

 

edit:Το Υπουργείο Οικονομικών πώς διάολο συμφώνησε να μειωθούν τα τετραγωνικά δόμησης?Έγινε καμία κοστολόγηση των εσόδων που χάνονται από το 5%?Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι σύσσωμα τα 2 Υπουργεία πάνε για επίσημη αρπαχτή κ αγνοούν τα συμφέροντα του ''Κράτους'' μακροσκοπικά.....

 

Κ για όσους ενοχλούνται από το ύφος μου:ρωτάω πραγματικά ως πολίτης κ όχι ως μηχανικός για να αντιληφθώ το επίπεδο βλακείας του Υπουργείου Καταστροφής Περιβάλλοντος,Χωροαταξίας κ Διεστραμμένων Έργων ή διαφορετικά σε τί οικονομική κατάντια έχουμε πέσει ώστε να θεωρούμε τη σωτηρία του προυπολογισμού ενός κ μόνο έτους σημαντικότερη από τα επακόλουθα του 20%...............ΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ,μήν το τραβάμε κ πολύ,χρειαζόμαστε κ εμείς νέα αφεντικά όπως φαίνεται,εκτός συνόρων εννοώ............

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγω θα γελάω πολύ όταν ο ιδιοκτήτης θα καρφώσει τον εαυτό του, θα δηλώσει τον "κλειστό" ημιυπαίθριο και όταν έρθει η ώρα της αγοραπωλησίας τι θα σκεφτεί ο έρμος ο συμβολαιογράφος αφου τα αυθαίρετα μετα του 83 δεν μεταβιβάζονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.