Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή νομοθεσίας για ημιυπαίθριους


Recommended Posts

Για το θέμα της παραπληροφόρησης σχετικά με το ΣτΕ έχω τοποθετηθεί εδώ.

 

Παρακαλώ όσους ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν και επί του θέματος του άρθρου 22 παρ. 4 του ΓΟΚ/85.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 477
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να θέσω κι εγώ ένα ερωτηματάκι? Τι γίνεται στην περίπτωση όπου σε ένα οικόπεδο με πολυκατοικία που έχει μικρό υπολοιπόμενο δόμησης και η/χ σε μερικά διαμερίσματα π.χ. 3ου και 4ου.

Μπορεί να γίνει τακτοποίηση ενώ υπάρχει υπολοιπόμενη δόμηση και να παρακαμφθεί η αναθεώρηση αδείας?

Μπορεί να γίνει αναθεώρηση και να υπογράψουν όλοι οι συνιδιοκτήτες? Αυτοί που θα πάρουν τα παραπάνω μέτρα δεν θα πάρουν και παραπάνω χιλιοστά στο οικόπεδο?

Αν δεν επαρκεί η υπολοιπόμενη δόμηση να νομιμοποιηθούν αυτοί οι η/χ, μπορεί να γίνει τακτοποίηση για τα υπόλοιπα μέτρα? Δηλ. ένας η/χ 15τ.μ. σε οικόπεδο με υπολοιπόμενη δόμηση 7 τ.μ. μπορεί να νομιμοποιηθεί για αυτά τα μέτρα και να τακτοποιηθεί για τα υπόλοιπα 8τ.μ.? Και ποιός συνιδιοκτήτης θα υπογράψει για αυτό?

 

Και κάτι άλλο. Αν τακτοποιηθεί ένας η/χ σε πολυκατοικία δεν πρέπει να τροποποιηθεί ο πινακας δαπανών της πολυκατοικίας μιας που συμετέχει στη θέρμανση? Δέν χρειάζεται τροποποίηση της οροφοκτησίας και συναινεση των συνιδιοκτητών?

 

Με λίγα λόγια τα δικαστήρια θα μπλοκάρουν με τέτοιες υποθέσεις και εμείς μάλλον δικηγόροι πρέπει να γίνουμε για να τους ξεμπλέξουμε!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω εχω αυτο το ερώτημα,αν δεν υπαρχει υπόλοιπο δόμησης τι γινεται;Οι περισσότερες περιπτώσεις νομίζω έτσι είναι,εξαντλούν τη δόμηση και κλείνουν και τους η/χ για να βγάλουν περισσότερα δωμάτια.

Link to comment
Share on other sites

Αναμένεται για τις 28/8 να δοθούν διευκρινίσεις-οδηγίες σχετικά με το νέο νόμο. Τέλος άνοιξης η ανοικοδόμηση ήταν στο -40%. Με τις τελευταίες εξελίξεις να δούμε που θα φτάσει. Τον τελευταίο μήνα, δεν υπάρχει καμία κίνηση στις πολεοδομίες. Εν αναμονή διευκρινίσεων ή κατάργησης του νέου νόμου...;

Link to comment
Share on other sites

Όπως έμαθα οι τακτοποιήσεις θα γίνουν μέχρι 21-01-2010! Σήμερα μάλιστα μου έστειλαν και στο γραφείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπου παραθέτω!

 

1)ΑΙΤΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ Η ΝΟΜΙΜΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

2)ΚΑΤΟΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ)

3)ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν.1599/86 ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ) ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ : α)ατομικα στοιχεια β)ΑΦΜ ΚΑΙ ΔΟΥ γ)συνοπτικη περιγραφη του χωρου,το εμβαδον και η χρηση του ,το επιτρεπτο της νεας χρησης δ)ο αριθμος οικοδομικης αδειας ε)ο αριθμος των τεκνων (σε περιπτωση πολυτεκνων)

4)ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

5)ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΑ ΑΥΤΟΤΕΛΗ Η ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

 

*ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : α)κλεισιμο Η/Χ 250,00 ευρω

β)αλλαγη χρησεως υπογειου ή υπεργειου χωρου 350,00 ευρω

 

Νομιζω πως αυτα ισχυουν για την ωρα σε περιπτωση που μαθω κατι αλλο απο πολεοδομια θα συμπληρωσω!ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Παντως αν ειναι αντισυνταγματικος ο νόμος αυτός τότε είναι και όλοι οι προηγούμενοι που επιτρέπουν τη μη κατεδάφιση των αυθαιρέτων.

Το μόνο που αλλάζει για τα αυθαίρετα είναι τα πρόστιμα. Ενω παλιά το πρόστιμο ανέγερσης για τους ημιυπαίθριους ήταν εμβαδον Χ αντικειμενικη αξία /3 και κάθε χρόνο πρόστιμο διατήρησης 50% του προστίμου ανέγερσης, τώρα έχουμε πρόστιμο ανέγερσης εμβαδόν Χ αντικειμενική αξία /10 χωρίς πρόστιμο διατήρησης. Επίσης η αλλαγή χρήσης βοηθητικού χώρου ήταν εμβαδόν Χ εντικειμενική αξία /5 (με πρόστιμο διατήρησης 50% του προστιμου ανέγερσης) και έγινε εμβαδόν Χ αντικειμενική αξία/10 με απαλλαγή απο πρόστιμο διατήρησης. Ακομα πιο πριν (προ του 2002) τα πρόστιμα ήταν 20.000 δρχ δηλαδή 60 ευρώ το τετραγωνικό για την ανέγερση και 10% αυτού του ποσού για κάθε χρόνο διατήρησης. Έχτιζες 100 τετραγωνικα παραπάνω στο κέντρο της Αθήνας, πλήρωνες 6000 ευρώ για ανέγερση, και κάθε χρόνο 600 για διατήρηση. Το ενοίκιο απο τα παραπάνω 100 τ.μ. ήταν 10.000 ευρώ το μήνα, οπότε έκανες την παρανομία και κονόμαγες χωρίς να σε πειράζει κανένας.

Αν ο νέος νόμος είναι αντισυνταγματικός τότε είναι και οι παλιοι, εκτος κι αν για το ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα ενός νόμου κρίνεται με βάση το χρήμα που θα δωσει κάποιος για να μην τον πειράζει κανείς για την παρανομία του. Η μόνη διαφορά απο παλιότερα είναι ότι σήμερα δίνεται η δυνατότητα σχεδόν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις να μετατρέψουν βοηθητικούς χώρους σε κύριους, ενώ παλιοτερα αυτό ήταν προνόμιο λίγων πλουσίων, ή των πιο πονηρούληδων.

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια των ερωτηματων:Με τα ημιυπόγεια τα οποία παραμένουν ''ξεμπάζωτα" δηλαδή η οροφη του υπογείου είναι >1.5μ και επομένως θεωρούνται χώροι κύριας χρήσης,μετά την τακτοποιηση μπαζώνονται η οχι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.