Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικη Επίλυση κολυμβητικής δεξαμενής σε δωμα


 

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα ! Σε ισόγειο χώρο ελεύθερου ύψους 2.70 και διαστάσεις ορθογωνικής κάτοψης 17*4 ζητήθηκε στο δωμα αυτού του χώρου να γίνει κολυμβητική δεξαμενή καθαρού υψους νερού 1.30 . Ο χώρος περινετρικα έχει τοιχεια εκτός από την μπροστά όψη καθώς είναι η πρόσβαση . Για την επίλυση αυτού του κτιρίου θα πρέπει να φορτίσω την πλάκα του δώματος με τα φορτία του σκυροδέματος της πισίνας αλλά και του νερού . Έχετε κάποια άλλη υπόδειξη . Κατασκευαστικά θα σκυροδετηθει ο πυθμένας της πισίνας πάνω στο δωμα σε δεύτερη φάση όπως και τα τοιχεια της πισίνας θα είναι επέκταση των τοιχειων τπυ υπογείου ; Οποιαδήποτε παρατήρηση αποδεκτή καθως ο πελάτης παραμένει ανένδοτος για τις δυσκολίες της συγκεκριμένης κατασκευής . Το κτιριο είναι υπό μελετη κ όχι υφιστάμενο . 

Link to comment
Share on other sites

Χμμ, μόνο το νερό είναι 13kN/m²! Δεν νομίζω ότι τόσο μεγάλο φορτίο θα το έβαζα στα κινητά. Κατασκευαστικα τι εννοείς 2η φάση; Καλύτερα δεν είναι να είναι ένας φορέας. Κατά τα άλλα, έχει ξαναγίνει, κάνε μια βόλτα από google earth στο Λυκαβηττό (κ δεν νομίζω να ήταν όλες από την αρχή)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η αδράνεια του νερού στις περιπτώσεις σεισμών θα πρέπει να μελετηθεί. Επιπλέον θα πρέπει να προσδιοριστεί και η απορροή των όμβριων υδάτων. Δεν έχω αντιληφθεί από το ερώτημα, αν μιλάμε για υφιστάμενο κτίριο ή για κτίριο το οποίο σήμερα μελετάται για να κατασκευαστεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πισίνα με ύψος νερού 1.30 ???

Πάπιες θα κολυμπούν?

κατά τα λοιπά:

- το δάπεδο της πισίνας θα είναι η οροφή (πλάκα) του ισογείου

- δεν είναι κάτι δύσκολο ως προς τη στατική επίλυση, αλλά θα πρέπει να συνεργαστείς με έμπειρο μελετητή

 

Link to comment
Share on other sites

On 10/4/2023 at 9:54 PM, kfil said:

Για τις πισίνες συνήθως παίρνω 1.50

και πολύ καλά κάνεις γιατί είναι μια κατασκευή από άκαμπτα τοιχεία, με τον ενιαίο φορέα που θα έχεις νομίζω σε καλύπτουν οι γενικοί κανόνες για τα κτίρια, θέλει λίγο ψείρισμα αυτό, αλλά για βοήθεια θα χρειαστεί ένα σκαρίφημα ξυλοτύπου έστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.