Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικοί εξωτερικού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

george, δεν ειναι για γέλια, το λέω ειλικρινά, ειναι για κλάμματα.

 

εμφανίζεται ένας, με ένα post, θετει ενα θέμα που έχει αναψει φωτιες δεκάδες φορές στο παρελθόν για να ξεκινησει μια συζήτηση που όλοι ξερουμε πως θα εξελιχθει και που θα καταλήξει.

 

εγω δεν παιρνω το μερος κανενός. και εμεις των ΑΕΙ εχουμε τα δίκια μας, και οι του εξωτερικου εχουν τα δικά τους και των ΤΕΙ τα δικά τους.

 

Η ουσία ειναι στο φινάλε πως βιοπορίζεται ο καθένας μας, άλλος με περισσότερα δικαιωματα, άλλος με λιγότερα, αλλος με περισσότερες γνωσεις, αλλος με λιγότερες.

 

Κυρίως όμως άλλος με περισσότερες γνωριμιες και άλλος με λιγότερες και άλλος με περισσότερα φράγκα και άλλος με λιγότερα. Αυτά τα 2 ως επι το πλείστον κάνουν τη διαφορά.

 

ειναι δε, posts προβοκατόρικα

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως έτσι συμβαίνει... Η ιστορία επαναλαμβάνεται γενικώς. Οι απόψεις το ίδιο.. τα ίδια και τα ίδια θέματα ανακυκλώνονται, όχι μόνο στο φορουμ, γενικότερα... Συζητήσεις επί συζητήσεων. Φεύγουν οι παλιοί, έρχονται οι νέοι, θέτουν ξανά τα ίδια ερωτήματα που έθεσαν οι παλιοί και πάλι από την αρχή.

 

Τελικά, στο επάγγελμά μας όποιος έχει τα 2 τελευταία που λες δεν χρειάζεται να συζητήσει τίποτα μάλλον.

 

Όσοι δεν τα έχουμε, αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε, επαναλαμβανόμενοι, μπας και ... ;)

Link to comment
Share on other sites

μπας και.... αλλάξει τίποτα θες να πεις?

τα μονα που αλλάζουν σ'αυτη τη χώρα ειναι οι τιμές προς τα πάνω, τα υπόλοιπα μενουν στα ηδη υψηλα standards

Link to comment
Share on other sites

Ας έδινες εξετάσεις στο ICE ή στο IStructE για να γυρνούσες με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Με αυτά που βλέπω από αποφοίτους εξωτερικού πάλι καλά που μπορείτε να δώσετε και εξετάσεις για ισοτίμιση των πτυχίων. Και μιλάω έχοντας γνώση αποφοίτων καλών βρετανικών πανεπιστημιών (Imperial) φαντάζομαι τι γίνεται σε South Bank, Brighton klp

Δηλαδή έχεις έναν φίλο που τελείωσε στο Imperial...

Επειδή και εμείς έχουμε γνώση από πρώτο χέρι (δώσαμε μαθήματα στο ελληνικό πανεπιστήμιο) καταλάβαμε ότι επιτέλους πρέπει οι απόφοιτοι εσωτερικού να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι συνάδελφοι του Καλατράβα και του Brunnel...

LMAO...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους και συγχαρητήρια για την ωραία αυτή προσπάθεια σας. Ήθελα να κάνω μια γενική ερώτηση (ίσως πιο πολύ διαμαρτυρία παρά ερώτηση) σε τυχών μηχανικούς απόφοιτους εξωτερικού. Μήπως αισθάνεστε απόπαιδα ενός συστήματος το οποίο μας τιμώρησε που τολμήσαμε και τελειώσαμε στο εξωτερικό;

Έχω τελειώσει Αγγλία και όταν γύρισα ελλάδα με τρία χρόνια αποδεδειγμένη εμπειρία σε τεχνική εταιρεία (Halcrow group Ltd) ήταν σαν να γύρισα σκέτος απόφοιτος με τρία χρόνια προϋπηρεσίας σε σουβλατζίδικο! Και ξανά στα θρανία με στείλανε και δεν μου αναγνώρισαν προϋπηρεσία, ΤΙΠΟΤΑ. Μου έδωσαν έναν μαϊμού τίτλο «Δομοστατικός μηχανικός» για να υποαπασχολούμαι (έτσι για να μην βαριέμαι) ο οποίος δεν μετράει προϋπηρεσία ούτε για την τριετία εγγραφής σε ΜΕΚ – ΜΕΕΠ μέχρι να περάσω τα μαθήματα αγγαρίας πού μου έβαλε το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Λογικό ήταν λοιπόν όταν διάβασα στο ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ για την ισοβάθμηση του 5ετούς κύκλου σπουδών του ΕΜΠ με τα MASTER να άφρισα από τα νεύρα μου.

Δεν διαφωνώ με το γεγονός ότι το παραπάνω είναι δίκαιο αλλά τόσος είναι πλέων ο κομπλεξισμός τους που μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας; Τόση αδικία και τσάμπα ταλαιπωρία τραβάμε και αυτοί μας αγνοούν επιδεικτικά. Αμάν πια είμαστε και εμείς έλληνες πολίτες – διορθώστε τις αδικίες εις βάρους μας ΤΩΡΑ

 

ρε μάγκα πρώτο post και αυτό έχεις να συνεισφέρεις από την τεράστια εμπειρία σου στο εξωτερικό;

Link to comment
Share on other sites

ρε μάγκα πρώτο post και αυτό έχεις να συνεισφέρεις από την τεράστια εμπειρία σου στο εξωτερικό;

 

Αγαπητέ κομπλεξικέ μου φίλε Evan (ή μάγκα όπως λες ελληνάρα μου εσύ) και φαίνεται ότι είσαι κομπλεξικός από την απάντηση σου σε στυλάκι «τεράστια εμπειρία». Εάν ήθελα να το παίξω έξυπνος θα καθόμουνα να σας περίγραφα την εμπειρία μου στο εξωτερικό αλλά δεν μπαίνω καν στον κόπο γιατί δεν έχω τίποτα να αποδείξω ειδικά σε άτομα σαν και εσένα.

Rigid joint νόμιζα ότι εδώ είναι forum μηχανικών και έγραψα για ένα πρόβλημα που έχουν εκατοντάδες συνάδελφοι σου. Sorry με την επόμενη θα γράψω για κανένα δοκάρι ή κολώνα τρελέ μου Jack Nicolson. Και κάτι τελευταίο, το ότι απάντησαν τόσα άτομα στο post μου σημαίνει ότι είναι ναι μεν ένα θέμα που έχει ξανασυζητηθεί αλλά μένει πάντα επίκαιρο. Αλήθεια γιατί το αποφεύγεις αυτό το θέμα τόσο πολύ;

Κύριε Μάριε, ευτυχώς που δεν είσαι σε καμία επιτροπή για να κρίνεις το μέλλον χιλιάδων «συναδέλφων σου». Καλά ρε φίλε νομίζεις ότι ζεις ακόμη στην αρχαία Ελλάδα με τον τεράστιο ελληνικό πολιτισμό; όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι είσαι ένας απλός ******* τόσο το καλύτερο γιε σένα και άτομα σαν και εσένα. Για να μαθαίνεις καλύτερα: για να πάρεις άδεια επαγγέλματος στην Αγγλία δεν έχει καμία σχέση με τις μαϊμού εξετάσεις των κομπλεξικών του ΤΕΕ. Ρώτα και μάθε…

howard_roark διάβασε παραπάνω περί άδεια επαγγέλματος μόνο.

Γενικά θα ήθελα να πω ότι το post το έγραψα χωρίς να θέλω να προκαλέσω διαξιφισμούς μεταξύ μας. Απλά ήθελα να αναδείξω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πολλά παιδιά και καλό είναι να μην το ξεχνάμε και να μην μας ξινίζει όταν κάποιος το αναδεικνύει κάπου κάπου. Όποιος έχει πρόβλημα με το πού σπούδασε ο καθένας είναι δικό του πρόβλημα. Εγώ έναν συνάδελφο μηχανικό τον κρίνω από την επαγγελματικότητα του και όχι από πού έχει σπουδάσει και συμβουλεύω ορισμένα άτομα εδώ στο forum να κάνουν το ίδιο.

 

*** ***** **** *** * ****** *** ****?

Link to comment
Share on other sites

 

how about that for a second post you dick?

 

Τα αγγλικά σκοτώνουν! Συνάδελφε υπάρχει λόγος που θεωρείται διεθνής η γλώσσα... Αν οι συνάδελφοι προκάλεσαν διαξιφισμούς, αυτό δεν σου δίνει εσένα το δικαίωμα να προσβάλεις κατ' αυτόν τον τρόπο μέλη της κοινότητας αυτής. Μην ξεχνάς ότι συμφώνησες με το παρακάτω κατά την εγραφή σου:

 

 

"7. Δεν βρίζουμε και γενικώς είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιούμε. Τα γραπτά μένουν!"

Link to comment
Share on other sites

τόσα χρόνια στην αλβιώνα και τρόπους δεν μάθατε αγαπητέ μου κύριε?

 

δεν μιλάμε έτσι, πόσο μάλλον σε συναδέλφους, πόσο μάλλον σε δημόσιο φόρουμ, και πόσο μάλλον χωρίς λόγο αφού πέραν της ελαφράς ειρωνίας (σίγουρα είσαι συνηθισμένος στο γκρεητ μπρίταν) δεν υπήρχε διάθεση κακή από κανέναν.

 

και που σαι, πιο πολλα χρονια από εμενα στα ξενα δεν εχεις, πιο πολυ να αντιπαθείς τους ελληνες απο εμενα αποκλειεται. Τελικα ομως ο ελληνας μένει παντα ελληνας και επιβεβαιωσες το χειροτερο στερεοτυπο του obnoxious greek με το ποστ σου αγαπητε μου φιλε.

 

δατς ολ και τα λοιπά.

Link to comment
Share on other sites

Κατά την ταπεινή μου άποψη, πιστεύω πως όποιος σπουδάζει στο εξωτερικό, πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την χώρα η οποία του έδωσε τον τίτλο σπουδών.

 

Γιατί ειδικά η Αγγλία έχει καταντήσει βιομηχανία παραγωγής πτυχίων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.