Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικοί εξωτερικού


Recommended Posts

προς : o άσχετος μηχανικός,

απόφοιτος Brighton UK,

acnt.

 

 

καλά κάνεις και αυτοχαρακτηρίζεσαι για να μην βγεις off topic.

 

το συμπέραμα από όσα έμαθα στην βιομηχανία, είναι ότι στο επάγγελμα να αφήνεις τους άλλους να μιλάνε, μετά να τσακώνονται, και στο τέλος θα σε παρακαλέσουν για να λύσεις το πρόβλημα.

 

ΕΜΠ speaking. ΤΕΛΟΣ.

 

arrogance ,φίλε,πρόσεξέ το...

 

Φιλικά

 

[email protected]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
arrogance ,φίλε,πρόσεξέ το...

 

Φιλικά

 

[email protected]

 

μια στιγμή να το ψάξω στο λεξικό, αν τελικά το βρω κάτω από τις αφίσες/μανιφέστα/και λοιπό υλικό από τα ενθύμια του πολυτεχνείου

Link to comment
Share on other sites

[/b]Spy εσύ κάτι πρέπει να έχεις μαζί μου, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Κρίμαι και κάποτε οι δρόμοι μας θα ανταμώσουν.

Καμία σχέση , ίσα ίσα σε εκτιμώ σαν μηχανικό.

Μακάρι συντοπίτη....(Καλή επιτυχία και στην Αελάρα μας το βράδι)

 

α) Θα ήθελα να την δω αυτή την κατάταξη. Έχεις λινκ; Ότι ισχύει με το ΑΠΘ, ισχύει και με το Brighton (το οποίο μάλλον το έχεις απωθημένο από ιστορίες που έχεις ακούσει. Σου συνιστώ να πας μια βόλτα και να με θυμάσαι, διότι θα περάσεις τέλεια!). Και αυτό δεν είναι ανεξάρτητο.

 

Επειδή πάνω κάτω έχουμε την ίδια ηλικία , γνωρίζω τους περισσότερους απόφοιτους του Brighton στη Λάρισα και οι περισσότεροι είναι φίλοι μου αλλά το επίπεδο κάποιων (όχι όλων) είναι πολύ χαμηλό.Βέβαια και το επίπεδο αρκετών συμφοιτητών μου , επίσης.

Έχω κάνει 2-3 εργασίες και μία διπλωματική για φοιτητές του Brighton , οπότε έχω μια επαφή με τα μαθήματα.

Έτσι μου έχουν πει , ότι έχει καλή νυχτερινή ζωή .

http://www.webometrics.info/top6000.asp

1.MIT

2.Stanford

3.Harvard

4.Berkeley ........42.Oxford (το μοναδικό Αγγλικό στην πρώτη 50άδα

126.Ιmperial ( λίγο περίεργη η αξιολόγηση ,δεν συμβαδίζει με αυτή των Times όσον αφορά τη σειρά των Αγγλικών Πανεπιστημίων).Το έχει πιο κάτω από αρκετά άλλα Αγγλικά.

303. ΕΜΠ

http://www.webometrics.info/top6000.asp?offset=300

402. A.Π.Θ.

http://www.webometrics.info/top6000.asp?offset=400

609. Brighton (στα Αγγλικά είναι περίπου 50ό...βλ.Τimes

http://www.webometrics.info/top4000.asp?offset=600&zoom_highlight=Brighton

 

Πιο κοντά στην αξιολόγηση των Τimes , η παρακάτω πανευρωπαική που έχει 3ο το Ιmperial

http://www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/results/2008/regional_rankings/top_european_universities/

 

 

β) Τι; Δεν υπάρχει αξιολόγηση; Τότε πως είναι το ΑΠΘ στην 400ή θέση;

Δεν υπάρχει Ελληνική όπως αυτή που βγαίνει κάθε χρόνο στους ΤΙΜΕS για τα Αγγλικά.Συμφωνώ ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν γενικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα..

 

γ) Πως το λες αυτό; Έτσι, από το μυαλό σου το βγάζεις ή έχεις δει κάποια έρευνα;..

...Κάπου το είχα διαβάσει.Μη με βάζεις να ψάχνω τέτοια ώρα.

 

δ) Οι Έλληνες απόφοιτοι έχουν καλή φήμη; Ποιός σου το είπε αυτό;;;; Αν θες να ξέρεις είμαστε οι Άραβες της Ευρώπης! Ok, Έλληνας απόφοιτος κάνει άιτηση στο Imperial. ;..

Οι Άραβες έχουν μεγάλη ιστορία στα Μαθηματικά.Κάνεις λάθος ,όλοι όσοι κάνανε αίτηση τους δέχτηκαν σε κάποιο Αγγλικό Πανεπιστήμιο.Και οι περισσότεροι τελειώσανε και με distinction (και στο Ιmperial).

Eντύπωση μου έκανε ότι δέχτηκαν έναν ρεμπεσκέ φοιτητή του 5 .Όταν το ρώτησα πως τον δέχτηκαν μου απάντησε ότι τους έγραψε

'' Το ξέρω ότι σαν φοιτητής δεν ήμουν τόσο επιμελής αλλά τώρα άλλαξα ,ωρίμασα και θα αφιερωθώ 100% στο μεταπτυχιακό μου!'' ( Βιολόγος είχε τελειώσει)

Βεβαια πλήρωσε περίπου 10.000 λίρες για το μεταπτυχιακό.

 

ε) Τί με νοιάζει για την πολωνία και την αλβανία ρε spy; Για την χώρα μου μίλησα... Ε, και; Κάνουμε μπίζνες στα βαλκάνια, big deal...;..

Στα Βαλκάνια και ιδίως Βουλγαρία και Ρουμανία δραστηριοποιούνται και πολλές άλλες ξένες εταιρείες γιατί πρόκειται για αναπτυσσόμενες αγορές.

Όπως είπε και ο Lakis Bidis , ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται και στις Αραβικές χώρες.Μη ξεχνάς τη DSSteel (τοπικό εργοστάσιο) που είχε κατασκευάσει όλα τα μεταλλικά στο στάδιο του Κατάρ που φιλοξένησε τους Πανασιατικούς Αγώνες.Η συγκεκριμένη εταιρεία μελέτησε (είχε και μελετητικό τμήμα) και κατασκεύασε πολλές εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Λιβυή.

Συμφωνώ με τον Zavi , oι μεγάλες εταιρείες μοιράζουν τα έργα και δε σκοτώνουν τις προσφορές.

acnt Έχεις την εντύπωση ότι οι 5,6 μεγάλες εταιρείες που δώσανε προσφορά για το νέο μας γήπεδο δε μίλησαν μεταξύ τους .Το μυρίστηκε μέχρι και ο Πηλαδάκης και ξαναβγήκε στο κυνήγι των προσφορών.

Link to comment
Share on other sites

Ένας μα ένας, θα βρεθεί κάποια στιγμή να παραδεχτεί ότι ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΔΩ και γι' αυτό πήγε να σπουδάσει έξω. . .

Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό ότι όποιος δεν καταφερε να περασει εδω και βγήκε έξω, είναι κακος επιστημονας...

 

 

 

... και το καρπούζι πάει πολύ με το τσουρέκι... ;)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε και υπερσυντονιστή acnt, ζητώ -ειλικρινά- συγγνώμη για όσα σχόλιά μου ήταν εκτός θέματος.

Θα σου ζητήσω να μου επιτρέψεις (απολογούμενος για την κατάχρηση της υπομονής σου) να συμπληρώσω μία -ακόμα- επισήμανση.

 

Δεν μίλησε κανείς για Σωκράτη(δες), Αριστοτέλη(δες) και κοσμοκρατορίες, συνάδελφε και φίλε (με την άδειά σου φυσικά) agrafiot.

Προφανώς δεν εννοούσε κάτι τέτοιο ο φίλος mred-akias.

Σιγά να μην ζωστούμε σπαθιά, φορέσουμε πανοπλίες και εκστραστεύσουμε εναντίον των αλλοφύλων.

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι δεν έχω την -παραμικρή- διάθεση να προσβάλλω κανέναν.

 

Επανερχόμενος στο υπό συζήτηση θέμα, θέλω να σημειώσω ότι το γεγονός των μεγάλων διακυμάνσεων στην ποιότητα των πανεπιστημίων του εξωτερικού, δεν επιτρέπει την συνολική και ενιαία αντιμετώπιση των αποφοίτων τους.

Αντιθέτως το επίπεδο των ημεδαπών ιδρυμάτων (πολυτεχνείων και πολυτεχνικών σχολών) είναι -περίπου- το ίδιο.

 

Η ρίζα του κακού, όμως, είναι άλλη.

Η ελληνική αγορά εργασίας δεν "αντέχει" τον όγκο των μηχανικών που θέλει (ή καλύτερα προσπαθεί) να εργαστεί στην Ελλάδα.

Η λύση δεν μπορεί να δοθεί αποσπασματικά ούτε έχει σχέση με το ποιος είναι καλός ή λιγότερο καλός μηχανικός ή έχει φοιτήσει σε καλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Όταν νοσεί το σώμα (ελληνική κοινωνία), είναι αδύνατον να είναι υγιή τα μέλη (εκπαιδευτικό σύστημα, αγορά εργασίας).

 

Εάν θεωρούν οι συντονιστές ότι κάποια φράση, στην αρχή του σχολίου μου, είναι (άθελά μου) ενοχλητική ή προσβλητική· να μου την υποδείξουν ώστε να προβώ στην άμεση απόσυρσή της.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε Chilon, προφανώς και εγώ δεν λεω να ζωστούμε σπαθιά :)

Απλά ήθελα να δείξω ότι το να είμαστε αντάξιοι της ιστορίας μας δεν είναι εύκολο. Η ιστορία μας καλώς ή κακώς δεν είναι σαν εκείνη του Βελγίου, ή της Ελβετίας. Ζητάμε πολλά από τους Έλληνες σε μια εποχή γενικότερης παρακμής σε ηθικό, πολιτισμικό επίπεδο να στέκονται τόσο ψηλά.

 

Τώρα όσο για το μέγεθος της αγοράς, προφανώς για να υπάρχει τέτοια ζήτηση για σπουδές μηχανικών, η αγορά είναι αρκετή. Σύμφωνα με το ΤΕΕ, οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν το μικρότερο πρόβλημα απορρόφησης σε σχέση με αποφοίτους άλλων τριτοβάθμιων σπουδών.

Link to comment
Share on other sites

 

δ) Οι Έλληνες απόφοιτοι έχουν καλή φήμη; Ποιός σου το είπε αυτό;;;; Αν θες να ξέρεις είμαστε οι Άραβες της Ευρώπης! Ok, Έλληνας απόφοιτος κάνει άιτηση στο Imperial. Στέλνει χαρτιά με βαθμολογίες κτλ. Το πανεπιστήμιο βλέπει την λίστα των μαθημάτων (όντως βαρβάτη), βλέπει και τους βαθμούς (μ.ο πες 7,5). Αυτό που δεν βλέπει είναι πόσες φορές έδωσε το κάθε μάθημα, διότι αν το έβλεπε, θα τον "έστελνε"... Ελπίζω να μη διαφωνεί κανεις διότι παίζει και να είμαι ο μόνος εδώ μέσα που έχει μιλήσει κατ'ιδίαν με εκπρόσωπο του Imperial. Ποσοστό drop outs απόφοιτων ελληνικών παν/μιών ~60%... Και όσοι μένουν, δίνουν τόσο κακό όνομα στους Έλληνες με την συμπεριφορά τους, που δεν λέγεται... Μην ακούς λοιπόν όσα σου λένε..

Μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Τα τελευταία 4 χρόνια στα MSc του Imperial οι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων παίνρουν χαλαρά distinction, το έχω ζήσει και το ζω ακόμα από μέσα. Αυτοί που κόβονται είναι απόφοιτοι αγγλικών πανεπιστημίων ή από άσχετες σχολές (οκ δεν είναι περέργο ένας φυσικός να κοπεί στο μάστερ, ας μην πήγαινε). Από τους συμφοιτητές μου αποφοίτους αγγλικών πανεπιστημίων υπήρχαν ελάχιστοι καλοί (συγκεκριμένα ένα παιδί από Leeds) και οι άλλοι από μέτριοι ως απαράδεκτοι. Μέτριο απόφοιτο ελληνικού πανε[ιστημίου δεν είδα (υπάρχουν αλλά δεν βγάζουν το 7,...+ που α[αιτείται για να τους δεχτούν). Έχω δει κάτι φοιτητές με first class honours από Surrey και City που πραγματικά απόρησα πώς θα ήταν οι αντίσοιχοι του Βrighton και του South Bank.

Btw μιλάω καθημερινά με ανθρώπους του Imperial από καθηγητές μέχρι γραμματείς κλπ.

Και κάτι τελευταίο.Αν και δεν με αφορά καθότι κόπηκα σε 2 μόνο μαθήματα (1 φορά στο καθένα) στα 5 χρόνια σπουδών μου, στην Ελλάδα το <5 είναι fail, στην Αγγλία με >40% σε κάποιο μάθημα είσαι οκ αν βγάζεις προβιβάσιμο μέσο όρο, και υπό προυποθέσεις και το 35% αρκεί. Ξέρεις αλήθεια πόσα άτομα που κόβονται με 4 και 4,5 θα περνούσαν με το αγγλικό σύστημα?

Για αυτό που που έχεις δίκαιο είναι το κακό όνομα που έχουμε για θέματα προσπάθειας αντιγραφής σε εξετάσεις.

 

Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό ότι όποιος δεν καταφερε να περασει εδω και βγήκε έξω, είναι κακος επιστημονας...

 

 

 

... και το καρπούζι πάει πολύ με το τσουρέκι... ;)

 

Επίσης είναι δυσνόητος ο συλλογίσμος:

"'εδωσα εξετάσεις, απέτυχα και προτίμησα να σπουδάσω αντί να ασχολούμαι με τον μαο στα ελληνικά απνεπιστήμια"

Για να απαξιώνεις κάτι πρέπει πρώτα να μπορείς να το κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό ότι όποιος δεν καταφερε να περασει εδω και βγήκε έξω, είναι κακος επιστημονας...

 

 

 

... και το καρπούζι πάει πολύ με το τσουρέκι... ;)

 

To περί κακού επιστήμονα που το διάβασες στο σχόλιο που έκανα. Δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Μάλλον δε συλλογίζεσαι σωστά...

 

 

edit: Προς m@rios ''Για να απαξιώνεις κάτι πρέπει πρώτα να μπορείς να το κάνεις.'' +10*2500^50000000000000000

Link to comment
Share on other sites

to περί κακού επιστήμονα που το διάβασες στο σχόλιο που έκανα. Δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα.

Δεν είναι αυθαίρετο...

Αυτό υπονοείται...

Link to comment
Share on other sites

το webometrics δεν μετραει ακαδημαικη ποιοτητα πανεπιστημιων. τελειως αυθαιρετο το ranking του σε ολο τον κοσμο. δεν σας κανει εντυπωση που βγαζει τα απειρα βλαχοαμερικανικα πανω απο cambridge και λοιπα αξιολογα ευρωπαικα?

 

Webometrics Ranking is measuring the volume, visibility and impact of the web pages published by universities

 

από την σελίδα τους.

 

ενας μεγαλος θεωρητικος, ο lionel march, μου ειπε καποτε : "the internet is full of information but there's not much knowledge"

 

το google δεν ειναι η βιβλος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.