Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

Αν δουμε τα τελευταια χρονια τις αμοιβες των στατικων θα παρατηρησουμε πως υπαρχουν δυο μεγαλες και αδικαιολογητες αυξησεις των αμοιβων αυτων. Αυτο βεβαιως δεν εχει να κανει με τις συνθηκες της αγορας αλλα με τις ικανοτητες πολιτικων πιεσεων που ασκουν κυριως οι πολιτικοι μηχανικοι. Ο Σουφλιας ως π.μ εκανε ενα δωρακι με αυξηση 50% των αμοιβων αυτων απλα ως μια ενδειξη συναδελφικοτητας.

 

Αυτό με την αύξηση των αμοιβών των στατικών μελετών κατά 50%, μπορείς να το εξηγήσεις γιατί πραγματικά δεν έχω αντιληφθεί/μάθει κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα εγω είμαι στην επαρχία και δε ξερω Αθηνα Θεσσαλονίκη τι γίνεται αλλά η έκτωση (γενναια) είναι κανονας νομίζω. Σίγουρα πιστεύω ότι η αλλαγή χωρίς κάποια άλλη ρυθμιση που να βελτιώνει την κατασταση μονο θα χειροτερέψει τα πράγματα. θα φτασουμε να βγαζουμε αδεια για 500 € και μαυρα!

Για τον λόγο αυτό, οσο ειναι καιρός παρτε από ενα χωράφι και βάλτε σαλιγκάρια...! Νεος μηχανικός είμαι χαΐρι δε βλέπω να εχω στα επόμενα χρόνια παρόλο που εχω και τον πατερα μου παλιό μηχανικό.

Φυσικά δεν πρέπει να εχουμε την ψευδαίσθηση ότι ζουμε σε ανεξαρτητο κράτος πλέον ή ότι έχει καποια αξιοπρέπεια και τετοιες μπουρδες... οταν και η Βουλγαρία σου βγαζει οδηγια ότι δεν ειναι ασφαλές λεει να ερθουν οι πολίτες της εδω... τα μουτρα σου τα ειδες ρε?

Το άλλο το εκπληκτικό που ακουσα ειναι οι πανηγυρισμοι για το πακετο στηριξης... +110 δις στο ηδη τεραστιο χρεος και με επαχθεις όρους! μεγάλη επιτυχία πραγματικα!

Για όλα τα παραπάνω, πιστευω η καλύτερη περίοδος για αλλαγή χωρας... θα μου πείτε που να πας αλλο καπέλο αυτο!

 

Υ.Σ Η καλλιέργεια εκτός από σαλιγκάρια μπορεί να είναι και αρωματικά φυτά, και αυτα πουλάνε!

Link to comment
Share on other sites

Θα γίνει ότι έγινε με τα Super Market / Μπακάλικα - Μανάβικα...Τέλος ο ελεύθερος επαγγελματίας...

 

Πολλά συνοικιακά "ανεξάρτητα" μικρομάγαζα συναιτερίστηκαν σε ενιαίες αλυσίδες, λίγο περισσότερο ανταγωνιστικές...αρκετά ώστε να επιζούν ακόμη. Ο κάθε κλάδος έχει τα δικά του - μη γενικεύουμε τόσο.

 

μην τρελαινεστε.

δειτε το πιο σφαιρικα και αποστασιοποιημενα.

 

καταργηθηκαν οι πινακες αμοιβων καποτε και στην Αγγλια και το μονο αποτελεσμα ηταν να εξορθολογιστει η αγορα εργασιας των μηχανικων. Δηλαδη η συντριπτικη πλειοψηφια εγινε υπαλληλοι και ενα μικρο ποσοστο μειναν στο ελευθερο επαγγελμα. Και το ιδιο θα συμβει και εδω...

 

Τη σέβομαι την εμπειρία στο εξωτερικό για αυτό τώρα θέλω να μου αποδείξεις ότι "τότε" στην Αγγλία το οικονομικό σύστημα και η πολιτειακή νονοτροπία ήταν ίδιες με της Ελλάδας. Διότι έχω καταφέρει να κρίνω ένα λαό όχι από το dna του αλλά από την πολιτισμική (καλή ή κακή) παρακαταθήκη του. Άρα σπάνια, σπάνια λέμε, ένα "πράμα" λειτουργεί το ίδιο για όλους.

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω στην ερώτηση του ss_sk, το πόσοι ήταν οι μηχανικοί Ε.Ε. τότε στην Αγγλία και πόσοι είναι σήμερα στην Ελλάδα.

 

Τι βιομηχανία είχε τότε η Αγγλία και τι έχει η Ελλάδα.

Γενικά συμφωνώ πως δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο σε όλους τους λαούς μια αλλαγή.

 

Επίσης, προσωπικά, δεν είμαι καθόλου, μα καθόλου, σίγουρος ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα για τα παιδιά μας.

 

 

 

υ.γ. σήμερα το βράδυ 11:00 έχει θέμα στην ΕΤ3 για την εκτροφή γαϊδάρων.

Link to comment
Share on other sites

Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις:ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απελευθέρωση των Κλειστών επαγγελμάτων

- Πρόταση ειδικής νομοθεσίας για κάθε κλάδο για την άρση των περιορισμών στην εξάσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, του φαρμακοποιού, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού, των ορκωτών ελεγκτών.

Για τον Δεκέμβριο του 2010

 

Αυτο σημαινει μη υποχρεωτικη εγγραφη στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΚΑΡΙ....

 

 

edit

 

για τα ερωτηματα των φιλων επι του σχολιου να απαντησω γενικως και αοριστως οτι ανεφερα κι εγω πως οι διαφορες στο "πλαισιο" ειναι τεραστιες και γενικα προβληματιζομαι και ανησυχω για το πώς θα τα περασουμε εμεις.

 

Το οτι θα μεινουμε οι μισοι ομως (μακαρι και λιγοτεροι), οπως λεει και ο αναρχοτραπεζιτης, για μενα ειναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπορει να συμβει.

 

Και απο τη στιγμη που ολοι προτιμουν να ζουνε σε καπιταλιστικο συστημα και οχι στη δικτατορια του προλεταριατου, εγω θεωρω οτι ολοι καταλαβαινουν οτι καποιοι πανε μπροστα και βγαζουν ακρη και καποιοι κανουν στην ακρη. Θα γινει πολεμος, θα κλαψουν μανουλες, ειναι σιγουρο. Ανασκουμπωμενοι ειμαστε ολοι. Εγω δεν βλεπω να γινεται ομως καμμια αλλη προταση για το θεμα, αρα μαλλον οπως τα λεω εγω θα γινουν τα πραγματα, δηλαδη σφαγη και μετα ξεκαθαρισμα και μετα εξορθολογισμος.

 

 

επισης απορω μονο εγω με το οτι δεν εχει υπαρξει ακομη τοποθετηση του ΤΕΕ σχετικα με το θεμα των ελαχιστων αμοιβων? ή εχω χασει κατι?

Link to comment
Share on other sites

Το αποτελεσμα θα ειναι α) χαμηλοτερες τιμες για τον ιδιωτη β) υψηλοτερη ποιοτητα υπηρεσιων (οι εναπομειναντες θα ειναι τα αστερια, και οι εταιρειες θα εχουν πχ ISO η μητρωο αναγνωρισμενων εταιρειων ή οτι αλλο αποφασιστει και παντως δεν θα επιζησει το σημερινο αρπακολλατζιδικο μοντελο)

και τελος γ) ψηλοτερη ανταγωνιστικοτητα της χωρας στον τομεα αυτο.

δε βλέπω γιατί να ισχύσει οτιδήποτε από τα παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.