Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το σημαντικό και το δύσκολο για τον ιδιώτη είναι να σε εμπιστευτεί για τη κατασκευή, οι αμοιβές μελετών ελάχιστες ή μη, θα είναι κοινό πρόβλημα για όλους. Αλλωστε δεν είναι ο ιδιώτης ο εχθρός σου στα παζάρια, είναι οι επαγγελματίες, οι κατασκευαστές... Αυτοί παραγγέλνουν μελέτες λες και είναι delivery πίτσας (εννοώ και σε ταχύτητα και σε ποιοτητα).

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το πώς δουλεύει το σύστημα στην υπόλοιπη ΕΕ, όπου ως γνωστόν τα μεμονωμένα γραφεία δεν έχουν εξαφανιστεί. Αν κάποιος συνέδελφος γνώρίζει κάτι παραπάνω.

Υφίσταται ελάχιστη ή προτεινόμενη ή οτιδήποτε άλλο?

Πώς εξασφαλίζεις ότι θα πάρεις τα λεφτά σου?

Πιστόλια συμβαίνουν?

Πώς το κράτος εξασφαλίζει ότι η αμοιβή δεν θα είναι "μαύρη"?

Υφίσταται η έννοια της διεκπεραίωσης?

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά ή προβοκατόρικα, είναι για σφαιρικότερη ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Είναι εκτός θέματος αλλά με ενδιαφέρουν τα περί ανοιχτών επαγγελμάτων γιατί σε λίγο θα μας χτυπήσουν και εμάς την πόρτα. Οκ είδα και το p.m.

Link to comment
Share on other sites

Ποια πόρτα να κτυπήσουν;Το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι κλειστό,όποιος έχει τα τυπικά προσόντα μπορεί να δουλέψει ως μηχανικός.Αντίθετα νομίζω ότι είναι από τα ποιο ανοιχτά!μπορεί ο καθένας να δηλώνει μηχανικός έτσι γενικά και αόριστα,τα γνωστά δηλαδή.Το κλειστό επάγγελμα έχει ως χαρακτηριστικό ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που το ασκεί και για μπει κάποιος καινούργιος χρειάζεται να πάρει την άδεια από κάποιον παλαιότερο,στους μηχανικούς δεν συμβαίνει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Το επάγγελμα του μηχανικού δεν θεωρείται κλειστό ως προς τις προϋποθέσεις ένταξης στην αγορά αλλά ως προς τις προστατευόμενες αμοιβές. Οι ελάχιστες αμοιβές είναι νομοθετικά κατοχυρωμένες* κάτι που υποτίθεται ότι αντιβαίνει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Για παράδειγμα οι συμβολαιογράφοι αντιβαίνουν τους κανόνες εις διπλούν μιας και συντρέχουν ταυτόχρονα 2 καταστάσεις:

1) Οι θέσεις είναι περιορισμένες

2) Οι αμοιβές τους προκαθορισμένες.

 

*Βέβαια σχεδόν κανείς δεν τις τηρεί. Σήμερα μόλις έχασα δουλειά γιατί κάποια συνάδελφος αποφάσισε ότι άδεια συνολικού κόστους 6.000 ευρώ (σύμφωνα με τις νόμιμες ελάχιστες αμοιβές) μπορεί να κοστίζει και 3.500 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λές... Απλώς, το ζήτημα είναι ότι μαζί με τα κλειστά επαγγέλματα θα πειραχτούν και αυτά που το κράτος παρεμβαίνει στις αμοιβές, γιαυτό μπαίνουμε και εμείς και οι συμβολαιογράφοι κλπ...

Δεν υπάρχει θέμα του αν θα μπορείς να είσαι μηχανικός, αλλά δεν θα μπορείς να απαιτείς αμοιβή με το "μαξιλαρι" της ελάχιστης καθορισμένης από το κράτος.

 

Με πρόλαβε ο συνάδελφος

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα μόλις έχασα δουλειά γιατί κάποια συνάδελφος αποφάσισε ότι άδεια συνολικού κόστους 6.000 ευρώ (σύμφωνα με τις νόμιμες ελάχιστες αμοιβές) μπορεί να κοστίζει και 3.500 ευρώ.

τους δουλεύει προφανώς ή ειναι άσχετος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.