Katsaras Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 (edited) Καλημέρα, σκέφτομαι να φτιάξω μια δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού σαν επιπλέον για πότισμα κτήματος με ελαιόδεντρα που έχω,έχω ήδη σωλήνες που ποτίζονται τα δέντρα.Έχω δει εν μέρει χοντρικά πως γίνεται , πως το έχουν κάνει άλλοι αλλά με διαφορετικούς τρόπους και εκεί στον τόπο που θέλω να το κάνω και θα ήθελα οτιδήποτε προιόντα προτείνετε , τι σωλήνες να βγαίνουν ,δείκτες πίεσης ,πιεσοστάτες,τι είδος αντλία νερού και συμβουλές/πιθανων συμβουλές για την καλύτερη κατασκευή της.Έχω δει και κάποια πάνελ που βάζουν για την συλλογή του νερού για να πάει μέσα στην δεξαμενή και εκει αν ξέρει κάποιος μερικά πράγματα να μου πει θα ήταν χρήσιμο.Θα είναι για περίπου 70 δέντρα,σκέφτομαι να την κάνω κτιστή,υπόγεια κάτω απο το έδαφος ,τι διαστάσεις πιστεύετε θα πρέπει να την κάνω, αν έχετε κάνει ή έχετα κάποια εμπειριά, δεν σκεφτομαι να την παραγκείλω να ναι σιδερένια/πλαστική.Και οποιαδήπτε συμβουλή επάνω σε αυτό θέλετε. Edited Απρίλιος 12 by Katsaras Link to comment Share on other sites More sharing options...
parth Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 κοιταξε και τη λύση και της τοποθετησης γαιωυφάσματος+μεμβράνης στην εκσκαφή, να κανεις δηλαδη τύπου λιμνοδεξαμενή, για πιο οικονομικά. Για στάγδην άρδρευση δεν θελεις αντλια με μεγάλο μανομετρικό. Για παροχή υπολόγισε 24λιτ/σταλλακτη (1-2 σταλλακτες στο δεντρο). Σωλήνες ανάλογα τη διαμορφωση του αγροτεμαχίου (πρακτικά ενας κεντρικός Φ50/Φ63 και διακλαδώσεις Φ25) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katsaras Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 11 ώρες πριν, parth said: κοιταξε και τη λύση και της τοποθετησης γαιωυφάσματος+μεμβράνης στην εκσκαφή, να κανεις δηλαδη τύπου λιμνοδεξαμενή, για πιο οικονομικά. Για στάγδην άρδρευση δεν θελεις αντλια με μεγάλο μανομετρικό. Για παροχή υπολόγισε 24λιτ/σταλλακτη (1-2 σταλλακτες στο δεντρο). Σωλήνες ανάλογα τη διαμορφωση του αγροτεμαχίου (πρακτικά ενας κεντρικός Φ50/Φ63 και διακλαδώσεις Φ25) Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,έχει ήδη σωλήνες το αγροτεμάχιο,που είναι επάνω στα δέντρα δηλαδή σε ύψος 2 μέτρων, περίπου στα μεγάλα δέντρα και είναι περίπου στα 70 σε αριθμό,η δεξαμενή θα είναι μεγέθους ύψους το πολύ 2 μισή μέτρα ,δηλαδή μανομετρικο γύρω στα 5-6 μέτρα να υπολογίσω ,και σκέφτομαι μια βενζινοκίνητη ή πετρελαιοκίνητη αντλία επιφανείας επειδή δεν υπάρχει ρεύμα και οι βυθιζόμενες έχω βρει που δουλεύουν με ρεύμα. Την δεξαμενή σκέφτομαι να την κάνω με τσιμέντολίθους και τσιμέντο.Μου βγαίνει οικονομικά σχετικά ,τα υλικά είναι φθηνά ,αν και θέλει πολύ δουλειά. Μια μεσαίου κόστους βενζινοκίνητη αντλία επιφανείας λες να είναι κατάλληλη?Επίσης να ρωτήσω τι παραπάνω μπορεί να χρειαστεί τι να βάλω πέρα από μια έξοδο υπερχείλισης,και ένα κενό επάνω για ένα καπάκι όταν το χτίσω τι άλλο να έχω στο μυαλό μου λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katsaras Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 (edited) Καλημέρα, ξανανεβαζω το θέμα επειδή είχα μεν μια πολύ ωραία απάντηση με πληροφορίες υπερπολύτιμη που με βοήθησε, αλλά θα ήθελα να βρώ και άλλες πληροφορίες.Λοιπον,σκέφτομαι να φτιάξω μια δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού σαν επιπλέον για πότισμα κτήματος με ελαιόδεντρα που έχω,έχω ήδη σωλήνες που ποτίζονται τα δέντρα.Έχω δει εν μέρει χοντρικά πως γίνεται , πως το έχουν κάνει άλλοι αλλά με διαφορετικούς τρόπους και εκεί στον τόπο που θέλω να το κάνω και θα ήθελα οτιδήποτε προιόντα προτείνετε , τι σωλήνες να βγαίνουν ,δείκτες πίεσης ,πιεσοστάτες,τι είδος αντλία νερού και συμβουλές/πιθανων συμβουλές για την καλύτερη κατασκευή της.Έχω δει και κάποια πάνελ που βάζουν για την συλλογή του νερού για να πάει μέσα στην δεξαμενή και εκει αν ξέρει κάποιος μερικά πράγματα να μου πει θα ήταν χρήσιμο.Θα είναι για περίπου 70 δέντρα,σκέφτομαι να την κάνω κτιστή,υπόγεια κάτω απο το έδαφος ,τι διαστάσεις πιστεύετε θα πρέπει να την κάνω, αν έχετε κάνει ή έχετα κάποια εμπειριά, δεν σκεφτομαι να την παραγκείλω να ναι σιδερένια/πλαστική.Και οποιαδήπτε συμβουλή επάνω σε αυτό θέλετε. Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73 Edited Απρίλιος 21 by akis73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 Δες πρώτα αν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια, και μετά τα υπόλοιπα. Αν ναι, συνεννοείσαι γι αυτά με το μηχανικό σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katsaras Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 (edited) 3 ώρες πριν, tetris said: Δες πρώτα αν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια, και μετά τα υπόλοιπα. Αν ναι, συνεννοείσαι γι αυτά με το μηχανικό σου Δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια, καμια συμβουλη μπορείς να δώσεις για την κατασκευή της και συ μηχανικος εισαι Edited Απρίλιος 21 by Katsaras Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 Το αν χρειάζεται άδεια, δεν θα το πεις εσύ αλλά ο μηχανικός. Ως εκ τούτου, στο φόρουμ δεν δίνονται συμβουλές για αυθαίρετες κατασκευές 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katsaras Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 😂 😂 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σερίφης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 On 13/4/2024 at 1:37 ΠΜ, Katsaras said: σκέφτομαι να την κάνω κτιστή,υπόγεια κάτω απο το έδαφος 12 ώρες πριν, Katsaras said: Δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια Για την κατασκευή υπόγειας δεξαμενής απαιτείται οικοδομική άδεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 5 ώρες πριν, tetris said: ..... στο φόρουμ δεν δίνονται συμβουλές για αυθαίρετες κατασκευές για τον λόγο αυτό το θέμα κλειδώνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts