Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα και προσκύρωση


Recommended Posts

1 λεπτό πριν, tetris said:

άρα, δεν μας ενδιαφέρει η σύσταση αλλά το όλον

Σωστά, απλως βάσει αυτού του συμβολαίου και του ιστορικού που αναφέρει προσπαθώ να βγάλω άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις συνάδελφοι. Κι εμένα δύσκολο μου φαίνεται να θεωρηθεί άρτιο. Δεν καταλαβαίνω πως όλα τα τοπογραφικά απο διάφορους μηχανικούς στα προηγούμενα συμβόλαια το αναφέρουν σαν άρτιο.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να θεωρηθεί άρτιο προσθέτοντας το εμβαδό του θεωρητικού μεσότοιχου 0,30 μ. βάση του 690/48. Αν προσθέσω μια περιμετρική ζώνη 30 εκ. καλύπτει οριακά τον κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι παλιός και έμπειρος συν/φος  ΘΕΟΧΑΡΗΣ σου απάντησε σωστά

Παρ.8 Άρθρο 5 Νόμος 2052/1992

8. Το άρθρο 25 του ίδιου Ν. 1337/1983 αντικαθίσταται ως εξής:

 

«Άρθρο 25

οικοδόμηση σε μη άρτια οικόπεδα

1. Οικόπεδα εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων,. που δεν καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις αρτιότητας κατά τον κανόνα ή την παρέκκλιση της περιοχής και που έχουν δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του Ν. 651/1977 "περί καταργήσεως του Ν.Δ. 349/1974 :τροποποιήσεως των περί αυθαιρέτων οικοδομικών κατασκευών, διατάξεων κ.λπ.», μπορεί κατ΄ εξαίρεση να οικοδομηθούν αν έχουν μια πλευρά τους τουλάχιστον 5.00 μ σε κοινόχρηστη οδό ή πλατεία και αν μέσα σ΄ αυτό μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών ακάλυπτων χώρων, είναι δυνατή η ανέγερση κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας τουλάχιστον 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς τουλάχιστον 5.00 μ. Το ίδιο ισχύει και για οικόπεδα που έχουν γίνει μη άρτια λόγω ρυμοτόμησης, άσχετα με το χρόνο που έγινε και άσχετα αν αυτό προέρχονται από παραχώρηση ή από άλλη μεταβιβαστική αιτία. Αν δύο ή περισσότερα γειτονικά οικόπεδα της παραγράφου αυτής συνενωθούν, το οικόπεδο που θα προκύψει από τη συνένωση . εμπίπτει στις διατάξεις της παραγράφου αυτής.

2. Η δόμηση στα οικόπεδα αυτά γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες δόμησης που ισχύουν στην περιοχή. Η΄ άδεια χορηγείται πάντοτε ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, που μπορεί να επιβάλει περιορισμούς στον αριθμό των ορόφων ή στον όγκο και γενικά στη διαμόρφωση του κτιρίου σε περιπτώσεις, που βλάπτεται εμφανώς το περιβάλλον.

3. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή στα οικόπεδα του άρθρου αυτού η κατασκευή κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας τουλάχιστον 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς τουλάχιστον 5.00 μ, τότε τα οικόπεδα προσκυρώνονται υποχρεωτικά σύμφωνα με τις σχετικές πολεοδομικές διατάξεις".

Link to comment
Share on other sites

το γνωρίζω το άρθρο απλώς ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το άρθρο 3 του Ν.690/48 ώστε να μην έχει μείωση του ΣΔ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και πάλι συνάδελφοι. Το ακίνητο έχει εμβαδό 379,7 τ.μ. Το περίγραμμα του ακινήτου (χωρίς το πρόσωπο) έχει μήκος ~69μ.

Άρα έχω 379,7+69*0,30>400 τ.μ.

Επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσεις σε έκδοση αδείας φέτος σκεφτόμουν να γράψω ότι το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.690/48 ώστε να μην έχει απομείωση του ΣΔ.

επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τις διατάξεις του 690/48 μπορεί κάποιος πιο έμπειρος συνάδελφος να μου πει αν για κάποιο λόγο δε γίνεται να επικαλεστώ το συγκεκριμένο άρθρο?

 

Link to comment
Share on other sites

Η χρήση των (θεωρητικών) μεσοτοιχιών επιτρέπεται στην περίπτωση που η αρτιότητα δεν εξασφαλίζεται μόνο λόγω προσώπου

Εννοείται, πως το εμβαδόν δεν μπορεί να αλλάξει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

46 λεπτά πριν, tetris said:

Η χρήση των (θεωρητικών) μεσοτοιχιών επιτρέπεται στην περίπτωση που η αρτιότητα δεν εξασφαλίζεται μόνο λόγω προσώπου

Αυτό ορίζεται από κάποια νέα απόφαση ή το άρθρο είχε δημιουργηθεί αποκλειστικά για περιπτώσεις ελλείματος προσώπου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.