Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

Thanz μία φιλική συμβουλή...μην κάνεις.

Εκτός και αν μπορείς να τη βολέψεις με ελάχιστα έξοδα.

Περίμενε ακόμη λίγο

Γιατί το παρόν έπεται μεγάλο και δυσοίωνο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

η ουσια ειναι πωσ μπαινει σε μια περιπετεια και τωρα προσπαθεισ να ξεμπλεξεισ και να συνεχισεισ ειναι που ειναι δυσκολα ολα εχεισ και αυτο να κυνηγασ. οσο για τισ επισκεψεισ ερχονται πραγματικα οτι ωρα και μερα τουσ καπνισει. μεχρι και 8:30 το βραδυ ειχαν ερθει. δηλαδη τι πρεπει να κανεισ να τα κλεισεισ ολα και να καθεσαι εκει και να περιμενεισ αν και ποτε θα ερθει καποιοσ για ελεγχο. και αν δεν εισαι αρχιζουν τισ ερωτησεισ... λεσ και δεν βλεπουν απο τα βιβλια εσοδων - εξοδων αν λειτουργεισ ή οχι?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κ από μένα,

 

θα σας περιγράψω την περίεργη κατάσταση μου μπας και γλιτώσω κανέναν άλλον..

 

Λοιπόν, μπήκα στο πρόγραμμα το Σεπτ. 2009 όλα καλά, πέρασα τον πρώτο έλεγχο, πέρασα και τον δεύτερο και πάω να κόψω το τιμολόγιο μου.. αλλά που.. ο κύριος στον τοπικό οαεδ μόλις είδε στα βιβλία μου ότι έχω μόνο έναν πελάτη μου ζητάει τη σύμβαση με τον πελάτη για να κόψουμε το τιμολόγιο της 1ης δόσης.

 

Μετά μου ζητάει δεύτερο χαρτί γιατί τα νομικά δεν τα πολυκαταλάβαινε που να αναλύει ο πελάτης μου το πλαίσιο συνεργασίας μας, πότε δουλεύω, από που παρέχω τις υπηρεσίες μου και μου λέει "φέρε μου αυτό το χαρτί να κόψουμε το τιμολόγιο στο τέλος του μήνα(Απριλίου) και να πληρωθείς κ εσύ μαζί με τους άλλους".

 

Όταν το πάω (το χαρτί έλεγε ακριβώς ό,τι είχαμε συζητήσει), το διαβάζει χαρούμενος και μου λέει "Μπράβο, τώρα μάλιστα, ακριβώς αυτό ήθελα" (και ετοιμάζομαι να κόψω το πολυπόθητο τιμολόγιο..αλλά που..). Το δείχνει στον διπλανό υπάλληλο και συζητάνε ότι η σύμβαση μου έχει χαρακτήρα εξαρτημένης σχέσης εργασίας παρόλο που αναφέρει ξεκάθαρα- ακόμα και στον τίτλο- ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...και παρόλο που το δεύτερο έγγραφο αναφέρει επίσης ξεκάθαρα ότι η επίβλεψή μου γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του έργου και χωρίς κανέναν έλεγχο από τον πελάτη.

 

Αποτέλεσμα: η συμμετοχή μου απορρίφθηκε και πάω για ένσταση. Βέβαια ο κύριος σχεδόν σίγουρος μου είπε ότι δείχνουν ευαισθησία στην επιτροπή σε τέτοια θέματα και πολύ πιθανόν να γίνει δεκτή η ένστασή μου και να πάρω τελικά τα χρήματα. Ακόμα και για την 4-6μηνη καθυστέρηση με όλα αυτά, μου είπε ότι δε θα έχει μεγάλη διαφορά με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες που γύρω στο Νοέμβρη θα πάρουν τα χρήματα (σας εύχομαι να τα πάρετε σύντομα και ο κύριος να είχε λάθος πληροφόρηση..)

 

Τα συμπεράσματα δικά σας.. Καλό κουράγιο!

Link to comment
Share on other sites

2ος μήνας χωρίς λεφτά από την 2η δόση. Πραγματικά έχω προβληματιστεί με εμένα και όλους τους συναδέλφους που δεν μπορούν να συντηρήσουν μόνοι τους τις επιχειρήσεις τους. Τι θα κάνουμε; Μας κοροϊδεύουν. Έχει πάρει κανένας χρήματα τους 2 τελευταίους μήνες;

Link to comment
Share on other sites

αρχες Φλεβαρη έκανα τα χαρτιά για την 1η δόση (δηλ το δευτερο πακέτο των 5000)....

μου είπε λεφτά δεν ξερει καθόλου πότε θα μας δώσουν....

 

τέλη Απρίλη ακόμα περίμενε εντολες απο Αθηνα να στείλουν στα κεντρικά τα χαρτιά για να δώσουν την δώσει....τα έχουν παγώσει όλα όπως; μου είπε....

 

οπότε καταλαβαίνεις...να δούμε τελη Ιουνίου αν βαλουν τπτ τωρα που πήραν τα πρωτα πδις απο τον μηχανισμό στήριξης....

Link to comment
Share on other sites

Παιδια για να κανω μια ερωτηση αν πας και πεις οτι δεν επιθυμεις να συνεχισεις πια το προγραμμα πρεπει να επιστρεψεις τυχον δοσεις που πειρες?(φανταζομαι πως ναι)Εγω βεβαια δεν εχω παρει τιποτα ακομα αλλα σκεφτομαι να το ακυρωσω να ξενοικιασω κιολας γιατι μεχρι στιγμης μονο μεσα μπαινω.Αλλα και απο φιλο ο οποιος ειναι στο προγραμμα και εχει παρει την μια δοση το σκεφτεται και αυτος .Δεν ξερω θα με ενδιεφερε να μαθω τι σκεφτεσται γενικα και εσεις για το προγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις μίλησα με ΟΑΕΔ και μου είπαν ΑΓΝΩΣΤΟ το πότε θα μπουν τα χρήματα! Αρχίζω και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρουμε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

τώρα αν περιμένεις απάντηση τι να κάνεις αστο...

 

σκέψου,βάλτα κάτω και βλέπεις.....

 

βασικά όποιος έχει πάρει την προκαταβολή είναι λίγο δύσκολο να το "κόψει" το πρόγραμμα.

γιατι εδω δεν βγαζουμε τα έξοδα κ μπαίνουμε μέσα ...που να γυρίσουμε τα 5000€ πίσω...απο που να τα βρούμε?και αυτα δανεικά είναι...

οπότε περιμένουμε να περάσει το 12μηνο και να φύγεις απο τα έξοδα γραφείου...καποια στιγμη θα τα βάλουν.

μετα το μεταφερεις σπίτι ,αν δεν μας παίρνει αλλιώς, και βλεπεις...

 

τωρα αν δεν εχεις μπει ακομα....θέλει σκέψη (ειδικά αν εισαι μονος σου)

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά, δυστυχώς ούτε και εγώ έχω χαρούμενα νέα και ενημερώνω...

 

Έχω κάνει αίτηση για την τρίτη δόση της επιδότησης των ΝΕΕ 2008 και έχει εγκριθεί, έχω κόψει και το σχετικό παραστατικό και την ίδια μέρα με ενημέρωσαν για την επέκταση του προγράμματος (5000+1000 Euro), ζητώντας μου να υπογράψω επιτόπου γιατί ήταν επείγον. Πάνω στη χαρά μου που είχε επιτέλους εγκριθεί η 3 δόση υπέγραψα χωρίς να είμαι σίγουρος αν θα τα διεκδικήσω.

 

Το θέμα είναι ότι έχουν περάσει 2 μήνες απο τότε που έγιναν αυτά (μέσα Μαρτίου) και τα χρήματα της 3 δόσης δεν έχουν μπει ακόμα στην τράπεζα.

 

Μήπως πρέπει να τα κλαίμε;

 

Πως περιμένουν να μπούμε στην διαδικασία για επόμενους ελέγχους αν είναι τόσο αναξιόπιστοι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.