Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

Τα διαβάζεις αυτά που γράφεις πριν τα ανεβάσεις? Ας πει και κανένας άλλος τη γνώμη του γιατί εσύ θα μας χαζέψεις.

 

Η καλη σου προάιρεση ξεχειλίζει...ούτε με ξέρεις και με αποκαλείς λαμόγιο και χαζό.

Αυτά που λες έρχονται σε αντίφαση μεταξύ τους. Από τη μια λες ότι αν κάνεις γραφείο με την επιδότηση δε φτάνει και μπαίνεις μέσα, από την άλλη λαμόγιο επειδή θέλω να φάω αυτά που θα περισσέψουν? ΚΟΙΤΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. Και το καλύτερο??? Εσύ έχεις και λεφτά και ιδιόκτητο χώρο, αλλά το λαμόγιο είμαι εγώ που δεν έχω τίποτα? Εκτός να είσαι ο μηχανικός - Chuck Norris και δεν έχεις ανάγκη τίποτα.

 

Επειδή εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται. ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΟΣΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΕΛΕΙ. Μπορείς να στήσεις γραφείο και με 2000, μπορείς και με τα δεκαπλάσια. Το θέμα είναι ότι κάποιοι δικαιούνται μια επιδότηση, είναι κακό να την κυνηγήσουν? Σε πληροφορώ ότι έχω φίλους μηχανικούς (πάνω από 5) που έχουν πάρει το πρόγραμμα και μια χαρά τους βγαίνουν τα πάγια και ο εξοπλισμός με τα λεφτά της επιδότησης. Άκου εκεί 30000 για 3 χρόνια. Αλλά οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέμματα. Εγώ βρήκα γραφεία μια χαρά με 250-300 νοίκι. Και στη Θεσσαλονίκη κιόλας. Αλλά εσύ από τη μια μας λες ότι θέλει 30000 χιλιάρικα από την άλλη λες να το στήσω στο σπίτι με ελάχιστα έξοδα από το ΙΚΕΑ. Και τους πελάτες που θα τους υποδέχομαι φιλαρακι? Στο σπίτι που μένουν 3 άτομα?

 

Όσο για τη λύση που προτείνεις, πες μας κιόλας πως εγώ με το budget των 1500€ θα αγοράσω 3 λογισμικά που χρειάζομαι. Η μήπως θα μας πεις ότι δεν χρειάζονται και γίνονται και με το χερι οι μελέτες? και αν γίνονται ποιος έχει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο μηχανικός με τα 10 προγράμματα η εγώ με το χέρι? Έχεις ιδέα πόσο κοστίζει το Autocad, To pvcalc, το ΚΕΝΑΚ, το fine κλπ? Και να σου πω και κάτι εσύ τι ζόρι τραβάς και ξαναρωτάω προς τι αυτή η καούρα που έχεις αν θα πάρω εγώ την επιδότηση, λες και είναι λαμογιά, λες και δεν είναι πρόγραμμα του EΣΠΑ που το έχουν πάρει χιλιάδες συνάδερφοι, λες και δεν γράφεις σε ένα topic με δεκάδες σελίδες από post που αναφέρονται ακριβώς σε αυτό το θέμα.

 

Και για να σε προλάβω γραφείο θα ανοίξω και έλα και να το δεις, αν θα είναι για τα μάτια του κόσμου. Να δούμε και το δικό σου. Και φιλαράκι αν θέλεις να μας ξαναγράψεις καμια μπούρδα να τη γράψεις αν έχεις αρχ... με το όνομά σου. Εμένα με λένε Πάχτα Κωστα.

 

Και παρακαλώ από τους υπέυθυνους του φόρουμ να κάνουν κάτι για αυτή την αναίτια εξύβριση και συκοφαντία που δέχομαι επειδή κάποιος μέσα από τον υπολογιστή του χωρίς να με ξέρει συμπέρανε ότι είμαι λαμόγιο και προσπαθεί με ανυπόστατα επιχειρήματα να το υποστηρίξει αλλά αν ο άνθρωπος είναι κενός φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε, δεν είναι κακό ούτε είσαι χαζός αν τις πρώτες σου μελέτες τις κάνεις με χαρτί μολύβι χωρίς να δώσεις σε πρώτη φάση χρήματα που δεν ξέρεις αν και πότε θα τα κάνεις απόσβεση. Αυτά τα 'προγράμματα' καθιέρωσαν μελέτες c/p -εκτρώματα. Απόψή μου ξεκίνα manual που δεν θα έχεις και τις πολλές δουλειές και μετά αποφασίζεις. Έλεος με τα μαύρα κουτιά απο την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

εξυβριση ξερεις τι θα πει?μαλλον,γιατι μολις αυτο εκανες..δεν αντικρουω τπτ γιατι εισαι εκτος εαυτου και δεν εχω και λογο αλλωστε..

με χαρτι και μολυβι λοιπον

παγια γραφειου 450/μηνα*36 μηνες=16200

αρχικα εξοδα πριν την εγκριση 7000 στην καλυτερη

τσμεδε=6000

κανε τις πραξεις σου και πες μου τι βγαινει..

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε δεν διαφωνώ με αυτό που λες, άλλο είναι το θέμα μας. Ότι δέχομαι κατηγορίες του τύπου είσαι λαμόγιο και θες να κάνεις γραφείο μόνο και μόνο για να φας τα λεφτά του ΟΑΕΔ η είσαι χαζός και δεν καταλαβαίνεις ότι η επιδότηση δε συμφέρει. Λες και είναι κάτι το μεμπτό να πάρεις επιδότηση αν τη δικαιούσαι. 100 + σελίδες εδώ με συναδέρφους που ενδιαφέρθηκαν και πήραν την επιδότηση και νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ κιόλας.

 

εξυβριση ξερεις τι θα πει?μαλλον,γιατι μολις αυτο εκανες..δεν αντικρουω τπτ γιατι εισαι εκτος εαυτου και δεν εχω και λογο αλλωστε..

με χαρτι και μολυβι λοιπον

παγια γραφειου 450/μηνα*36 μηνες=16200

αρχικα εξοδα πριν την εγκριση 7000 στην καλυτερη

τσμεδε=6000

κανε τις πραξεις σου και πες μου τι βγαινει..

Εσύ σκας και ελεφαντα αδερφάκι μου.. Δεν καταλαβαίνεις ότι λες ασχετα πράγματα? Ειλικρινά δεν μπορώ να το πιστέψω ότι μιλάω με μηχανικό.

 

Το ΤΣΜΕΔΕ θα πληρωθεί όπως και να έχει είτε δουλέυω είτε όχι είτε κάνουν ουρά οι πελάτες είτε είμαι άνεργος. οπότε στη μπάντα.

 

Σύμφωνα με σενα:

16200+7000= 23200 έξοδα για στήσιμο και λειτουργία γραφείου για 3 χρόνια

 

( τα 16200 όπως σου είπα μπορεί να είναι και ακόμα λιγότερα αφού υπάρχουν αξιόλογα γραφεία με 250, αλλά το προσπέρασες εντέχνως)

 

Με επιδότηση για τρία χρόνια:

 

23200-21000= 2200  θα χρειαστεί να βάλω από την τσέπη μου για τρία χρόνια λειτουργίας του γραφείου για εξοπλισμό κλπ κλπ χοντρικά τα βάζω όπως τα είπες εσύ

 

χωρίς επιδότηση:

 

23200 - 0 =23200 θα χρειαστεί να βάλω από την τσέπη μου για τρία χρόνια λειτουργίας του γραφείου για εξοπλισμό κλπ κλπ χοντρικά τα βάζω όπως τα είπες εσύ

 

Κοίτα λίγο τις δυο περιπτώσεις και βρες άλλο επιχείρημα να μας πεις για το ότι δεν αξίζει η επιδότηση. Πήρες και χαρτί και μολυβι παναθεμά σε.

 

Ακόμα και το ΤΣΜΕΔΕ να βάλεις μέσα πρέπει να βάλω από την τσέπη μου 30000 ευρώ για να δημιουργήσω ακριβώς το ίδιο πράγμα που αν πάρω επιδότηση θα το δημιουργήσω με 9000. Είναι το ίδιο? Είμαι χαζός? Η λαμόγιο? Ναι μπορώ να κάνω και γραφείο στο γκαράζ του παππού μου με ένα παλιο PC με το παλιο σαλόνι της γιαγιας και με τραπεζάκι με σεμεδάκι. Μάθε ότι όταν συγκρίνεις θα συγκρίνεις όμοια πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Για να ξαναμπούμε στο θέμα μην υπολογίζεις οτι είναι 10 μέρες πριν τις εξετάσεις. Για να μπεις στο πρόγραμμα πρέπει να κάνεις έναρξη. Για να κάνεις έναρξη χρειάζεσαι τα χαρτιά απο ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ δηλαδή περίπου 1,5-2 μήνες μετά τις εξετάσεις. Οπότε χαλάρωσε και περίμενε αν και όποτε βγει το νεο πρόγραμμα. Κουράγιο...

Link to comment
Share on other sites

γενικα αν δεν υπαρχει ρευστο και ιδιοκτητος χωρος δεν αξιζει να μπεις στο προγραμμα,χαμενος θα βγεις...οποτε ή εισαι λαμογιο και θες να φας τσαμπα χρημα που θα στερησεις απο καποιον που θα τον βοηθησουν πραγματικα ή δεν εισαι ικανος να υπολογισεις ποσο μουφα ειναι το τριπακι της επιδοτησης..αυτα και παντα καλοπροαιρετα..

 

Τελικά θα μας απαντήσεις ρε συκοφάντη του Ίντερνετ? Πως γίνεται να είμαι λαμόγιο που θέλει να φάει τσάμπα χρήμα αφού η επιδότηση δε φτάνει για τα έξοδα και μπαίνεις μέσα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου? ΠΩΣ? Μήπως εσύ είσαι το λαμόγιο που έχεις και ιδιόκτητο χώρο? Πάντα καλοπροαίρετα..!!! χαχαχαχα!! Aυτο το καλοπροαίρετα είναι το καλύτερο!!! χαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Εγω σκαω ελεφαντα και δεν ειμαι μηχανικος,επειδη ξερω τι μου γινεται,οκ...

Εσυ βγηκες χθες απο τη σχολη και τα ξερεις ολα μα ολα και μαλιστα λες οτι θα παρεις και 3 προγραμματα ετσι για αρχη σε μια περιοδο μαλιστα που ο κλαδος καταγραφει μονιμα ζημιες...

Τα 450/μηνα ειναι υπολογισμενα με 250 ευρω ενοικιο και δεν περιλαμβανουν λογαριασμο κινητου παρα μονο δεη,ιντερνετ,σταθερο,κοινοχρηστα,ψυξη-θερμανση κι αυτα με αρκετα ευνοϊκους υπολογισμους;)επισης μονο 4000 κανει το autocad,αρα τα 7000 που εβαλα για αρχικα εξοδα ειναι ονειρο απατιλο στη δικια σου περιπτωση..

Ο λογος που απαντησα ετσι εξ αρχης ειναι η αγανακτιση που εχω με αυτη τη γκρινια που υπαρχει παντου και εκφραστηκε κι απο σενα επειδη κοπηκε ενα προγραμμα επιδοτησης,το οποιο μαλιστα ειναι φτιαγμενο για να σε βοηθησει οταν ηδη υπαρχουν καποιες προϋποθεσεις και οχι για να κανεις κατι απο το πουθενα..

Εν ολιγης σου εδειξα πως αν υπαρχει θεληση κανεις παπαδες για να πετυχεις τον στοχο σου και δεν περιμενεις να σωθεις απο μια επιδοτηση..Ασε που στην δικια σου περιπτωση δεν υπαρχει επιδοτηση προς το παρον τουλαχιστον,οποτε προσπαθησε να κινηθεις αλλιως..

Απ οτι καταλαβα μενεις με γονεις..καλυτερα μ αυτα τα 450 που θες για γραφειο πανε νοικιασε μονο σου και διαμορφωσε το ετσι ωστε να ειναι και επαγγεματικος χωρος+στεγη για να δεις και πως πανε οι δουλειες..κι αν βγει νεο προγραμμα κι εχεις τη δυνατοτητα κυνηγα το αφου το θες τοσο πολυ..

Κι επειδη βιαζεσαι να σου πω απλα οτι παροτι εχω δικο μου χωρο,η ανακαινιση που εκανα μου χει φαει 2,5 μηνες και κανα 1000αρικο για υλικα και τα χω κανει ολα μονος μου γτ αν πληρωνα συνεργεια δεν μου φτανανε 3-4 χιλιαρικα..οποτε οπως βλεπεις ειναι κι αλλα που δεν μπορεις να τα υπολογισεις..

Αυτα απο μενα και τελος και σε παρακαλω οχι αλλους χαρακτηρισμους,το χεις ματωσει..

Link to comment
Share on other sites

Άσε τα γενικόλογα και σταμάτα να το παίζεις παλιός και σοφός και απάντα στο ερώτημά μου. Άλλωστε το πότε βγήκε κάποος απο τη σχολή δείχνει μόνο κάτι για την εμπειρία του και όχι για τις ικανότητες του και την ευφυία του.

 

Το δέχομαι το 450. ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, πως γίνεται ένα επίδοξο λαμόγιο, όπως με χαρακτήρισες να θέλει να φάει τσάμπα χρήμα, τι στιγμή που λες ότι η επιδότηση δε φτάνει και βάζεις και πολλά χρήματα από την τσέπη σου?

 

Και το γεγονός ότι ο κλάδος καταγράφει ζημίες, έρχεται σε αντίφαση με την προσπάθεια ενός νέου μηχανικού που προσπαθεί να επιδοτηθεί για να έχει καλύτερο εξοπλισμό? Απεναντίας μάλιστα είναι πέρα για πέρα λογικό, σε μια δύσκολη εποχή να προσπαθεί κάποιος να πάρει μια επιδότηση που δικαιούται. Δεν μου κάνει κανένας χάρη. Και θέληση έχω και ικανότητες να κάνω παπάδες. Αυτό αναιρείται αν επιδοτηθώ?

 

Και ο λόγος που επιμένω, αν και δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι μαζί σου, είναι ότι ο χαρακτηρισμός λαμόγιο για μένα είναι μέγιστη προσβολή. Και επειδή το γράφεις και δημόσια σε ένα φόρουμ επαγγελματικού περιεχομένου, ένα παραπάνω λόγο έχω για να μην αφήνω τίποτα να πέσει κάτω. Η τιμή και η υπόληψή μου για μένα μετράει πααααρα πολύ.

 

ΟΠΟΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΜΗ Η ΠΕΙΣΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΩ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.