Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

συνάδελφοι, δηλαδή:

1. μπαίνω στο σύστημα αυθαιρέτων

2. εκδίδω βεβαίωση νομιμότητας (λόγω ότι το κτήριο είναι προ του 55 και δεν έχει αυθαιρεσίες)

3. τώρα θέλω να εκδώσω άδεια αλλαγής χρήσης - οπότε εκεί ανεβάζω τη δική μου βεβαίωση ;;!!

(να προσθέσω εδώ, το κερασάκι, ότι το κτήριο είναι διατηρητέο ..)

(σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις)

Δημοσιεύτηκε

@konallou Mπαίνεις στο σύστημα έκδοσης ΗΤΚ. Από εκεί θα εκδόσεις ΠΠΗΤΚ και μέσα σε αυτό υπάρχει η βεβαίωση του άρθρου 83. Τα θέματα αδειοδοτήσεων δεν αναπτύσσονται στο παρόν θέμα. Θέματα ρύθμισης/τακτοποίησης σε διατηρητέα στο άρθρο 117 εδώ

Δημοσιεύτηκε

Συγνώμη συνάδελφε,

ή κάτι δεν καταλαβαίνω.. ή δεν εξηγώ σωστά:

δεν θέλω να εκδώσω ΗΤΚ

ούτε έχει αυθαίρετα το κτίσμα..

Χρειάζομαι μια βεβαίωση ότι το κτήριο είναι προ του 55 για να προχωρήσω μετά σε άλλες αδειοδοτήσεις.

Συγκεκριμένα έχω ξεκινήσει αίτηση ΕΕΜΚ στο e-adeies όπου πρέπει να ανεβάσω τα νομιμοποιητικά έγγραφα του κτηρίου. 

Στον δήμο Κόνιτσας μου είπαν ότι πλέον δεν δίνουν αυτοί βεβαιώσεις προ του 55 αλλά τις εκδίδουν ιδιώτες μηχανικοί.

Και το ερώτημα είναι από ποιό σύστημα;; από το e-adeies??

Δημοσιεύτηκε (edited)

@konallou Καλημέρα,

επειδή πλέον η βεβαίωση νομιμότητας που εκδίδουμε, εκδίδεται μόνο μέσω του πιστοποιητικού πληρότητας, κάνεις υποχρεωτικά και την ταυτότητα κτιρίου.

Δηλαδή χρειάζονται: 

1. Τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ
  2. Κατόψεις, κατ' ελάχιστον (όψεις, τομές? Δεν χρειάζεται έγκριση από κάποιον φορέα εξαιτίας του ότι είναι διατηρητέο για την έκδοση άδειας μικρής ή μεγάλης κλίμακας?)
  3. Διάγραμμα κάλυψης (επιφυλάσσομαι)
  4. Τεχνική έκθεση αιτιολόγησης για προ του 55
  5. Υπαγωγή σε Ν.4495/17 (χωρίς αυθαίρετα εφόσον δεν έχεις)
  6. Ταυτότητα κτιρίου-Πιστοποιητικό πληρότητας.

Τα έγγραφα που θα επέχουν θέση αδείας πλέον θα είναι ο Ν.4495/17 με τα σχέδια και δικαιολογητικά που τον συνοδεύουν και θα αποτυπωθεί στην ταυτότητα κτιρίου.

Edited by desta

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.