Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έληξε: Αντισεισμική Μηχανική και Τεχνική Σεισμολογία


Recommended Posts

Ορισμένα αναπτύσσονται μόνα τους. Εννοώ ότι έχουν τους δικούς τους μηχανικούς προγραμματιστές που κάνουν όλη τη δουλειά. Από προγραμματισμό του GUI, του κώδικα ανάλυσης και διαστασιολόγησης και τους ελέγχους.

 

Δεν είμαι κατά της συνεργασίας πανεπιστημίων-βιομηχανίας, αρκεί αυτή να είναι διαφανής και να καρπώνονται τα οφέλη όχι μεμονωμένοι καθηγητές αλλά όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χαιρετισμούς στους συναγωνιστές που βρεθήκαμε από κοντά. Σε κάποια άλλη περίσταση και με τους υπόλοιπους. Βλέπω ότι αυτό έμεινε κυρίως ως εντύπωση ήταν τα ....μωρά. Προσωπικά, αν πρέπει να διαλέξω τα 2-3 σημεία που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση, πέρα από τα μωρά, θα ήταν τα εξής:

1) Η σύγκριση αποτελεσμάτων μεταξύ των προγραμμάτων που έγινε από τον Βαδαλούκα, έστω όπως έγινε. 100% διαφορές σε μεγέθη, είναι εντυπωσιακό.....

2) Η μέθοδος Παπαδόπουλου για ενισχύσεις με την μέθοδο των μετατοπισμένων κατακόρυφων δίσκων ή εναλλακτικά ΕΜΑΣ. Δεν το περίμενα πως θα μπορούσε να δώσει τα ίδια αποτελέσματα με την προσθήκη μονολιθικών κατακόρυφων τοιχείων. Πολύ υποσχόμενη μέθοδος.

3) Οι ....τιμές του ξενοδοχείου. Εκανα το λάθος να παραγγείλω ένα απλό τοστ με ζαμπόν.Μην σας πω πόσα πλήρωσα.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως συμφωνω με τη συνεργασια καθηγητων με τις εταιριες και μαλιστα πιστυω οτι θα επρεπε να ειναι απο το νομο υποχρεωτικη υπο τη μορφη ελεγχου αλλα και παρχοης βοηθειας στα επι μερους βηματα αναπτυξης του λογισμικου. Και φυσικα για ασυτο πρεπει να πληρωθούν οι άνθρωποι δεν το συζυταω. Ας πληρωθούν και οι φοιτητές ή διαδκτορικοί που θα εμπλακούν στη διαδικασία. Απλά οι καθηγητές να δίνουν ένα μνημόνιο ανα τακτα χρονικα διαστήματα που να περιγραφει το ειδος της συνεργασίας που είχαν και τι οφέλη είχε η εταιρία απο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Όταν χρησιμοποιείται εξοπλισμός του πανεπιστημίου και χρόνος εργασίας για τον οποίο ο καθηγητής πληρώνεται από το πανεπιστήμιο, η αμοιβή πρέπει να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και από εκεί να κατανέμεται ένα μέρος στον καθηγητή και στους συνεργάτες του, φοιτητές μεταπτυχιακούς και μη, και το υπόλοιπο να το καρπώνεται το ίδιο το πανεπιστήμιο.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά και εγώ ήμουν. καλό το συνέδριο πολύς κόσμος άσε για τις τιμές του ξενοδοχείου...

Εντυπωσιάστηκα με τον Τάσιο γιατί αν και το ήξερα ότι είναι γνώστης δεν 'ετυχε να τον ακούσω να μιλάει

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικός αρθρογράφος όχι μόνο για θέματα Πολιτικών Μηχανικών ή εκπαίδευσης.

Για όποιον θέλει να διαβάσει τα άρθρα του στο Βήμα, στην ιστοσελίδα http://tovima.dolnet.gr/search.php βάζετε στο όνομα του συντάκτη Θ. Π. Τάσιος, κάνετε κλικ στο "Αναζήτηση" και ξεκινάτε το διάβασμα (133 άρθρα μέχρι σήμερα από 22.09.2006 έως 12.10.2008 )!

Link to comment
Share on other sites

Τα πολυτεχνεία αν ήθελαν και έλεγχο θα μπορούσαν να κάνουν και δικό τους super-λογισμικό θα μπορούσαν να βγάλουν. Μετά τι θα έκαναν οι εταιρείες λογισμικού, θα έκλειναν; Τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα αν υπάρχει συνεργασία κάποιων καθηγητών με εταιρείες λογισμικού. Υπάρχει τέτοια συνεργασία;

 

 

To xω πεί εγώ ...ελάτε να κάνουμε μια ομάδα να φτιάξει ένα Interface για το opensees, που να ενσωματώνει τις απαιτήσεις για τον Ελληνικό χώρο να δείτε τι θα γίνει.

 

 

Ακομα ο Αβραμιδης εχει βγαλλει το e-tools

To etools το χει κάνει o Πενέλης.

 

Σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο -"Παγκοσμιοποίηση" αποφενάκιση;- του Θ.Π. Τάσιου.

Link to comment
Share on other sites

Ναι εχσετε δικιο....Ο Πενελης το εχει βγαλλει.....Δικο μου το λαθος...Ο Τασιος ειναι πραγματικα φοβερος...Εγω τον ειχα κ καθηγητη στο ΕΜΠ..Στο μαθημα του δεν κουνιοταν φυλλο....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.