Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η αρχή του τέλους


stayros

Recommended Posts

Έτσι είναι alej. Οι ιδιωτικοποιήσεις πλασάρονται από κάποιους ως η απάντηση στην αποτυχία του "Δημόσιου" συστήματος. Για μένα ιδιωτικοποιήσεις αυτής της τάξης θα επιφέρουν το τελικό χτύπημα απέναντι σε κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, ήθους και αξιών. Το κέρδος θα αναχθεί ως η μια και μοναδική παράμετρος αξιολόγησης των πάντων. Η κοινωνία της ζούγκλας έχει ήδη αρχίσει να στήνεται.

 

Πιο καλά μια κι έξω, ....το τελικό χτύπημα που λες φίλε GeorgeS, ....παρά το λίγο λίγο κι από λίγο, να μας τρων το μεδούλι σε ψυχή και χρήμα, όπως γίνεται τόσα χρόνια με το ''σύστημα'' που έχουν στήσει πάνω στο σβέρκο μας. Τι έχουμε τώρα, που είναι .....''δικά μας και δεν θέλουμε να τα πουλήσουνε''? 'Έχουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε παιδεία, έχουμε υγεία, έχουμε κράτος-διοίκηση, έχουμε ήθος και αξίες, έχουμε καλούς τρόπους και καλή κοινωνική συμπεριφορά σαν λαός γενικά? Τι σκ###' έχουμε?

Εγώ θα πρότεινα να μας πουλήσουνε όλους μαζί πακέτο, να φάνε και τα υπόλοιπα κι ότι περισσέψει να μας δώσουνε κι εμάς τα ρέστα να δούμε τι θα κάνουμε από εκεί και πέρα. Τι είναι τελικά αυτό που μας έμεινε μετά την παρατεταμένη διαδικασία της φάπας που μας έχουν υποβάλει? Αυτό που ειπώθηκε νωρίτερα σε κάποιο πόστ, ....η παρέα, τα ούζα, οι μεζέδες, και δεν συμαζεύεται.

Δεν λέω καλά είναι δεν τα περιφρονώ και τα τιμώ δεόντως δοθείσης της ευκαιρίας, αλλά γιαβάsh- γιαβάsh, μην κάνετε συγκρίσεις με άλλες χώρες που παράγουν προιόντα ενώ εμείς μείναμε πίσω στο τζατζίκι και στον ταραμά!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 243
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι Γερμανικό σκάναδαλο ??? Και εσύ που το ξέρεις ??? Επειδή το είπανε αυτοί με τα ματσούκια ??? (ματσούκι: το mic που κρατάνε οι καραγκιόζηδες δημοσιογράφοι)

Τι περίμενες να λέγανε ??? Οτι τα καρτάλια οι πολιτικοί πήγαν και τα ρημάξανε ???

Ώρες-ώρες πιστέυω ότι είσαι έφηβος και δεν έχεις βγει ακόμα στην κοινωνία με αυτά τα αστειάκια που μου λες...

 

Θέλεις να μου πεις ότι υπάρχει δικαιοσύνη στο Ελλαδιστάν ??? Και δεν κυριαρχεί το παραδικαστικό ???

 

Αυτά είναι καλά να τα λέμε όταν πηγαίνουμε στα χωριά για να δούμε κανένα συγγενή και να τους πούμε και τι γίνεται στον κόσμο...αλλά το ξαναλέω...μην τα λέτε σε εμάς !!!

 

Εμείς δεν κατεβήκαμε από τα χωριά !!!

 

edit: Το γελοιότητες στα καφενεία δεν ξέρουν όχι μόνο πως γράφεται αλλά δεν ξέρουν αν υφίσταται και τέτοια ελληνική λέξη...

edit2: Ούτε στα καφενεία πηγαίνω...

Link to comment
Share on other sites

Διαβάστε εδώ ένα (ενδεικτικό φυσικά, και μόνο) παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρουν οι έλληνες μηχανικοί και οι δάσκαλοί τους. όταν δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ FORMULA STUDENT 10-14 Ιουλίου 2009 πίστα silverstone Ομάδα ΑΠΘ

 

 

 

Εν συντομία :

η ομάδα ΑΠΘ τερμάτισε και βαθμολογήθηκε σε όλα τα αγωνίσμα (το κατάφεραν μόνο 19 από τα 78 αυτοκίνητα)

στην επιτάχυσνη είχε την 13η θέση σε σύνολο 38 αυτοκινήτων

στην τελική κατάταξη έλαβε την 20η θέση σε σύνολο 78 συμμετοχών

 

Ναι, ναι το ξέρω. Τέτοιες συμμετοχές σε άλλα πολυτεχνεία του εξωτερικού είναι ... ψωμοτύρι, και καθημερινή πραγματικότητα, ενώ σε εμάς είναι ... γεγονός σπανιότατο. Εντάξει, στο βαθμό που αυτά τα σχόλια δεν μένουν στο βαθμό της γκρίνιας, είναι αποδεκτά (τα σχόλια). Αρκεί τα σχόλια απαξίωσης των ελληνικών σχολών να συνοδεύονται (έστω και ελάχιστα) με προτάσεις για αλλαγή της τεμπέλικης νοοτροπίας της ελλάσονος προσπάθειας.

 

Ενα εύγε στους φοιτητές ΚΑΙ στους δασκάλους τους.

 

 

Και μία παρατήρηση: Ας υποθέσουμε ότι αυτή η συμμετοχή γινόνταν από ελληνικό ιδιωτικό κολλέγιο. Ας υποθέσουμε (επίσης) ότι ελάμβανε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που έφερε η ομάδα του ΑΠΘ. Φαντάζεστε τι θα γινόνταν; Τι προβολή από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, και ιντερνετ μπλογκ θα υπήρχε; Ενώ εδώ πέρασε 1 μήνας και σχεδόν κανείς δεν το πήρε χαμπάρι...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, για τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες θα είχε τεράστια απήχηση γτ όπως πληρώνουν τώρα για διαφημίσεις σε αυτά τα μέσα, έτσι θα πλήρωναν και εάν είχαν καταφέρει κάτι τέτοιο. Αυτό θα οδηγούσε και σε προβολή από τα blog. Σε πλήρη αντίθεση με το ΑΠΘ που προφανώς δεν μπορεί να δικαιολογήσει χρήματα για προβολή πέρα από κάποια ανακοίνωση...:rolleyes:

 

Για αλλαγή νοοτροπίας, συμφωνώ όπως το θέτεις αλλά δεν θέλω να απαντήσω βιαστικά οπότε θα συμπληρώσω σε επόμενο post.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω για την θέση που πήρε η Ελλάδα σε αυτόν τον διαγωνισμό, κάτι τέτοιο είναι πολύ ευχάριστο γεγονός. Με κάνει και νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας.

 

Είναι αυτό που λέω για τους καραγκιόζηδες δημοσιογράφους που νομίζουν ότι κάνουν δημοσιογραφία. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τον ορισμό της δημοσιογραφίας !!!

Αλλά τι να πούμε...αν πάει η Βανδή σε καμία Αγγλία και αγοράσει διαμέρισμα τότε θα είναι είδηση.

...μήπως...λέω μήπως είμαστε πρόβατα ???

Link to comment
Share on other sites

...μήπως...λέω μήπως είμαστε πρόβατα ???

 

Εγω πιστεύω οτι δεν ειμαστε πρόβατα, αλλα κατι χειροτερο.ο περισσότερος κόσμος απλά βολεύεται ...ξέρει ποιο είναι το σωστο σχεδον σε όλα τα επίπεδα αλλα δεν το κανει γιατι θα έχει προσωπικο κόστος και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου απο αυτό, καλή η συζήτηση αλλα μετα απο αυτην ολοι θα συνεχίσουν τις δουλειές τους. βεβαια δεν θέλω να πώ οτι είναι και εύκολο να αντιδράσεις σε αυτό που συμβαίνει γύρω σου. θέλει οργάνωση και κόσμο αλλα που τέτοια..

Link to comment
Share on other sites

 

Και στο τέλος-τέλος έτσι όπως είναι η δωρεάν παιδεία δεν την θέλω...δεν είναι παιδεία καταρχήν. Απλά πράματα.

 

Δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι αριστερός δεν είμαι τίποτα. Είμαι με το δίκαιο όταν αυτό εφαρμόζεται.

 

Κάτι απαραίτητο που θα οδηγήσει να φτάσουμε κάποτε σε κοινωνική ισότητα ,που είναι αδιαμφισβήτητα και το δίκαιο, είναι η δωρεάν παιδεία.Τι να κάνουμε πρέπει κι ο φτωχός να μπορεί να μορφωθεί για να έχει μετά την ευκαιρία να διεκδικήσει αν αξίζει το ψωμί του με ίσους όρους.

 

Pappos πως γίνεται να υποστηρίζεις κάτι που οδηγεί τελικά σε κάτι που δεν θα το θέλεις;Χωρις δωρεάν παιδεία μη περιμένεις κοινωνικά δίκαια αποτελέσματα.Κι εσυ είσαι με το δίκαιο.O alej είναι ταγμένος κάπου,θέλει καθαρά τη δωρεάν παιδεία,εσυ δεν τη θέλεις;Μην την απορρίπτεις προσπάθησε γι' αυτήν.Ας μου επιτραπεί η σφήνα γιατι το θέμα είναι πολυ σοβαρό κι εσυ Pappos με την ισχυρογνωμοσύνη σου καταφέρνεις να βγεί λάθος νόημα.

 

Εμένα γνώμη μου είναι οτι το πιο σοβαρό που ειπώθηκε σε όλο το νήμα,το θύμησε στην αρχή ο alej,είναι αυτό που φωνάζαν 40 χρόνια πριν οι συνάδελφοι :"Ψωμί,Παιδεία,Ελευθερία".Δεν ειναι απλό σύνθημα.Λέει οτι οτιδήποτε διαφορετικό απο αυτό οδηγεί σε κατι που δεν ειναι Δημοκρατία.Η Ευρώπη είναι Ευρώπη.Θυμηθήτε ποιοι είμαστε εμείς.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω προσβάσιμη παιδεία για όλους. Όχι όμως όπως η σημερινή παιδεία. Δεν υφίσταται ή απλά έχει υοθετηθεί η πρόταση ότι είναι πολύ καλή. Και έτσι απλά σήμερα δεν κάνουν κάποια κίνηση βελτίωσης. Για μένα η παιδεία είναι αυτή:

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=7059

 

Από την στιγμή που μπαίνουν κομματικές παρατάξεις δεν υπάρχει παδεία.

Και κάτι απλό...γιατί των πολιτικών, επιχειρηματιών, καθηγητών, τραγουδιστών, οδοντιάτρων, ιατρών κ.α. τα παιδιά όλα πάνε και σπουδάζουν έξω ??? Το σκεφτήκατε ποτέ αυτό ???

Και δεν μιλάω για Βαλκανικές χώρες, αλλά Αμερική, Καναδά, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία κ.τ.λ.

Γιατί εκεί η παιδεία υφίσταται...απλά πραματάκια...

Link to comment
Share on other sites

Η δωρεάν παιδεία είναι ενα οχυρό που αν πέσει θα οδηγηθούμε μακροπρόθεσμα σε άλλα προβλήματα.Εγώ πιστεύω οτι πρέπει να αφήσουμε αυτό το καιρό τα επιμέρους προβλήματα γιατί σ' αυτά εφευρίσκουν κι αυτοί τη ματαιότητα για να την καταργήσουν ,ο σκοπός τους όμως φυσικά είναι άλλος.Δεν εμπεριέχει ματαιότητα η δωρεάν παιδεία ούτε είναι ουτοπία αυτό που τελικά προσφέρει.Απλά δεν τη στηρίζουν γιατί δεν θέλουν το αποτέλεσμα που τελικά αποφέρει.Πως να το πώ;:Η δωρεάν παιδεία ειναί ένα ιδανικό πολύ μεγάλο για να το απαξιώσεις με γραφειοκρατικά προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Προς pappos

...γιατί των πολιτικών, επιχειρηματιών, καθηγητών, τραγουδιστών, οδοντιάτρων, ιατρών κ.α. τα παιδιά όλα πάνε και σπουδάζουν έξω ???
Θα πρέπει να δώσεις και νούμερα για να υποστηρίξεις κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικοί, επιχειρηματίες, κτλ στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, με μεγαλύτερη συχνότητα από όσο ο μέσος όρος των υπόλοιπων ελλήνων.

 

 

Προς frightnight : Σε παρακαλώ, δώσε τον ορισμό του "δωρεάν". Ή έστω την άποψή σου για τον ορισμό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.