Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Τακτοποίηση Η.Χ.", νομικές διαστάσεις και ΜΜΕ


stopaeng

Recommended Posts

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να γνωρίζει αν οι πολεοδομίες έχουν ξεκινήσει να δέχονται τις αιτήσεις για την "τακτοποίση Η.Χ. κ.α." ή έχει παγώσει το θέμα λόγω της αναμονής της συνταγματικότητας του νόμου από τον Άρειο Πάγο; Στην Θεσσαλονίκη πάντως έχουν παγώσει τις αιτήσεις και όλοι περιμένουμε...... Αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει υποβάλλει αίτηση και δικαιολογητικά ας μας ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη βδομάδα σχετικά με το θέμα της κρίσης από το ΣτΕ του πρόσφατου νόμου για τους ΗΧ, θέλω να επισημάνω τη δύναμη που έχουν τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα) να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη με τον τρόπο ακριβώς που οι διαχειριστές τους θέλουν.

 

Προλαβαίνω όσους θελήσουν να διαστρεβλώσουν αυτά που ακολουθούν και να θεωρήσουν ότι είμαι υποστηρικτής του συγκεκριμένου νόμου. Διατυπώνω απλά την αγανάκτησή μου για τη διαστρέβλωση της αλήθειας.

 

Όπως είναι γνωστό σε όλους, για να συζητηθεί η συνταγματικότητα ενός νόμου πρέπει να κατατεθεί προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ κατά μίας διοικητικής πράξης που παράγει ο νόμος αυτός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο νόμος δημοσιεύτηκε στις 21.7 και, όπως είναι φυσικό για την Ελλάδα (αλλά και για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε ερμηνευτική εγκύκλιος και οδηγίες για την εφαρμογή του. Από τη σχετική εμπειρία γνωρίζουμε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 χρόνια για να εκδοθούν διοικητικές πράξεις με βάση τις διατάξεις ενός νόμου, να κατατεθεί προσφυγή κατά μιάς εξ αυτών, να συζητηθεί το θέμα στο αντίστοιχο Τμήμα και να έχουμε σχετική εισήγηση. Για τα τσακάλια της δημοσιογραφίας, όμως, έχουμε ήδη έτοιμη εισήγηση του Ε' Τμήματος για την παραπομπή του θέματος (του πρόσφατου νόμου για τους ΗΧ) στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

 

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Εδώ και χρόνια είχε κατεθεί προσφυγή για διατάξεις του νόμου περί αυθαιρέτων και προστίμων, αν θυμάμαι καλά, αυτή η υπόθεση έφτασε σε ωρίμανση και τα τσακάλια θεώρησαν ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να μας ταρακουνήσουν στις καλοκαιρινές διακοπές.

 

Θέλω να προσθέσω ότι στο άρθρο 22 παρ.4 του ΓΟΚ/85 αναφέρεται ότι:

"4. Κάθε αλλαγή της χρήσης κτιρίου ή τμήματός του κατά παράβαση του άρθρ. 5 είναι αυθαίρετη. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται κατ` αναλογία οι διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 1337/1983, όπως ισχύει, μόνο ως προς την επιβολή του προστίμου. Αν για την αλλαγή της χρήσης έχουν εκτελεστεί δομικές κατασκευές , εκτός από την επιβολή προστίμου διατάσσεται και η κατεδάφισή τους".

 

Έχει ασχοληθεί κανένας με αυτή τη διάταξη? Έχει σκεφθεί κανένας ότι στην περίπτωση των ΗΧ και των υπογείων, που περιλαμβάνονται ως χώροι στην άδεια αλλά έχει αλλάξει η χρήση τους, δεν γίνεται με την "τακτοποίηση" του πρόσφατου νόμου, τίποτε άλλο εκτός από αλλαγή του προστίμου που αναφέρει ο ΓΟΚ? Φυσικά δεν αναφέρομαι στις νέες ρυθμίσεις του νόμου αλλά στην τακτοποίηση.

 

Edit

@stopaeng

1. όπως καταλαβαίνεις απάντησα έμμεσα στο ερώτημά σου, ότι δεν υπάρχει κανένα νέο για την υπόθεση

2. καλό θα είναι να αναγράφεις την ειδικότητα στο προφίλ σου, όπως ζητούν οι συντονιστές

Link to comment
Share on other sites

καταλαβαίνω και την κυβέρνηση αλλά και τους δημοσιογράφους, όσον αφορά στα κίνητρα και στόχο που έχουν για να πράττουν ο καθένας αυτά που πράττουν.

 

Σαφώς και οι δημοσιογράφοι (ΑΡΔ) παίζουν το παιχνίδι τους αλλά και το ΠΕΧΩΔΕ μάλλον και αυτό παίζει κάτι....καλύτερα μα μην πω τι γιατί θα γίνει σόκιν το νήμα.:-x

 

2 σκέλη:

α) τακτοποίηση : Από άκομψος έως χωριάτικος και τσαπατσούλικος ο τρόπος εύρεσης και συγκέντρωσης ζεστού χρήματος. Πέραν των νομοθετικών ατοπημάτων, κατά τη γνώμη μου, δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στον μέσο Έλληνα, ευθυνόφοβο αλλά και παράνομο που θα τρέξει να δηλώσει τους Η/Χ αλλά και υπόγεια και γκαράζ, παρά ελάφρυνση της τσέπης του.

 

Στα μάτια μου έχουν πιάσει πάτο οι πολιτικάντηδες αυτού του τόπου. Τέτοιο κρατικό εκβιασμό και φτηνό παζάρεμα με "παράνομους" δεν έχω ξαναζήσει.

 

Και ρωτώ............σε περίπτωση ακύρωσής του μελλοντικά τι θα συμβεί ?

 

Επίσης για μένα μέγα νομικό και ηθικό πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή της μη επιβολής ποινής για αδικήματα που διαπιστώνονται. Δικαιώνονται οι εργολάβοι λοιπόν που μου έλεγαν όταν φοβόμουν μην βρεθώ στο μπαλαούρο ....."τι σε νοιάζει ρε ? εγώ θα τους κλείσω......μην φοβάσαι.....δεν θα σε βάλει κανείς μέσα". Άρα έστω και εμμέσως μην πω άμεσα έρχεται το κράτος και συγκαλύπτει. Πλάτες στους εργολάβους. Γιατί συνάδελφε Γιώργο Σουφλιά δεν ζητάς και από τους διαπιστωμένα παρανομούντες εργολάβους κάποιο ποσόν? Δεν θα ήταν και αυτό ένα καλό έσοδο ? Δλδ αν ζήταγες θα σου έλεγε κανείς όχι ? Αλλά πάλι όλα από τον ανθρωπάκο ? Που ότι και να έκανε .......λάθος ή μη.....είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

 

β) για τις αλλαγές στο ΓΟΚ :

α) δεν μου βγαίνει πλέον το υπόγειο και η ράμπα του,άρα αναγκαστικά θα βάλω 2 θέσεις στην πρασιά. Την πρασιά όμως τη θέλω για πράσινο(γι αυτό που προορίζεται δλδ). Έτσι θα καταλήξω μπροστά της συρόμενης στην είσοδο του οικοπέδου, να τοποθετώ στο δρόμο 2 ΙΧ.

Ευχαριστημένοι με το +0.80 ? καταφέρατε να βγάλετε τα αυτοκίνητα ξανά στο δρόμο !!

 

β) 15% οι Η/Χ. Δλδ τώρα λύθηκε το πρόβλημα ? Μήπως το 1,80 βάθος το λύνει ? Ήδη έχουν βρεθεί τρόποι να κλείνουν και να γίνονται ωραιότατα δωμάτια.

 

 

Άμεσα να κάνουν τροποποιήσεις στα του ΓΟΚ ειδάλλως προβλέπω να παρανομούμε ξανά με νέους τρόπους.

 

Και πιο άμεσα ας συσκεφτούν οι υπεύθυνοι παχυλά αμοιβόμενοι δια το λόγο τούτο, με τους τεχνικούς φορείς του κράτους για άμεσες τομές στον τρόπο δόμησης στην Ελλάδα.

 

Αυτά σαν σχολιασμός.

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα δε λυνεται, απλα διαιωνιζεται και εισπρατει η καθε κυβερνηση για να το πεταει κατω απ το χαλί.

 

 

Συζηταγα με ενα συναδελφο για την τακτοποίηση των σπιτιων στα υπογεια. Συμφωνα με το νόμο (όπως εγω τον αντιλαμβάνομαι) αυτό που κατα κάποιο τρόπο νομιμοποιείται είναι η αλλαγή χρήσης απο βοηθητικής σε κύριας και τίποτα άλλο. Δηλαδη έχει κάποιος ένα γκαράζ ή μια αποθήκη στο υπόγειο, πληρώνει 10% της αντικειμενικής αξίας και πλέον μπορεί χωρίς κυρώσεις να το χρησιμοποιεί ώς κατοικία, κατάστημα ή κάτι αλλο. Δε νομιμοποιείται η αλλαγή των υψών, η αλλαγή των ανοιγμάτων κτλ.

Ο συνάδελφος λοιπόν μου έλεγε ότι αφού το τακτοποιήσεις μπορείς πλεον απο υπόγειο να το κάνεις ισόγειο χωρίς κανένα πρόβλημα, ασχετα αν το μέγιστο ύψος στην περιοχή είναι 7,5μετρα ενώ η οικοδομή πλεόν γίνεται 9 μέτρα.

 

Προκύπτει απο το νόμο κάτι τέτοιο; Αν πληρωθεί το πρόστιμο, σε πιθανή καταγγελία για το μεγιστο ύψος, ο ιδιοκτήτης είναι καλυμένος ή θα πληρώσει πρόστιμο για το ύψος και θα γλιτώσει μόνο την αλλαγή χρήσης;

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ ότι τόσο ο καλός συνάδελφος TheoDTM900 όσο και ο nikoskourtis σχολιάζουν μόνον την ουσία και τα πιθανά αποτελέσματα του νόμου Σουφλιά και όχι το θέμα της παραπληροφόρησης αλλά και της πλύσης εγκεφάλου που ζούμε καθημερινά από τους δημοσισογράφους-τσακάλια, όπως το περιέγραψα. Επίσης, διαπίστωσα ότι, μετά από 18 ώρες μόνον δύο συνάδελφοι συμμετείχαν στο θέμα αυτό και διατύπωσαν τις απόψεις τους αλλά δεν διάβασα καμία τοποθέτηση σχετικά με το άρθρο 22 παρ. 4 του ΓΟΚ/85.

 

Αν κατάλαβα καλά, μας ενοχλούν μόνο οι "ρυθμίσεις" και γενικά οι πιθανές επιπτώσεις του συγκεκριμένου νόμου και όχι η καθημερινή διαστρέβλωση της αλήθειας που βιώνουμε. Δεν μας ενοχλεί το γεγονός πως κάποιοι, αποδεδειγμένα, διαμορφώνουν την "κοινή γνώμη" και κατ' επέκταση και τη ζωή μας με ψέματα και παραπληροφόρηση και δεν αντιδρούμε σ' αυτό αλλά διερωτόμαστε αν ΚΑΙ ο νόμος αυτός θα πέσει κάποτε από το ΣτΕ :):):)

Link to comment
Share on other sites

Όσο δύσκολα και αν είναι τα δεδομένα και οι συνθήκες σε αυτή τη χώρα δεν είμαι διατεθειμένος να μετατραπώ σε επαγγελματία νομομαθή - το αντικείμενό μου είναι πλήρως απαιτητικό και από μόνο του. Σαφώς και η υπάρχουσα νομοθεσία επηρεάζει άμεσα τη δουλειά μου (το εύρος και την ποιότητά της) αλλά την κατανόηση και το ξεμπέρδεμα για κάποιες διαδικασίες τα θεωρώ υποχρέωση του πελάτη, του υπαλλήλου της Πολεοδομίας και του δικηγόρου - και μεταξύ αυτών ό,τι έχει να κάνει με αυθαιρεσίες!

 

Δε με ενδιαφέρει αν θέλουν να κοροιδέψουν κόσμο που παρανόμησε και δε βλέπω γιατί πρέπει να ''τοποθετηθώ'' για αυτό. Επομένως η αποχή δείχνει αδιαφορία...αλλά η αδιαφορία δεν αφορά απαραίτητα στα πάντα.

 

Και η αναζήτηση της...αλήθειας νομίζω πλέον έχει ξεφύγει από τα ''χέρια'' των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι εφημερίδες ψυχορραγούν ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια υπάρχουν μόνο χάριν της ''ζωντανής εικόνας'' και των σημερινών πενηντάρηδων που δεν ξέρουν πώς να ανοίξουν υπολογιστή...πόσο μάλλον να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα αλλάζουν και δεν ξέρω αν βρήκαν ή θα βρουν τρόπους χαλιναγώγησης για το νέο περιβάλλον πληροφόρησης και ψυγαγωγίας. Είδομεν...

 

Και όσον αφορά στους ''δημοσιογράφους-τσακάλια''...όσοι γνωρίζω τους θεωρούν τελειωμένους. Αξιοπιστία δεν έχουν (αν είχαν ποτέ) και το πιθανότερο να κρατάνε τις θέσεις του είτε γιατί δέχονται να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καναλαρχών είτε γιατί έχουν ράμματα για τη γούνα τους (ένθεν κακείθεν αυτό). Α...μη ξεχάσω την παρασιτική σχέση με τους πολιτικούς.

Link to comment
Share on other sites

Να σχολιασω τους δημοσιογραφους;

Εχω αυτο το δικαιωμα;

Δε νομιζω οτι μου το επιτρεπουν, αυτοι ξερουν καλυτερα απο μενα τα παντα...

Ειμαι πολυ μικρος για να σχολιασω τους "ειδικους" σε ολα τα θέματα.

 

Οι δημοσιογραφοι σπουδασαν για να μιλανε πολυ. Δε σπουδασαν για να λενε ουσιαστικες κουβεντες, δε σπουδασαν για να λυνουν προβληματα. Σπουδασαν για να μιλανε.

Η πρόοδος της ανθρωποτητας και των κοινωνιων εχει γινει απο μηχανικους και ανθρωπους 3-4 αλλων θετικο-τεχνολογικων επιστημονικων ειδικοτητων. Δυστυχως εμεις οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι, οι συναδελφοι ηλεκτρονικοι μηχανικοι κτλ δωσαμε τις καμερες, τα μικροφωνα, τις τηλεορασεις, και τις επικοινωνιες στην ανθρωποτητα. Δυστυχως ειμαστε τοσο βλάκες που τα δωσαμε απλοχερα να μεταδιδει ο καθενας τις μπαρουφες του μεσα απο αυτα. καλο θα τανε στο μελλον να προστεθει ενας κώδικας κλειδωματος με τον οποίο θα κλείνει η τηλεόραση, θα πέφτει η επικοινωνία, όταν κάποιος χρησιμοποιει κάποιο απο αυτά τα μέσα για να λέει ή να ακούει μπαρούφες. Δυστυχώς φίλε μου ο κόσμος επικροτεί αυτά που μπορεί να αντιληφθει. Για να αντιληφθεί κατι ο κόσμος πρεπει να είναι μπαρούφα. Αν είναι κάτι έξυπνο δε μπορεί να γίνει αντιληπτό απο τη συντρηπτικη πλειοψηφία.

Για να μη συνεχισω κι εγω να λεω μπαρούφες ενα θα σου πω: Κλείσε την τηλεόραση. Δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα. Αν κάθεσε και την παρακολουθείς για να ενημερωθείς χάνεις απλα το χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ ότι τόσο ο καλός συνάδελφος TheoDTM900 όσο και ο nikoskourtis σχολιάζουν μόνον την ουσία και τα πιθανά αποτελέσματα του νόμου Σουφλιά και όχι το θέμα της παραπληροφόρησης αλλά και της πλύσης εγκεφάλου που ζούμε καθημερινά από τους δημοσισογράφους-τσακάλια, όπως το περιέγραψα.

 

Συνάδελφε MAKAP σχολίασα την ουσία καθώς με αυτή θα πορευθούμε επαγγελματικά, όσο για την παραπληροφόρηση...............νόμιζα ότι το ΑΡΔ το κατάλαβες (=Αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιογράφοι).

 

Σαφώς και οι δημοσιογράφοι (ΑΡΔ) παίζουν το παιχνίδι τους αλλά και το ΠΕΧΩΔΕ μάλλον και αυτό παίζει κάτι....καλύτερα μα μην πω τι γιατί θα γίνει σόκιν το νήμα.:-x

 

Δεν θα κρίνω την παραπληροφόρηση καθώς δεν αποτελεί σημερινή πληγή ή μεμονωμένο περιστατικό.

 

Είναι παντού και σε όλα.

 

Εγώ εδώ και 2 χρόνια δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι μου.

Μια χαρά περνάμε με τη γυναίκα και χωρίς τιβί.

Εξάλλου και μπάλα να θέλω να δω....πάω γήπεδο.

Βλέπω μόνο ταινίες που επιλέγω και κατεβάζω και διαβάζω μόνο Ναυτεμπορική και Πράσινη.:mrgreen:

 

Πετάξτε τις τηλεοράσεις.....θα μεγαλώσει ο ελεύθερος χρόνος σας.8-)

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, διαπίστωσα ότι, μετά από 18 ώρες μόνον δύο συνάδελφοι συμμετείχαν στο θέμα αυτό και διατύπωσαν τις απόψεις τους αλλά δεν διάβασα καμία τοποθέτηση σχετικά με το άρθρο 22 παρ. 4 του ΓΟΚ/85.

 

Ειμάστενε σε διακοπάς κ τσαλαβουτούσαμεν σε γαλάζια νερά,αναλογιζόμενοι ΜΟΝΟ την πάρτη μας.Χρησιμοποιούσαμε το ωραιότατο κ γυαλιστερό ΦΕΚ αμέσως μετά την αφόδευση.Αφού μας μιλά για αλλαγή χρήσης,του αλλάξαμε τη χρήση προς το καλύτερο,καθώς δεν προέρχεται από ανακυκλωμένο χαρτί κ επομένως δεν προκαλεί φαγούρα στα επίμαχα σημεία.

 

Η τοποθέτηση που ζητάς φίλε και συνάδελφε ΜΑΚΑΡ δεν έχει κ πολύ νόημα,καθώς dura lex sed lex για εμάς τους ταπεινούς φορολογούμενους ανθρωπάκους.Έχεις δίκιο,αλλά νόμος φίλε ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!Άρα κ ο 1577/85,και ο σουφλονόμος μάλλον δεν είναι Νόμοι,αλλά σκουποπωπόχαρτα.Σου τονίζω επίσης ότι για να γίνει αλλαγή χρήσης στον Η/Χ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ οικοδομικές εργασίες,γιατί αν δεν είχαν γίνει αυτός ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ δεν θα μπορούσε να κλείσει κ ν αλλάξει χρήση.''Διατάσσεται'' να κατεδαφιστεί το τμήμα που του αλλάζει χρήση.Με το σουφλονόμο τί γίνεται με αυτό το τμήμα κ την αναστολή επιβολής κυρώσεων?Το πρόσεξες αυτό που επισημαίνω ή τραμπουκίζεις?Πώς καλύπτεται ο κάθε κατεργαράκος που θα πληρώσει τον Η/Χ του με αυτή τη βρωμολέξη ''αναστολή''?Γιατί αναστολή κ όχι παύση(=ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,με το γράμμα του νόμου σε τί ακριβώς διαφέρει αυτός που πλήρωσε με αυτόν που δεν πλήρωσε?)?Μήπως για να είναι ο Νομοθέτης κ ο Σαρακατσάνος αυτουργός του οικονομικού εγκλήματος πεντακαθαρίδηδες προσφέροντας τίποτε άλλο από αέρα κοπανιστό κ έκπτωση σε παρανομίες που ποτέ δεν θα καταφέρουν να ανακαλύψουν γιατί δεν έχουν άλλα λεφτά να προσλάβουν διπλωματούχους για αυτοψίες?Ο Νόμος είναι σαφής ως προς την ασάφειά του,ο Νομοθέτης είναι μέγας μοριοπαίχτης και απατεώνας τσαρλατάνος,γιατί ξέρει να παίζει με τις λέξεις κ το παίζει μάγκας σε όσους δεν τον καταλαβαίνουν=~99% των Γραικών Γιουνάνι pitecus orientales.Εμείς όμως σταματήσαμε το κουτόχορτο από τη στιγμή που ανακαλύψαμε το παντεσπάνι,ακριβώς ωσάν την μεγαλειοτάτη Μαρία Αντουανέτα.

 

Και,παρακαλώ,μην απαντήσεις πάλι τονίζοντας ''την άρνησή μου''....:lol:,πάρε με στα σοβαρά αν κρίνεις ότι ήταν αξιόλογη αυτή η προσπάθεια τοποθέτησης σε αυτό το σοδομιστικό ηθικό ζήτημα των καιρών μας που παρέθεσες.....Σου βάζω κ ένα δύσκολο,καθώς αντέχεις στα δύσκολα:σε περίπτωση μή εξόφλησης της εισφοράς,θα οφείλονται αναδρομικά νταβατζηλίκια για μεταβιβάσεις,ασφλιστικούς (!) φορείς ή άλλες επιβαρύνσεις?Τί λένε οι Συνταγματολόγοι-Σύμβουλοι-Νταβατζήδες του Κου Υπουργού που φαίνεται να είναι Υπουργός μόνο ως προς τον τίτλο κ όχι ως προς τη σημασία της λέξης?ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!!:lol: Ποιός θα είναι αρμόδιος για τον έλεγχο των εισφορών κατά τις μεταβιβάσεις?Ο συμβ/φος?Ο έφορος?Ή μήπως θα απαιτείται κ παράσταση μηχανικού κατά τις μεταβιβάσεις,μπας κ φάμε λίγο φουά γκρα,σαν τους δικηγόρους?Οι σύμβουλοι μήπως ξέχασαν λόγω βιασύνης για την αρπαχτή κ αυτό το παραθυράκι να το μπαλώσουν ή αποφάσισαν εσκεμμένα να το αφήσουν ανοικτό?

 

Αρκετά γελάσαμε κ σήμερα,άλλη μια όμορφη μέρα κ ο ήλιος καίει σαν !@#$στης,άλλη μια όμορφη μέρα κ ο ήλιος καίει για μας τους.....

 

Την καλημέρα μου κ τα σέβη μου!

Link to comment
Share on other sites

http://www.yuni.com/library/latin_1.html

Για όσους σαν τον ZAVI αγαπούν τις λατινικές εκφράσεις... Καλά τα είπατε, αλλά το Galactica τι το έχετε και δεν ρίχνετε μία στο/στον ΥΠΕΧΩΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.