Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυρκαγιές στην Αττική 2009


Evan

Recommended Posts

Εκνευρίζομαι γιατί από τη μία το κ*&^%κράτος δεν έχει καμμία πρόνοια στην πρόληψη πυρκαγιών, αλλά ούτε και κανένα συντονισμό κατά την διάρκεια.

>http://www.tvxs.gr/v18811

Οι κ&^%$δημοσιογράφοι βέβαια τα κάνουν όλα ένα, τους φτωχούς στον π.χ. Βαρνάβα και τα χωριά του Μαραθώνα, που φτύσανε αίμα να φτιάξουν ένα σπιτάκι, με τους πλούσιους και τις αυθαίρετες βίλες τους στα δάση του Διονύσου κλπ.

 

Βέβαια για άλλη μια φορά φάνηκε η ανευθυνότητα των κρατικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα του Δασαρχείου, το οποίο σύμφωνα με καταγγελίες δημάρχων δεν τους έδωσε άδεια να ανοίξουν δρόμους για να περνάνε τα πυροσβεστικά σε τέτοιες περιπτώσεις, ούτε να καθαρίσουν περιοχές από θάμνους για να μην γίνουν προσάναμα. Σε κάποιες περιπτώσεις που οι δήμαρχοι έπραξαν ως νόμιζαν κάνοντας κάποιες εργασίες, μηνύθηκαν από το Δασαρχείο.

Όταν όμως είναι να αποχαρακτηριστούν δασικές περιοχές για να τις χτίσει η εκκλησία οι διαδικασίες είναι ταχύτατες

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εξαρτάται μάλλον πώς το βλέπει κανείς. Για τον πλανήτη, ή καλύτερα το οικοσύστημά του, οι πυρκαγιές που προκαλούνται από τον άνθρωπο είναι η ''προτιμότερη'' από τις καταστροφές που αυτός μπορεί να προκαλέσει. Εξάλλου υπό προϋποθέσεις η φωτιά είναι και φυσική διαδικασία (κάποτε μου εξήγησαν για ποιο λόγο τα κουκουνάρια το παθαίνουν αυτό που παθαίνουν με τις φλόγες). Όταν το αποδέχτηκα σταμάτησα να ανησυχώ τόσο.

 

Αυτό που μένει μετά είναι οι επιπτώσεις τέτοιων γεγονότων στον άνθρωπο: στην ποιότητα ζωής, στη φυσιολογία και στην ψυχολογία του. Λόγω απόστασης δε με αγγίζει προσωπικά το πρόβλημα και έτσι μιλώ εκ του ασφαλούς αλλά ομολογώ ότι καθόλου (καθόλου λέμε) δε με ενοχλεί το ότι η Αθήνα τα προσεχή έτη θα μετατραπεί σε κόλαση. Δυστυχώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά αλλά η συντριπτική συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναίων θα πάρει αυτό που τους αξίζει.

 

Προσπαθώ να μη χρησιμοποιώ τον όρο ''κράτος'' τόσο συχνά. Όσοι κατοικοεδρεύουν στα έδρανα της βουλής και όσοι τους στέλνουν εκεί, όσοι προεδρεύουν επιτροπών και όσοι στελεχώνουν υπηρεσίες, όσοι οργανώνουν καταστροφές δασικών εκτάσεων και όσοι τους υποστηρίζουν με το να αγοράζουν οικόπεδα και να χτίζουν ''μέσα στο πράσινο'', όλοι αυτοί δεν είναι εξωγήινοι. Πατεράδες μας είναι, θειοι, αδέρφια, ξαδέρφια και κουμπάροι. Δε θα πω ότι χάρηκα όταν έβλεπα τον κόσμο να κλαίγεται (εξάλλου κάπου διάβασα, γιατί δεν πολυπαρακολουθούσα, ότι οι πολυτελείς κατοικίες βασικά τη γλύτωσαν) αλλά σίγουρα δεν τους λυπόμουν καθόλου - γιατί πάλι στις επόμενες εκλογές τους ίδιους θα ψηφίσουν αποδεικνύοντας ότι στο βάθος δε θέλουν να αλλάξει τίποτα (αν μη τι άλλο εγώ το βλέπω ως θέληση αλλαγής).

 

Χαίρομαι όμως που για πολλά πολλά χρόνια θα πηγαίνει ο κόσμος στη ''βίλα'' και όταν βγαίνει στον κήπο θα βλέπει μαυρίλα. Και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η οικιστική εξέλιξη αυτών των περιοχών αφού πλέον εκλείπει το βασικό πλεονέκτημά τους: το πυκνό πράσινο. Και εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει πόσοι ''Αθηναίοι'' θα αποφασίσουν να αφήσουν το κλεινόν άστυ - που με την καταστροφή του βασικού πνεύμονα πρασίνου θα γίνει κάτι σαν το ''Ντουμπάι'' - και αν θα βρουν τρόπο να πιέσουν για αυτό που θεωρώ βασικό για την ανάπτυξη του Ελλαδιστάν: περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση. Βέβαια ''τρίτο'' ενδιαφέρον παρουσιάζει και αυτό καθ' αυτό το σενάριο: όντως θα χειροτερέψουν οι συνθήκες διαβίωσης στο λεκανοπέδιο ή όλα αυτά είναι κινδυνολογίες?

 

Εγώ θα περιμένω και θα προσεύχομαι για τους δικούς μου ανθρώπους που μένουν ''κάτω''.

Link to comment
Share on other sites

Evan,

Aυτό με τις αυθαίρετες βίλες νομίζω είναι ένας μύθος τον οποίο τον έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ , γιατί είναι "πιασάρικος".

 

Οποιος θέλει να χτίσει βίλα , άρα έχει φράγκα , πάει κι αγοράζει έκταση οικοδομήσιμη.Δεν πάει να ρίξει 1.000.000 ΕΥΡΩ σε αυθαίρετο.Ο Ν.Βουτζάς πχ , ο οποίος είναι δάσος κανονικό και πυκνό , είναι εντός σχεδίου. Αγοράζεις και οικοδομείς νόμιμα. Το αν κακώς εντάχθηκε (επί χούντας νομίζω) σε σχέδιο είναι άλλη ιστορία.Στον Αγιο Στέφανο (επίσης δάσος πυκνό) , είναι εντός ορίων οικισμού ή εντός σχεδίου. Στους δήμους της Πεντέλης τα ίδια. Η μήπως δεν ήταν δάσος η Εκάλη ?.

 

Θέλεις στα εκτός σχεδίου ? Θα αγοράσει έκταση μη δασική με βεβαίωση Δασαρχείου.

 

Ο πλούσιος χτίζει σε οικοδομήσιμη γη.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των αυθαιρέτων που καίγονται στις δασικές φωτιές δεν είναι των πλουσίων. Αλλωστε τα βλέπουμε όταν καίγονται , για τι ποιότητας κατασκευές μιλάμε.

 

ss_sk

 

Είσαι άδικος συνάδελφε και θα σου εξηγήσω γιατί.

 

α.Η περιοχή που κάηκε είναι στο μεγαλύτερο μέρος της παρθένο δάσος , αδιαμφισβήτητη δασική έκταση. Μιλάμε για βουνά , κορυφογραμμές , φαράγγια , για μέρη που δεν υπάρχουν δρόμοι , προσβάσεις , τίποτα. Είναι εκτάσεις που κατά κανένα τρόπο δεν γίνεται να πάψουν να είναι δασικές. Οτι κομπίνα γίνει κατά τον προσδιορισμό της αναδασωτέας έκτασης θα γίνει στα όρια της περιοχής αυτής.Αλλά ακόμα κι αυτό να γίνει μιλάμε για απειροελάχιστο κλάσμα , της καμένης περιοχής.

 

β.Αυτές οι περιοχές που βλέπεις με τις βίλες μέσα στα πεύκα είναι στην νότια περίμετρο της καμμένης περιοχής. Στην βόρεια και ανατολική περίμετρο της καμμένης έκτασης 40-50-60 οδικά km από την Αθήνα είναι χωριά. Είναι κατά βάση αγροτικές οικονομίες , οι οποίες κυριολεκτικά στερήθηκαν τον τόπο τους .Κάηκαν ελαιώνες , αμπέλια , καλλιέργειες. Αυτοί θα έχουν το μεγάλο πρόβλημα.Ασε που αφ'ενός θα τρελλαθούνε στις πλημμύρες τον χειμώνα , αφ'ετέρου δεν θα εμπλουτίζονται τα υπόγεια νερά καθώς όλα τα όμβρια θα τρέχουν ολοταχώς προς τα ρέματα και την θάλασσα.

 

γ. Οταν λέμε ότι καίγεται ένα μεγάλο δάσος σκέψου τους τόνους , CO2 που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα , τους τόνους Ο2 που θα χαθούν για τα επόμενα χρόνια , την άγρια πανίδα που κάηκε μέσα στη φωτιά. Η Αθήνα είναι κόλαση από μόνη της , θα γίνει τώρα λίγο παραπάνω. Ο Αθηναίος τελικά θα στερηθεί το τοπίο του και τον χώρο αναψυχής του. Το πακέτο θα το φάνε στα χωριά. Πχ η κτηματική περιφέρια Γραμματικού κάηκε σχεδόν στο σύνολό της.

 

Δασαρχεία.

 

Αυτά λειτουργούν με εντελώς κοντόφθαλμη λογική. Η απαγόρευση διάνοιξης οδών είναι γεγονός.Οι μηνύσεις κατά Δημάρχων , γεγονός επίσης. Γιατί ? Για να προστατεύσουμε τα δάση και τις δασικές εκτάσεις (σχοίνα , πουρνάρια κλπ) ? Να τα αποτελέσματα : Για να μην κοπούν μερικά πεύκα και να μην εκχερσωθεί λίγη δασική έκταση κάηκαν όλα. Το Δασαρχείο Καπανδριτίου δηλαδή προστάτευσε τα δάση με την στάση του ?

 

Συντονισμός και οργάνωση : το μεγάλο δράμα.

 

Θα περίμενε κανείς τουλάχιστον μετά την καταστροφή της Ηλείας να γίνουν κάποια βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Ενα μεγάλο τίποτα.

 

Ουδέποτε κατάλαβα ποιος συντονίζει τι .

 

Είναι δυνατόν να φεύγει ομάδα εθελοντών δασοπυροσβεστών με υδροφόρες από Δήμο του Λεκανοπεδίου και να επικοινωνεί με τον δημοσιογράφο της tv !! για να τον φέρει σε επαφή με τον τοπικό Δήμαρχο να του πει που θα πάει ?

 

Είναι δυνατόν να φτάνουν ενισχύσεις σε ένα μέρος και να μην υπάρχει κάποιος να τους πει που να πάνε ?

 

Είναι δυνατόν να ενημερώνεται η πυροσβεστική μέσω των ΜΜΕ για το που υπάρχει ανάγκη να στείλει πυροσβεστικά μέσα ?

 

Είναι δυνατόν στο φράγμα Μαραθώνα (περιοχή αρμοδιότητας ΕΥΔΑΠ παρακαλώ) να μην μπορούν να κάνουν υδροληψία τα πυροσβεστικά μέσα από το δίκτυο ?

 

Αφού βλέπεις που πάει το πράγμα , γιατί περιμένεις να καούν όλα και να ζητήσεις βοήθεια από άλλες χώρες ? Εκ των υστέρων να σβήσουν τι ? Τα αποκαίδια ?

 

Που είναι οι υδροφόρες του στρατού ? Που είναι τα αγήματα του στρατού να κάνουν επιτήρηση μετά την κατάσβεση για τις αναζωπυρώσεις ?

 

Το μεγαλύτερο ψέμα που ακούστηκε ήταν το "έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης και το εφαρμόζουμε (νομαρχία - δήμοι - πυροσβεστική)". Nα μας πούνε πότε συσκέφθηκαν οι παραπάνω τρεις φορείς για να σχεδιάσουν από κοινού δράση σε περίπτωση πυρκαιάς.

 

Τέλος , μην χρησιμοποιείτε την λέξη μπ.....λο για να χαρακτηρίσετε τον κρατικό μηχανισμό. Ακόμα κι αυτά έχουν μια στοιχειώδη οργάνωση.

Link to comment
Share on other sites

βασικά ως γνωστόν τις φωτιές τις βάζουν τούρκοι και αμερικάνοι πράκτορες γιατι φοβούνται τους ΕΛ(ληνές) που ήρθαν από το Σείριο με το σκάφος ΕΛ(ευθερία).

 

όμως δεν ξέρουν, ότι μπορεί να μας καίνε αλλά σαν το φοινικά, θα αναγεννηθούμε ως έθνος από τη σταχτη και με το μαρμαρένιο βασιλιά επικεφαλής θα κυριαρχήσουμε στο πλανήτη των πιθήκων.

 

όλες οι προφητείες το λένε αυτό ξεκάθαρα και δεν επιδέχεται αμφισβήτησεις.

 

ο καιρός γαρ εγγυς, οι φωτιές ειναι το σημάδι (μου σηκώθηκε η τρίχα και μόνο που τα γράφω)

 

'' ΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΦΕΛΙΜ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ 05.30 ΠΡΩΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΑ ΗΜΕΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ. ΑΙ ΗΜΕΤΕΡΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ(1ον ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ. 09.00 ΩΡΑ ΤΗΣ 21/ΑΥΓ/209. ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΓΕΝΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΝ''.

Link to comment
Share on other sites

Απλά θέλω να επισημάνω τα εξής :

1) κάποτε τον έλεγχο για τα δάση τα είχαν τα δασαρχεία. Δεν ξέρω πραγματικά εάν ήταν λάθος ή σωστό να δοθεί ο έλεγχος στην Πυροσβεστική.

2) Παλιός δασάρχης (όταν δούλευε κάπου στην Πελοπόννησο), που είχε σταναχωρηθεί για τότε που καήκανε όλα εκεί, μου είπε ότι υπάρχει και η μέθοδος ΑΝΤΙ-ΠΥΡ που είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια, αλλά ποτέ δεν εφαρμόζεται στις μέρες μας. Τα αεροπλάνα απλά καθυστερούνε την εξάπλωση της φωτιάς, και μετά τα πεζοπόρα τμήματα δημιουργούνε (καίνε καλύτερα) εκεί που είναι να έρθει η φωτιά ώστε να βρει καμμένη γη και να σταματήσει, και φυσικά τα τμήματα αυτά είναι εκπαιδευμένα για αυτό το λόγο.

3) Ολοι μας γνωρίζουμε την ασυνενοησία μεταξύ των υπηρεσιών, ειδικά σε τέτοια θέματα και ειδικά όταν αναλαμβάνουν τα ΜΜΕ να συντονίζουν τις επιχειρήσεις.

 

κρίμα πάντως από όλες τις απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

βασικά ως γνωστόν τις φωτιές τις βάζουν τούρκοι και αμερικάνοι πράκτορες γιατι φοβούνται τους ΕΛ(ληνές) που ήρθαν από το Σείριο με το σκάφος ΕΛ(ευθερία).

 

όμως δεν ξέρουν, ότι μπορεί να μας καίνε αλλά σαν το φοινικά, θα αναγεννηθούμε ως έθνος από τη σταχτη και με το μαρμαρένιο βασιλιά επικεφαλής θα κυριαρχήσουμε στο πλανήτη των πιθήκων.

 

@Rigid. ξέχασες να αναφέρεις ότι εκτός από τον μαρμαρωμένο βασιλιά, υπάρχει η ομάδα "Ε", Έλληνες Ανδρομέδειοι με το υπερόπλο Bevatron που θα το χρησιμοποιήσουν όταν ο ελληνισμός βρεθεί στο χείλος του γκρεμού. Είναι γνωστές οι θεωρίες, σαφώς διατυπωμένες και documented στις εκπομπές του Χαρδαβέλλα.

 

Ε, ρε ξύλο που θέλουμε..

Link to comment
Share on other sites

 

Λόγω απόστασης δε με αγγίζει προσωπικά το πρόβλημα και έτσι μιλώ εκ του ασφαλούς αλλά ομολογώ ότι καθόλου (καθόλου λέμε) δε με ενοχλεί το ότι η Αθήνα τα προσεχή έτη θα μετατραπεί σε κόλαση.

δεν είναι ακριβώς έτσι διότι τα αποτελέσματα επεκτείνονται πέραν του τοπικού επιπέδου. Η μείωση του δάσους λόγω υλοτόμησης στον Αμαζόνιου επηρεάζει όλο το κόσμο για παράδειγμα. Τα φαινόμενα αυτά είναι παγκόσμια δυστυχώς.

 

Avgoust

να εντάξει δεν είναι αυθαίρετα είναι πλεόν εντός σχεδίου και νόμιμα. Έχεις δίκιο. Προφανώς πάλι ο λαός την πλήρωσε, αγρότες (όχι αυτοί του κάμπου που ΔΕΝ είναι λαός), μικροκτηνοτρόφοι κλπ.

 

Κολλητός μου που είναι όλη μέρα στην περιοχή της Ν. Μάκρης και κάνει περιπολίες τα βράδυα μου είπε πως ήρθε πυροσβεστικό με εθελοντές μόνο!!! και δεν ξέρανε που να πάνε να βρουν τη φωτιά!

 

ss-sk σε ότι αναφέρεις σχετικά με το ποιοι ψηφίζουν ποιους, έχεις δίκιο με τρανό παράδειγμα τη Ηλεία και τα προηγούμενα εκλογικά αποτελέσματα

Link to comment
Share on other sites

@Rigid. ξέχασες να αναφέρεις ότι εκτός από...

δεν τα ξέχασα αλλά δεν ηθελα και να μακρυγορήσω, ηθελα να'μουν μεστός και περιεκτικός

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω να πω το εξής.

 

Οι δημοσιογράφοι είναι άθλιοι εκμεταλλευτές κάθε τραγικής κατάστασης και το μόνο, το ΜΟΝΟ, πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι να κατηγορούν και να κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα με βαρύγδουπο ύφος και να κάνουν τους έξυπνους. Πρόκειται για αλήτες (να μην διαγραφεί παρακαλώ) με εξαιρέσεις βέβαια. Εγώ θα ήθελα να αναλάμβαναν αυτοί το συντονισμό όλων των δυνάμεων να δούμε αν θα κατάφερναν τίποτα. Και το λέω αυτό διότι είναι πολύ εύκολο να λέμε θεωρίες για "συντονισμό" και "οργάνωση" από το δημοσιογραφικό μας γραφείο όταν οι ίδιοι είναι ανίκανοι να αξιολογήσουν τις πληροφορίες που δημοσιεύουν που σε πλείστες περιπτώσεις είναι ανακριβείς.

 

Για τη μεγάλη φωτιά, το πρόβλημα ήταν στην έναρξή της. Και σίγουρα σε αυτή τη χώρα υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα ανοργανωσιάς. Όμως επειδή έχω τύχει σε πυρκαγιές θα σας πω το εξής. Ξεκινάει η φωτιά σε ένα δάσος με ανέμους 7 μποφόρ. Η πυροσβεστική κινητοποιείται αμέσως με 3 οχήματα (τα κοντινότερα). Τα οχήματα αυτά θέλουν 20-30 λεπτά να φτάσουν στο μέτωπο από αγροτικούς δρόμους. Σε 30 λεπτά η φωτιά με 6-7 μποφόρ έχει ήδη πάρει διαστάσεις. Μέχρι να φτάσουν τα αεροπλάνα και να κάνουν τις πρώτες ρίξεις (40 λεπτά το συντομότερο) η φωτιά είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη πάνω στα βουνά και μερικές φορές εξαρτάται και απο την τύχη αν θα καταφέρουν να τη σταματήσουν. Αν ξεφύγει η κατάσταση με τέτοιους ανέμους είναι πραγματικά πολύ δύσκολη.

Να σας πω ένα παράδειγμα από προσωπική εμπειρία. Το 2005 που κάηκαν πάλι τα πάντα, το βράδυ, η φωτιά κατέβαινε από το βουνό με μεγάλη ταχύτητα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει παρατάξει 12 οχήματα, 50 άνδρες, 5 υδροφόρες των Δήμων, και δεκάδες κάτοικοι και εθελοντές όλοι παρεταγμένοι σε ετοιμότητα στο δρόμο να ανακόψουν τη φωτιά πριν περάσει απέναντι. Σε 30 λεπτά οι στροβιλισμοί κύκλωσαν τους πάντες, σε 10 λεπτά όλη η γραμμή άμυνας είχε διαλυθεί. Όταν φυσάει με ανέμους 5-6-7 μποφόρ και βάλε, νύχτα στο απόλυτο σκοτάδι, είναι πολύ δύσκολο να ανακοπεί οποιοδήποτε μέτωπο βρίσκεται σε ορεινούς ή ημιορεινούς όγκους με δέντρα.

 

Η πυροσβεστική έχει δικό της συντονιστικό το οποίο ενημερώνεται κατά κύριο λόγο από τα οχήματα της πρώτης γραμμής και τους πιλότους των αεροπλάνων-ελικοπτέρων αλλά και τα τηλεφωνήματα των κατοίκων. Η έκταση της πυρκαγιάς (30-40 km μέτωπο) είναι πλέον αδύνατον να ελεγχθεί. Ο καλύτερος συντονισμός να υπάρχει τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δηλαδή, στις Η.Π.Α. που κάηκαν 500.000 στρέμματα, στην Ισπανία που καίγεται 6 μέρες τώρα, στην Πορτογαλία που καίγονται τα πάντα, στην Αυστραλία που κάηκαν 900.000 στρέματα πρόπερσι, ούτε εκεί υπήρχε συντονισμός και οργάνωση ? Ας μας που οι δημοσιογραφίσκοι ένα πρότυπο οργάνωσης από μια χώρα που κατάφερε να ελέγξει τέτοιες φωτιές μέσα σε 1 μέρα.

 

Προσοχή. Με αυτά φυσικά και ΔΕΝ θέλω να δικαιολογήσω τα 10άδες προβλήματα και την ανοργανωσιά που υπάρχει και θα υπάρχει δυστυχώς. Αναμφίβολα και λάθη γίνονται και κακός συντονισμός και χίλια δυό στραβά. Όμως πιστεύω ότι από τη στιγμή που η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο στο αρχικό της στάδιο, μετά τα πράγματα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα. Προβλήματα συντονισμούς υπάρχουν σε κάθε τέτοια περίπτωση. Όταν είναι 3 τα ξημερώματα και καίγεται ο κόσμος, πυροσβέστες, εθελοντές, υδροφόρες και κάτοικοι που είναι μέσα στη φωτιά λειτουργούν αυτόνομα με βάση τις συνθήκες εκείνης της στιγμής οι οποίες είναι αδύνατον να συντονιστούν από οποιοδήποτε κέντρο. Όταν καίγονται 10 σπίτια στα χωριά και υπάρχουν 3 οχήματα, για πιο συντονισμό μιλάμε ? εκεί είναι ότι κρίνεις εκείνη τη στιγμή. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει την εικόνα της φωτιάς σε κάθε περιοχή ξεχωριστά. Συχνά επίσης οι δυνάμεις δεν φτάνουν. Άκουσα η Π.Υ. έχει στείλει 150 οχήματα, οι δήμοι άλλα 70, 10άδες εθελοντές προσπαθούν αλλά που να πρωτοπάνε σε ένα μέτωπο 40 km ? . Και φυσικά ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος ο πυροσβέστης από τη Φθιώτιδα ή τον Πειραιά να γνωρίζει την περιοχή. Ή μήπως θα έπρεπε ?

 

Το πρόβλημα δεν νομίζω ότι είναι τόσο θέμα συντονισμού (που αναμφίβολα υπάρχει) αλλά θέμα πρόληψης όπως ειπώθηκε. Αν το κακό ξεκινήσει και ξεφύγει μετά κανένας συντονισμός δεν μπορεί να το σταματήσει. Αλλά και το θέμα της πρόληψης είναι επίσης ένα μεγάλο ζήτημα. Τι σημαίνει πρόληψη ? Μπορεί να υπάρχει ικανοποιητική πρόληψη για μια έκταση 80 km ( ή όσο είναι) ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.