Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δίλημα: Topcon 3105N ή Leica flexline TS06


Recommended Posts

Συνάδελφοι χρειάζομαι την βοήθειά σας. Σκοπεύω να αγοράσω άμεσα όργανο και κατέληξα στα μοντέλα Topcon 3105N ή Leica Flexline TS06. Θα ήθελα την γνώμη σας για ποιο από τα δύο να προτιμήσω. Θα να αποκτήσω Leica αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τόσο πολύ τα παραπάνω 1500+ euro. Και τα 2 είναι στα 15cc, laser στα 350 και 400 αντίστοιχα, και τα 2 αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, το Leica έχει μία οθόνη. Τέλος να προσθέσω ότι ένας φίλος έχει το Topcon και του παρουσιάζει μικροπροβλήματα. Κολλάει και χρειάζεται να το σβήσει και να το ανάψει για να συνεχίσει ή να κάνει αρκετές φορές αναστροφή περιστροφή και αργεί χαρακτηριστικά να πάρει σημεία (δεν ξέρω αν είναι ελαττωματική η σειρά ή έτυχε στο κομμάτι).

 

Κάθε άποψη καλοδεχούμενη ειδικά από άτομα που έχουν εμπειρία από τα παραπάνω όργανα ή τις εν λόγο εταιρείες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

topcon στα 6600 και το leica στα 8500 αλλά στην leica ήταν ανοιχτοί σε παζάρι (η πληρωμή θα γίνει μετρητής) ενώ στη topcon ήταν πιο απόλυτοι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τίθετε καν θέμα σύγκρισης μεταξύ Leica και Topcon. Η Topcon είναι καλή στο marketing, αλλά η Leica έχει πολύ ανώτερη ποιότητα και τεχνολογία. Αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα προτίμησε Leica ή Sokkia. Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι καλύτερο. Θα δικαιωθείς στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Εχω και τις δύο εταιρίες Leica TCR 805 και TOPCON 3007N,

το δεύτερο πραγματικά το έχω θάψει.... Αν δουλέψεις την ατέρμονη κίνηση δεν θα μπορείς να μετά να δουλέψεις με άλλο όργανο, η ταχύτητα της ατέρμονης είναι εκπληκτική.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα cendroid...μεταξυ αυτών των δύο σκεφτομουνα και εγω και το εχω ψάξει παρα πολυ καλα... να ξέρεις ότι η L έχει και τετραπλο αντισταθμιστή (ο οποίος πολλές φορές μπορεί να μην είναι και τόσο χρησιμος εως και λόγος αργοπορίας) επίσης έχει ατέρμονες που αν έχεις δουλέψει L θα ξέρεις ότι είναι πολύ καλές. Αλλά και κατα την γνώμη μου τα ηλεκτρονικά των Ιαπώνων δεν τα πιάνει κανεις. Εγώ τελικα δεν πήρα ούτε το ένα ούτε το άλλο αλλα το Tps7500 της Τοpcon το οποίο είναι διαστημικό και η διαφορα μονο 1500Ε!!! Αν είσαι στο προγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ παρε κατι ανάλογο....

Link to comment
Share on other sites

topcon εξαιρετικο, με το leica δεν μπορουσα να πάρω μετρησεις κατω απο 4μ. που χρεαζόμουν για τις ςξασφαλησεις στάσεων ,κοιτα το!! αναφέρομαι σε λιγο παλιότερο

μοντελο της leica.

Link to comment
Share on other sites

Topcon δεν έχω δουλέψει ποτέ, η αλήθεια... Εγώ είχα πάρει Leica (TCR 407 power) πριν 2 χρόνια που είναι παλιότερο από τη νέα σειρά TS Flexline και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Όμως δεν έχω άποψη για τα λεφτά και τη διαφορά τους. Θυμάμαι ότι όταν το έψαχνα το Topcon έδινε περισσότερα πράγματα με τα ίδια λεφτά. Πάντως η ατέρμονη κίνηση είναι πλεονέκτημα!!!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι αν και έχω topcon είμαι υπέρ της ατέρμονης λειτουργίας των leica αλλά μόνο σε εργασίες μεγάλου μεγέθους με 3 ή και περισσότερους στοχοφόρους ταυτόχρονα που σημαίνει μεγάλο αριθμό σημείων ανα ώρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση με 1 ή 2 στοχοφόρους νομίζω οτι η διαφορά στην απόδοση ανά ώρα δεν είναι αξιόλογη.

Ανεξάρτητα όλων αυτών βέβαια η ατέρμονη λειτουργία είναι πολύ καλή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.