Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροποποίηση σχεδίου πόλεως


Recommended Posts

Συνάδελφοι γεια σας θέλω λίγο τα φώτα σας.

Σε ένα οικόπεδο στο οποίο υπάρχει μια διώροφη οικοδομή αυθαίρετη,

Το οικόπεδο μπήκε στο σχέδιο πόλεως από το τοπογραφικό φαίνεται ότι ο δρόμος κόβει ένα μέρος της οικοδομής, στην πράξη εφαρμογής φαίνεται ότι οφείλει εισφορά σε γη και χρήμα . το ερώτημα μου είναι μπορεί να γίνει κάποια τροποποίηση? Τι διαδικασία χρειάζεται? Αξίζει να ασχοληθώ?

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω από το wiki:(προσφορά του χρήστη acnt)

 

Δικαιολογητικά:

 

Α) Αίτηση του ενδιαφερομένου που ζητά την πολεοδομική ρύθμιση.

Β) Τεχνική έκθεση του μηχανικού που θα δικαιολογεί για ποιούς λόγους δημοσίου ενδιαφέροντος, κοινλης ανάγκης ή και ατομικού δικαίου επιβάλλεται η τροποποίηση του σχεδίου.

Γ) Τοπογραφικό διάγραμμα εις τετραπλούν το οποίο θα αποτελείται από απόσπασμα εγκεκριμένου σχεδίου πόλης σε κλίμακα 1/1000, απόσπασμα διαγράμματος εφαρμογής σε κλίμακα 1/500 και υπόμνημα.

Το τοπογραφικό διάγραμμα να έχει:

α) (Ξεκινώντας από τα αριστερά)

1) απόσπασμα σχεδίου πόλης της αρχικής ένταξης στο σχέδιο με σημειωμένη την θέση της ιδιοκτησίας, σε περίπτωση άρσης απαλλοτρίωσης

2) απόσπασμα του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε κλίμακα 1/1000 και θεωρημένο από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία ως προς τους όρους δόμησης

3) τροποποιήσεις του ρυμοτομικού σχεδίου που εγρίθηκαν έως σήμερα

 

β) να απεικονίζονται τα όρια των ιδιοκτησιών που έχουν άμεση σχέση με την τροποποίηση του σχεδίου.

 

γ) να αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα και οι διευθύνσεις των υπόλοιπων ιδιοκτητών, προκειμένου να καθίσταται δυνατή τη ανακοίνωση σε αυτούς της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου, ώστε να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους.

 

δ) να σημειώνονται όλα τα υφιστάμενα κτίσματα και τεχνικά έργα προκειμένου αγενός να ελέγχεται η ακρίβεια του τοπογραφικού, αφετέρου να διαπιστώνεται αν ρυμοτομείται κάποιο από αυτά με την προτεινόμενη τροποποίηση. Επί πλέον, διότι η παράλειωη κάποιου κτίσματος θα μπορούσε να προκαλέσει ακύρωση της τροποποίησης από το ΣτΕ ιδίως όταν έχει άμεση σχέση με την προτεινόμενη ρύθμιση.

 

ε) σε όλα τα κτίσματα να αναγράφεται συμβολικά η χρήση τους (οικία, αποθήκη, wc), ο αριθμός των ορόφων καθώς και αν πρόκειται για νέο, παλαιό ή ετοιμόρροπο κτίσμα.

 

ζ) στο αριστερό μέρος να αναγράφεται η ονομασία του Δήμου και το τοπονύμιο της περιοχής.

 

η) το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο να σχεδιάζεται με διακεκομμένες μαύρες γραμμές όπου αυτό προτείνεται να τροποποιηθεί. Οι προτεινόμενες ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές θα πρέπει να χρωματίζονται αντίστοιχα πράσινες και κόκκινες.

 

* Μετά την απόφαση του ΔΣ οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να αναλάβουν την δημοσίευση της απόφασης σε δύο τοπικές σφημερίδες για δύο συνεχόμενες ημέρες καθώς και την κοινοποίηση δια δικαστικού επιμελητή της απόφασης σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα θιγόμενους από την τροποποίηση. Ακόμα, θα πρέπει να προσκομίσουν το Τοπογραφικό Διάγραμμα σε 5 άλλα αντίτυπα.

Link to comment
Share on other sites

πάντως εγώ έκανα 1 τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στην ζωή μου και παιδεύτηκα τρομερά και να φανταστείς ότι ο ιδιοκτήτης είχε βγάλει άδεια και μετά από αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου του έκοβαν τμήμα κτίσματος!έλεγαν πως η νεώτερη ρυμοτομία είναι καλύτερη και δεν θα ήταν εύκολο να αλλάξει!!

τι να πώ... ο καθένας λέει ότι θέλει.χρειάστηκαν 3 επιτροπές χωροταξίας για να τους μεταπείσω.

τώρα εσένα που είναι αυθαίρετο , δεν θέλω να σε απογοήτευσω... δύσκολο πάντως

Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβαίνω συνάδελφοι

τι θα γράψει ο μηχανικός ως δικαιολογία - τεκμηρίωση για την συγκεκριμένη τροποποίηση?

΄διώροφη οικοδομή αυθαίρετη΄ εντός σχεδίου που δεν διευκρινίζεται απο το αρχικό ερώτημα πότε κατασκευάσθηκε πρέπει να ΄σωθεί' βάζοντας όμως σε περιπέτειες και ενδεχομένως σε καθυστερήσεις τους γύρω ιδιοκτήτες.

Ωραία πολύ ωραία!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ένσταση δεν έχει κάνει δυστυχώς, με την λίγη εμπειρία που έχω καθότι είμαι νέος στο επάγγελμα, του είπα ότι είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα αφήνουν στην τύχη τους η κοινοποίηση του σχεδίου πόλεως του ήρθε πριν 10-15 χρόνια τα συμπεράσματα δικά σας. Τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Μου ακούγεται πολύ περίπλοκη υπόθεση και χρονοβόρα και απ’ ότι κατάλαβα θα του κοστίσει αρκετά να κινήσει τέτοια διαδικασία τα οποία δεν έχει απ’ ότι μου είπε.

Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας .

Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβαίνω συνάδελφοι

τι θα γράψει ο μηχανικός ως δικαιολογία - τεκμηρίωση για την συγκεκριμένη τροποποίηση?

΄διώροφη οικοδομή αυθαίρετη΄ εντός σχεδίου που δεν διευκρινίζεται απο το αρχικό ερώτημα πότε κατασκευάσθηκε πρέπει να ΄σωθεί' βάζοντας όμως σε περιπέτειες και ενδεχομένως σε καθυστερήσεις τους γύρω ιδιοκτήτες.

Ωραία πολύ ωραία!!!!!!

 

Φίλε Θεοχάρη, δεν είναι μόνο τα αυθαίρετα... Πόσες και πόσες ιδιοκτησίες έχουν γίνει μη άρτιες με την ένταξη τους στο σχέδιο πόλης ή χάνουν την κατά κανόνα αρτιότητα τους επειδή τότε τραβούσαν γραμμές και όποιν πάρει ο Χάρος! Ξέρω περίπτωση οικοπέδου γωνιακού, 320τμ πρό της ένταξης στο ΣχΠ, το οποίο απέμεινε 192τμ μετά την ρυμοτόμηση (με 200τμ κανόνα!!) και...αν το δεις θα πεις "μα καλά, πόσο ανόητος μπορεί να είναι αυτός που όρισε την ΟΓ εκεί;" Διότι το καταλαβαίνω, σε ΟΤ του οποίου η μια κορυφη ορίζεται από δύο ευθείες-ΟΓ, μπορεί να σου γίνει το οικόπεδο κατά παρέκκληση, αλλά σε ΟΤ με τεθλασμένη πλευρά το να χάνεις για 10τμ την αρτιότητα κατά κανόνα, για εμένα λέει πως ο υπάλληλος τότε ήθελε να πάει για τσίπ'ρα...

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία της τροποποίησης του ΡΣ είναι πολύ χρονοβόρα, και, με βάση το σημερινό πλαίσιο αρμοδιοτήτων, έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη για το τελικό αποτέλεσμα, αν ληφθεί υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διοικητικών πράξεων πολεοδομικού περιεχομένου ελέγχεται και εγκρίνεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μόνον οι "όλως εντοπισμένες σε επίπεδο ΟΤ" μπορούν να εγκριθούν από το Νομάρχη αλλά και αυτές ελέγχονται αν "σκοπούν" στο δημόσιο και όχι στο ιδιωτικό όφελος.

Link to comment
Share on other sites

Έχω εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο μια υπόθεση τροποποίησης εν εξελίξει, μια και αφού πέρασε από ΔΣ, είμαστε σε αναμονή της απόφασης της Περιφέρειας. Και η περίπτωσή μου είναι νόμιμο κτίσμα με οικοδομική άδεια η οποία εκδόθηκε παράλληλα με την τροποποίηση του ΡΣ η οποία δημιούργησε δρόμο μέσα στο οικόπεδο. Μπερδεμένη υπόθεση, δεν πληρώνεται! Το χειρίζομαι μόνο και μόνο επειδή υπάρχει στενή σχέση με τον πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

αλέξη νομίζω ότι εάν παρέλθει 3ετία από τη λήψη απόφασης του ΔΣ που λες, και δεν περάσει ΣΧΟΠ Περιφέρειας, ίσως επιστρέψει ο φάκελος για επανάληψη της διαδικασίας, από την αρχή. (Ν.Δ 17-7-23, άρθρο 3, ΣτΕ 1217/60)

Link to comment
Share on other sites

Η απόφαση του ΔΣ είναι εδώ και λίγους μήνες, ελπίζω να μη φτάσουμε έως τα 3 χρόνια!!! Εν τω μεταξύ δεν επιτρέπεται στο εν λόγω ακίνητο έκδοση αδείας για καμία απολύτως εργασία. Μια απλή αντικατάσταση στέγης θέλουν οι άνθρωποι γιατί έχει προβλήματα (με αλλαγή όγκου) και δεν μπορούν να το κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.