Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έσοδα - έξοδα - Εφορία


akazarch

Recommended Posts

Ήταν στην Ελλάδα αυτό το σχολείο;....

 

Στην Ελλαδα ήταν, ναι, αλλά μαλλον δε θα χρησιμοποιήσω τιποτα γιατί όπως γράφει η Myri, μάλλον είναι μεγαλύτερο μπλέξιμο!!!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

myri ξεχνάς όμως ότι άλλαξαν τα πράγματα και το να αγνοούμε δαπάνες γιατί είναι "μπελάς", είναι πολυτέλεια πλέον! Εδώ περνάμε ακόμα και τις φωτοτυπίες των 5 ευρώ... Σε λογιστή να αναλάβει τα μπλεξίματα αν φοβόμαστε...

Link to comment
Share on other sites

να σου πω (και εγώ περνώ τις φωτοτυπίες πλέον),

όταν ρώτησα για σεμηνάριο υπολογιστών στην εφορία μου ο ελεγκτής απάντησε πως δεν μπορώ να περνάω στα βιβλία μου πράγματα που κάνω για την προσωπική μου ευχαρίστηση (έτσι ακριβώς το είπε)

λες και του είπα να περάσω το κομμωτήριο :(

 

όπως βλέπετε συννενόηση δεν παίζει

Link to comment
Share on other sites

Μια μικρή παρανόηση...εννοούσα αν κάποια από τα έξοδα μπορούσα να τα περάσω και στο ΦΠΑ (επειδή τώρα είναι η περιοδική δήλωση), πχ διαμονή. Στο βιβλίο προφανώς και θα τα περάσω! Το σχολείο αφορούσε τα "συστήματα αναφοράς", λέτε να χρειαστεί να εξηγήσω ότι τα συστήματα αναφοράς είναι μέρος της δουλειάς του τοπογράφου;;; και δεν πήγα για διακοπές;;!!!

Link to comment
Share on other sites

Dim_An,

 

Ουτε τα σεμινάρια ούτε και τα μεταπτυχιακά περνανε σαν επαγγελματικά εξοδα... δυστυχως...:-x Οπως και πολλά άλλα. Ασ ελπίσουμε οτι αφου αλλάζει ο τροπος φορολογήσης μας θα αλλάξει και αυτό.

Link to comment
Share on other sites

επειδη εως τωρα με συντελεστες δεν ειχα προβλημα αλλα φετος τωρα πουκανα ελγχο και 2 εξαμηνο για φπα παω για φουντο του χρονου απο αποψη φορολογιας γιατι εκανα εξοδα παγιων 2009 και φετος δεν εχω εξοδα που χρειαζομαι....

 

ξερει κανεις αν μπορω να παρω βεβαιωση ασφαλιστικων εισφορων για τις αδειες του 2010 πουχω αποδοσει ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ απο η/χ και λοιπες αδειες ωστε να αυξηθει το ποσο των ασφαλιστικων μου εισφορων αφου ταχω πληρωσει?

Link to comment
Share on other sites

ναι, θα πας το Φλεβάρη στο ΤΕΕ της γειτονιάς σου και θα σου δώσουν.

 

Αυτό θα κάνω και εγώ φέτος για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου.

Link to comment
Share on other sites

Μη ασχολούμενος με θέματα αδειών, πρόσφατα έθεσα "αφελώς" αυτό το ερώτημα σε συνάδελφο "αδειά" και έξυνε το κεφάλι του. Πόσο "υπεράνω" είμασταν τελικά όλα αυτά τα χρόνια! Λεφτά τα οποία αποδίδαμε (δεν τα βάζαμε ποτέ στην τσέπη), δεχόμασταν αγόγγυστα να προσμετρώνται στο ...φορολογητέο μας εισόδημα! Αν είναι ποτέ δυνατόν!!! Για να μας δω τώρα που έσφιξαν τα πράγματα αν θα διανοηθεί κανένας να λέει "δε βαριέσαι" από εδώ και ως το εξής...

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε tpanag

 

 

τοσα χρονια ειχαμε τους συντελεστες με τους οποιους μια χαρα τα φερναμε βολτα....

 

εγω ειδικα με το νεο συστημα θα τα δω ολα....

 

δεν εχω καθολου δαπανες φετος γιατι τις ειχα κανει μαζεμενες......αποδιδω κοντα στο 90% του φπα που εισπραττω τα 2 πρωτα 3μηνα του 2010....αυτο τα λεει ολα τι χαρατσι θα φαω φετος.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.